“Katastrofal” Avl Fejl Har Udslettet en Stor Kejser Pingvin Koloni

10

Emperor penguins near the Halley VI Research Station in Antarctica. Kejserpingviner i nærheden af Halley VI, Research Station i Antarktis.Billede: BAS

En af Antarktis ‘ s største kejser pingvin kolonier er alle, men væk følgende tre hidtil uset år, hvor pingvinerne var ikke i stand til at hæve kyllinger.

En ny rapport, der blev offentliggjort i dag i Antarktis, Videnskab beskriver forsvinden og sandsynligvis flytning af Halley Bay kejser pingvin koloni—en af de største kolonier i Antarktis i form af befolkningen, og for det andet kun til Coulman Ø-koloni i Ross Havet. British Antarctic Survey, forskere Peter Fretwell og Philip Trathan brugt satellitbilleder til nummer tre på hinanden følgende år, fra 2016 til 2018, hvor den Halley Bay pingviner været næsten total manglende ynglesucces på Hovedparten Ice Shelf.

Adult emperor penguins and their chick on the sea ice close to Halley Research Station on the Brunt Ice Shelf. Voksen kejserpingviner og deres chick på havisen tæt på Halley Research Station på Hovedparten Ice Shelf.Billede: Richard Burt

Denne “længere periode af fiasko,” forfattere skrev i undersøgelsen, er “hidtil uset i de historiske annaler.” Forskerne tilskrives pingviner’ manglende evne til at hæve kyllinger til ustabile havis—resultatet af turbulente miljømæssige betingelser som følge af den usædvanligt stærke El Niño i 2015, blandt andre faktorer. Trende, men mange af Halley Bay kejserpingviner synes at have sluttet sig til en nærliggende koloni, men forfatterne advarer om, at den episode, der er sneak preview af ting til at komme på grund af menneskeskabte klimaforandringer.

Den foretrukne ynglested af Halley Bay kejserpingviner er på den nordlige side af en lille vig kendt som Blæsende Creek sammen Weddell Havet. Denne befolkning har været sporadisk undersøgt siden 1956, med befolkningen størrelser, svingende mellem omkring 14,300 og 23.000 ynglepar—omkring 6,5 til 8,5 procent af den samlede globale kejser pingvin befolkning. Fra dette sted, pingviner foder i de lavvandede farvande i det nærliggende McDonald Bank og McDonald ‘ Ice Rumples. Normalt, dette område er i stand til at bevare en stabil over havet is, indtil December, og det nogle gange varer hele sommeren. De kyllinger, der blev rejst på dette websted typisk flyvefærdige mellem midten af December og begyndelsen af januar.

“Selv om det optagede befolkning har varieret koloni, og er konsekvent, og den største i Weddell Havet, over det dobbelte af, hvad alle andre koloni i regionen,” Fretwell og Trathan skrev i undersøgelsen. “Der er ingen, der tidligere er registreret forekomster af den samlede manglende ynglesucces på stedet.”

Men det er nu ændret.

Satellite images showing the reduction in size of the Halley Bay colony in 2015 compared to 2018. The brownish markings show penguin guano, and the very dark, dense patches are the penguins themselves. Satellitbilleder viser en reduktion i størrelsen af Halley Bay-kolonien i 2015 i forhold til 2018. De brunlige aftegninger vis penguin guano, og den meget mørke, tætte patches er pingvinerne sig selv.Billede: DigitalGlobe/BAS

High-resolution billeder taget af WorldView2 og WorldView3 satellitter, der viste, at tæt på en komplet reproduktiv svigt i 2016, efterfulgt af ligeledes forgæves avl kampagner i 2017 og 2018. Foruroligende billeder taget af Blæsende Creek påvise effekter: når glat, guano-smurt is er blevet erstattet af en forrevet, poop-gratis landskab—gem et smerteligt lille lomme af pingviner, der fortsat eksisterer i det ene hjørne.

Som det bemærkes i undersøgelsen, at de katastrofale manglende ynglesucces var knyttet til de tidlige opløsningen af is i områder, der anvendes til avl—et breakup, der udløses af “en særlig stormfuld periode i September 2015, der svarede med den stærkeste El Niño i over 60 år, stærk vind, og en rekord lav sea-ice år lokalt.” Forholdene på stedet ikke er blevet repareret siden den tid.

