Harvard-Forskere Gør ‘Vartegn’ Opdagelse ved at Syntetisere Anti-Kræft Molekyler, som Findes i Havet Vaskesvampe

16

A close-up view of Halichondria panicea, or the breadcrumb sponge. Et close-up billede af Kiselsvampe panicea, eller breadcrumb-funktionen svamp.Foto: Minette Layne (Wikimedia Commons)

Harvard og Japanske forskere siger, at de har lavet et “vartegn” discovery kræft i udvikling af medicin. I en ny undersøgelse, der blev offentliggjort mandag, de siger, de har endelig fundet en måde at syntetisere i bulk et komplekst klasse af lovende kræft-bekæmpelse af molekyler, der stammer fra havet svampe. Deres nye strategi har allerede bidraget til at fremskynde forskning i disse molekyler, herunder en planlagt kliniske forsøg på mennesker.

De molekyler, der kaldes halichondrins og blev oprindeligt opdaget af Japanske forskere i midten af 1980’erne i havet svampe. Det blev hurtigt klart, at halichondrins var i stand til aggressivt kæmper tumorer i både mus og lab retter, der indeholder humane celler, og på en måde, som er forskellig fra andre eksisterende behandlinger.

I årtier, selv om, halichondrins var også en begrænset ressource. De kunne ikke være vokset fra svampe i nogen betydelig mængde, og deres blotte kompleksitet gjort syntetisere dem i et laboratorium, næsten umuligt. I begyndelsen af 1990’erne, forskere var i stand til kunstigt at gøre en af disse molekyler, kaldet halichondrin B, men uden der ikke kræver mere end 100 forskellige trin. Og som med naturligt version, kunne de kun producerer en lille mængde på en gang—cirka 1 procent af den samlede mængde af ingredienser, der anvendes til at gøre det.

Article preview thumbnail

Liget af en Kræft Patient Venstre Radioaktivt Materiale på Arizona Krematorium

En Arizona krematorium var forurenet med stråling efter kremering af en patient, der ville…

Læs mere Læs

Opdagelsen førte til oprettelsen af en enklere sammensatte baseret på halichondrin B, er udviklet af den Japanske farmaceutiske selskab Eisai, der blev en FDA-godkendte lægemiddel til behandling af fremskreden brystkræft (og senere liposarcoma) i 2010.

Forfatterne bag denne nye undersøgelse, som omfatter nogle af de originale forskere at have syntetiseret halichondrin B—siger, at deres metoder er nu nået til det punkt, hvor de kan gøre et relativt stort udbud af disse molekyler. Deres arbejde, er beskrevet i Videnskabelige Rapporter mandag, fokuserer på en bestemt halichondrin stof kandidat, opkaldt E7130.

I det papir, de beskriver, hvordan de er i stand til at producere lidt over 11 gram til en værdi af E7130 på én gang, med mere end 99 procent renhed (hvilket betyder, at der er lidt andet ved siden af den aktive bestanddel). Der kan ikke virke som meget, men det var mere end nok til at begynde at større dyr forsøg med E7130 i mus. Den samme teknik, de har tilføjet, er siden blevet licenseret til Eisai til at bruge i deres igangværende Fase 1 kliniske forsøg for at vurdere, om E7130 er sikker på mennesker.

“I 1992, var det utænkeligt at syntetisere en gram-mængde af halichondrin, men for tre år siden foreslog vi, at det Eisai,” ledende forfatter Yoshito Kishi, en Morris Loeb, Professor i Kemi ved Harvard, der også hjalp med at lede forskning i halichondrin B, sagde i en udgivelse fra universitetet. “Organisk syntese har avanceret til det niveau, selv med molekylær kompleksitet, som var urørlig for flere år siden. Vi er meget glade for at se vores grundlæggende kemi opdagelser har nu gjort det muligt at syntetisere dette stof i stor skala.”

Ifølge Kishi og hans hold, og deres arbejde kan også afdække endnu mere håbefuld nyheder om fremtiden for halichondrins som en kræftbehandling. I E7130 mus undersøgelser, de har fundet bevis for, at halichondrins ikke bare angribe en tumor celle mikrotubuli—de strukturer, der giver en celle sin form og stabilitet—som tidligere antaget, og de kan også fremme nogle celler og hæmmer andre til at forhindre, at en tumor vokser.

Det kunne betyde, at disse molekyler kan arbejde i kombination med eksisterende lægemidler til at øge chancerne for en vellykket kemoterapi. For nu, selvom de kun har planer om at afprøve E7130 som et enkelt lægemiddel til sjældne kræftformer som angiosarcomas (kræft i den indvendige foring af blod-og lymfekar), ifølge holdets papir. Eisai også planer om at starte et andet klinisk forsøg med stoffet, denne gang i USA

Selvfølgelig skal vi lidt temperament vores forventninger af enhver eksperimentel forskning, uanset hvor lovende det lyder. Men det er næsten helt sikkert et godt skridt fremad for området for kræft, udvikling af medicin i almindelighed, at forskere kan nu tackle udfordringer, der ville have været umuligt for 30 år siden.

Dele Denne Historie