Kunstig intelligens slår hjernen signaler til menneskelig tale — lytte til dig selv

17

I fremtiden, dum kan folk frit og tydeligt udtale det eller de ord, takket være den enhed, der forvandler deres hjerne aktivitet i syntetisk stemme. Forskere fra University of California San Francisco, der for nylig tog et stort skridt i forbedringen af denne teknologi, der giver mulighed for kunstig intelligens til at reproducere voice læse tanker, og analysere læbe bevægelser af den person. Resultatet var imponerende — syntetisk stemme, kan du lytte til lige nu.

Мозговой имплант

Det forventes, at enheden vil fungere, når en person er mentalt eller fysisk gengive bevægelse af munden, selv hvis han ikke vil give nogen lyde. For at forstå, hvad den menneskelige hjerne aktiviziruyutsya under visse bevægelser af munden, og de forskere, der er involveret i testen af fem frivillige. De havde læst lidt uddrag fra børnenes historier — i denne proces, der er indlejret i deres hjerne elektroder til at læse deres aktivitet.

I sidste ende forskerne slået to neurale netværk: den første koordinerende hjernen signaler med bevægelser af læber, og den anden viste, at disse bevægelser i syntetisk tale. Frivillige, der var i stand til at gentage den sætning, fragmenter af den let at genkende 69% af syntetisk ord. Som i andre undersøgelser, kortere forslag var, jo mere præcise blev resultatet.

Forskere kan forbedre den teknologi, der ved hjælp af hjernen implantater med en mere tæt placering af elektroder og komplekse machine learning algoritmer. Mellem forskellige hjernens reaktion undersøgelsens deltagere blev fundet fælles træk, som tyder på, at fremtidige enheder til talesyntese kan let tilpasses til hver person. Forskerne bemærkede også, at den kunstige intelligens genkender og nogle gange ikke anvendes, når undervisningen lyde, der er også opmuntrende.

Det er bemærkelsesværdigt, at en lignende teknologi, er der allerede, og de er også baseret på arbejde af kunstig intelligens. At læse om en af dem i vores materiale.

Hvis du ønsker at altid være opmærksom på de nyheder af videnskab og teknologi, skal du sørge for at abonnere på vores kanal i Yandex.Zen. Der vil du finde materialer, der ikke er opført på hjemmesiden!