Den begivenhed kunne ikke være endegyldigt knyttet til menneskeskabte klimaforandringer, men som Trathan påpeget i en pressemeddelelse, at nuværende klima modeller tyder på, kejser pingvin befolkninger kunne falde mellem 50 til 70 procent ved udgangen af det århundrede, som isforholdene ændre.

       Map of the Brunt Ice Shelf, showing the location of Halley Bay and Dawson-Lambton emperor penguin colonies.    Kort over Hovedparten Ice Shelf, der viser placeringen af Halley Bay og Dawson-Lambton kejser pingvin kolonier. Billede: Fretwell & Trathan, 2019

I en e-mail til Gizmodo, Fretwell tilføjet yderligere farve til spørgsmålet, siger El Niño er muligt, at føreren af den lokale tab af is, og selvom det teknisk set er dette ikke klimaændringer, mener han, El Niño begivenheder vil blive mere udtalt i de kommende år.

“Uanset om en individuel begivenhed som denne var drevet af større klimaændringer er umuligt at sige,” Fretwell fortalte Gizmodo. “Det, vi kan sige, er, at i løbet af det næste århundrede, er alle vores modeller tyder på, at mange kejser pingvin kolonier vil stå over for lignende problemer—denne undersøgelse er den første til at vise, hvordan kejserpingviner reagere på disse miljømæssige udfordringer.”

Faktisk, mens den Halley Bay kejser pingvin kolonien er nu næsten gået, i nærheden Dawson-Lambton koloni, omkring 55 kilometer (34 km) mod syd, er steget betydeligt i størrelse. Det er nu 10 gange større, end det var før avl sammenbrud på Blæsende Creek. Det er potent bevis på, at Halley Bay pingviner har fundet et nyt sted at lægge æg—et opmuntrende tegn, at pingviner er fleksible og modstandsdygtige over for ændringer i miljøet.

Lyng Lynch, en statistisk økolog fra Institut for Økologi og Evolution på Stony Brook University, sagde, at det nye fund er lidt af en blandet landhandel.

“På den ene side, det er selvfølgelig bekymrende, at en af Antarktis’ s største kejser pingvin kolonier har oplevet gentagne avl fejl og er blevet stort set forladt,” skrev Lynch, der ikke var involveret i den nye undersøgelse, i en e-mail til Gizmodo. “På den anden side, det faktum, at mange—hvis ikke alle—af disse kejserpingviner synes at have flyttet til en anden nærliggende koloni er betryggende, da det understreger, at kejsere er mere mobile og mindre site trofaste, end vi havde troet.”

Det sagt, Fretwell er bekymret for, om nogle aspekter af Dawson-Lambton site. Pingviner er nu yderligere fra de lavvandede banker, hvor de sandsynligvis foder, og Halley Bay pingviner er nu i direkte konkurrence med de pingviner, der allerede er til stede på dette site. Men “det er bedre at være en smule mindre gunstigt sted, end en, der er helt uholdbart,” sagde Fretwell.

For forfatterne af den nye undersøgelse, denne konstatering drev hjem to primære beskeder.

“For det første, at vi har set, at kejserpingviner, når de står med et samlet tab af havis, der vil flytte for at finde et bedre sted—det er første gang vi har set dette,” sagde Fretwell. “Den anden ting er, at vi virkelig har brug for en bedre forståelse af, hvad der drev de ændringer i miljøet omkring disse sites. Vores viden om, hvad der drev isforholdene er virkelig ganske ringe, og hvis vi skal forstå, hvordan kejserpingviner vil klare sig med fremtidige klimatiske opvarmning, må vi først forstå, hvad der driver de ændringer i havisen.”

Lynch sagde sølv foring af den nye undersøgelse blev en demonstration af, hvordan satellitter kan faktisk spore disse typer af begivenheder, som i fortiden, har sandsynligvis gået helt ubemærket.

“Men nu kan vi få et bedre greb om, hvorvidt disse former for begivenheder er par for kurset for en kejser pingvin koloni eller noget helt usædvanligt med potentielle langsigtede konsekvenser for de arter,” sagde hun.

Dele Denne Historie