Forskere Følger Flagermus’ Eksempel, skal du Bruge Billige Højttalere og Mikrofoner til at Se Objekter, der er Skjult Rundt om Hjørner

22

Illustration: Stanford Beregningsmæssige Imaging Lab

En masse af fantastiske teknologier, der er udviklet på universiteter eller corporate R&D laboratorier aldrig se dagens lys, fordi de er bare for dyre til at blive til forbruger-ready produkter. Men ved at kopiere, hvordan flagermus navigerer the world at night, har forskerne kommet op med en måde at se de skjulte objekter rundt om hjørner med billige mikrofoner og højttalere.

Tanken om sikkert kigge rundt om hjørner ved hjælp af teknologi, der måske ikke lyder der nye til dig, fordi tilbage i 2012, 2015 og de efterfølgende år, at forskere har fundet en måde at gøre netop det ved hjælp af kameraer og lasere.

Denne Laser Kameraet Kan Se Rundt Om Hjørner

Hvordan kan en person, der kan se rundt om en blind hjørne? Et svar er at udvikle X-ray vision. En mere jordnære…

Læs mere Læs

Denne teknik, der er kendt som ikke-line-of-sight (SONER, for korte) imaging, ville hoppe en serie af laser pulser fra en væg for at komme rundt i blinde hjørne, mens et kamera ville måle lys, der er kastet tilbage, som derefter blev brugt til at skabe et 3D-billede af, hvad der var skjult ude af syne. Det fungerede ganske godt, men den hardware, der er ansat var langsom, med et begrænset udvalg, og det blev dyrt. At stejle pris er en af de største årsager til din bil endnu ikke har evnen til at spotte usynlige farer, når du ruller op til et skjult hjørne.

Men forskere på Intel og Stanford Beregningsmæssige Imaging Lab har formået at genskabe, hvad der er stort set de samme SONER teknologi, men ved hjælp af moduleret lydbølger sprængt fra hylden højttalere og mikrofoner. På samme måde er en flagermus kan få øje på forhindringer eller middag hjælp af ekkolokalisering, at denne tilgang kan se usynlige objekter ved hjælp af ekkoer, den genererer.

Foto: Stanford Beregningsmæssige Imaging Lab

I det øjeblik, det udstyr, der bruges til akustisk SONER imaging er langt fra elegant. Forskerne skabt en lodret tower of 16 mikrofon og højttaler par, der glider frem og tilbage langs en meter brede scene. Da tårnet bevæger sig, højttalere blast et specifikt moduleret signal, der er registreret af mikrofoner. Setup skaber et gitter af datapunkter og baseret på, hvor lang tid det tager for den akustiske signaler til at hoppe tilbage til hver af de mikrofoner, et 3D-billede af et skjult objekt eller hindring kan blive genereret.

Omsnøringsbånd en af disse arrays til kølerhjelmen af bilen synes upraktisk, men i sidste ende, er det udstyr, der kunne være miniaturiserede og skjult inde i køretøjets kofanger eller reduceret til blot en lille komponent, der kan være indbygget i et væld af forskellige enheder.

Illustration: Stanford Beregningsmæssige Imaging Lab

I tillæg til billigere hardware, forskerne har fundet deres akustisk tilgang til SONER billedbehandling til at være både hurtigere, end ved hjælp af kameraer og lasere, med en forbedret rækkevidde, som kan være til gavn for selvstyrende køretøjer én dag. Men der er stadig arbejde der skal gøres, når det kommer til at omsætte de målte echos i visuelle billeder, og derefter forståelse af, hvad der er at blive set. Vel vidende, at et objekt er rundt om et hjørne, er en ting, men at være i stand til at skelne, hvad der er faktisk, at der er langt mere nyttigt, når de anvender denne teknologi til situationer i det virkelige liv. Bogstavet “H”, der var skabt af forskere ud af skum og så skjult bag en tilstødende mur er knapt genkendelig i denne akustiske billede, men som forskningen skrider frem, så vil den troskab og nøjagtighed af de billeder, det kan skabe.

Dele Denne Historie