Kvinder 500 arter af fisk kan hurtigt blive til mænd. Hvordan og hvorfor gør de det?

17

Næsten alle af os er overbevist om, at køn af hver levende organisme er bestemt under udvikling i livmoderen og fortsætter hele livet. Men i naturen findes der omkring 500 arter af fisk, som, hvis det er nødvendigt, kan du ændre deres køn, og drej fra kvinder til mænd og Vice versa. Hvordan og hvorfor de gør det, for forskerne er stadig et mysterium, men en gruppe af forskere fra New Zealand har endelig været i stand til at besvare dette spørgsmål. De forklarede denne proces, som eksempel på de fisk, der kaldes en blå-crested calasoma, der bor i Caribien.

Disse tropiske fisk lever i grupper, hvor der er flere hunner og kun én mand. Den mandlige køn skiller sig ud blandt dem blå farve i hovedet, og er hovedsageligt beskæftiget i søgen efter mad og beskyttelse af kvinder mod rovdyr. Denne livsstil er meget farlige, så hannerne er ofte tabt eller dræbt, så en af de kvinder Willy-nilly, at blive til en mand, og tage deres veninder under hans beskyttelse.

Hvorfor har fisk skifte køn?

Sex sker ændringer rekordtid, den kvindelige tager på en maskulin karakter i løbet af få minutter, og farven på hendes hoved ved at ændre i et par timer. Hendes æggestokke dannes i kvindelige køn celler, æggene blive til mandlige testikler på blot 10 dage, og begynde at producere sædceller.

Enkeltpersoner calasoma en blå-crested blå mandlige og kvindelige gul

Forskere har ikke været i stand til at forklare præcis, hvordan denne proces opstår, men nu er mysteriet er endelig afsløret. Forskerne gennemførte et eksperiment, hvor self-fjernet hanner fra flere sh grupper og derved tvinger kvinder til at ændre deres køn. I løbet af denne proces, forskerne har nøje fulgt alle de ændringer, der finder sted inden for de organismer, der af fisk.

Anbefale at læse: den store Hvide haj kan modstå en masse — selv indholdet af tungmetaller i blodet

De mener, at efter tabet af en mand, kvinder begynder at opleve en masse af stress, hvor cellerne i de kvindelige kønsorganer hurtigt begynder at dø. På samme tid, deres organer begynder at producere mandlige celler, som senere dannede mandlige organer. I løbet af alle disse processer i kvinder, henholdsvis begynder at ændre udseende og karakter.

Hvilke fisk kan skifte køn?

Ifølge forskerne, er de samme processer, der opstår i organismer, og andre fantastiske fisk, der er i stand til at ændre dit køn. De mest kendte repræsentanter for disse typer er klovn fisk, men i deres grupper, køn ændring er præcis det modsatte. Det faktum, at de fleste af dem er født hanner, og de største fisk i gruppen er store hunner. Når hunnen dør, en af de mandlige ændringer sin sex til kvinder.

Klovn fisk

Efter offentliggørelsen af forskningsresultater, var de forskere, der er uenige med dem. For eksempel, Professor Matthew G. fra State University of Georgia undret dig over, hvorfor ikke fisk skifte køn, når de oplever daglige stress? I sin udtalelse, forskere fra New Zealand, og naturligvis gik glip af noget, og sex omplacering proces er i gang og også selv for nogle andre, ukendt på dette tidspunkt grund.

Hvis du er interesseret i nyheder, af videnskab og teknologi, abonnere på vores Telegram kanal. Der vil du finde meddelelser af friske materialer på vores hjemmeside!