Offer för katastrofer som sparas av robotar, som liknar myror

27

Myror är verkligen fantastiska insekter, som, med sina små storlekar förmåga att bygga stora bon, samla mat för de tusentals anhöriga och slåss med andra kolonier. De kan enkelt utföra så komplicerade uppgifter inom laget — var och en av dem har sina uppgifter, och varje handling de utför tillsammans. Forskare från Schweiz och jag tror att genom att skapa en koloni av små robotar som samarbetar, liksom myrorna, de kan snabbt hitta offer för jordbävningar och andra katastrofer under de ruiner av hus. Utvecklingen av sådana robotar har redan börjat, och forskare har redan visat vad de är kapabla till.

Robot myror som kallas Tribots. De är gjorda på ett mycket enkelt sätt, och med sina 10 gram i vikt består av tre rörliga plattor, som är böjda i olika riktningar. Flytta dem, robotar-insekter kan krypa och hoppa i olika riktningar. Alltså, man kan röra sig genom hinder och hoppa över klippor, när människor söker under högar av stenar, sådana färdigheter är klart användbar för dem.

Robotarna kan kommunicera med varandra

Idealiskt, utvecklarna vill att små robotar interagerar med varandra på samma sätt som myror. De strävar efter att göra varje liten robot hade en roll. Till exempel, det skulle vara trevligt om någon av dem kan programmeras för kontroll av hela koloni, utforskning av området och varning släktingar i fara, eller för att samla material för konstruktion.

Förresten, för att hjälpa varandra även veta hur robotstyrda kackerlackor

Forskare säger att robotar kan nu ta på sig olika uppgifter och kommunicera med varandra . Men i videon, dessa kunskaper mekaniska myror har inte visats. Om detta är sant, dessa robotar kan även vara smartare än dessa myror, eftersom deras funktioner kan ändras när som helst, beroende på situationen. Till exempel, om roboten ägnar sig åt att utforska territorium, om det behövs, kan han ge kommandot för att samla föremål.

Bästa robot för att rädda människor

Att skapa en koloni av små robotar kan forskarna lära dem att hitta personer under spillrorna av förstörda hus. Idag är det redan använder stora robotar med caterpillar hjul som tankar, men de är för dyra, inte kan tränga in i den smala springan kan bryta, vilket komplicerar det hela räddningsinsatsen. Robot myror, i sin tur, till låg kostnad, kompakt och många — om en av dem går sönder, kolonin kommer att fortsätta att jobba som om ingenting hade hänt.

För att rädda människor från att-under blockeringar är inte bara spåras robotar, men de fyrbenta räddare. En av de mest fantastiska av dem är Centauro, som kan gå igenom ruinerna med fyra ben. Han har också två händer som han kan lyfta tunga stenar.

Jag råder dig att läsa: Ingenjörer har lärt sig att styra roboten Centauro med gester

Om du är intresserad av nyheter inom vetenskap och teknik, prenumerera på vår kanal på Yandex.Zen. Där kommer du att hitta material som inte publiceras på webbplatsen.