Rapport: ‘Kirke’ Reklame ‘Mirakel Kur’ Arrangement i Washington, til Tross for FDA Advarsler Det er Bare Blekemiddel

19

Genesis II Church founder Jim Humble. Genesis II Kirkens grunnlegger Jim Ydmyk.Skjermbilde: ABC Nyheter

Food and Drug Administration advarte publikum om ikke å delta på en “mirakelkur” hendelse blir kastet ut av gruppen ved å bruke navnet Genesis II Kirken Helse og Helbredelse i Leavenworth, Washington på lørdag, og understreker deres antatte medisinsk vidunder er en svært giftig stoff.

Per Guardian, FDA advart om at “miracle mineral solution eller supplement” er faktisk chlorine dioxide, et blekemiddel som brukes i industri tekstil produksjon og vannbehandling. (Skjermbilder av Genesis II nettstedet annonsere stoffet som er generert fra en blanding av “hydrochloic acid” [sic] og sodium chlorite, som er forbundet med akutt nyresvikt.)

“Forbrukere som har MMS bør umiddelbart slutte å bruke den og kaste den bort,” FDA advarte i 2010, ifølge the Guardian. En talsperson til avisa at de ikke kunne kommentere mulig håndheving handlinger, men “FDA fortsetter å informere forbrukere om farene ved Miracle Mineral Solution, og etaten har utstedt advarsler til forbrukere over det siste tiåret.”

Per Guardian, arrangør av arrangementet og selv-erklært Genesis II “biskop” Mark Grenon hevder at inntak av stoff som er knyttet til død og bivirkninger som utgytelsen av fordøyelseskanalen fôr—er en kur-all til alt fra autisme til ebola:

I en video lagt ut på “kirkens” nettstedet, Grenon sier at “sakramentale protokoller” som selges av gruppen kan eliminere 95% av verdens sykdommer, deriblant malaria, ebola, dengue feber, alle typer kreft, diabetes, autisme, HIV og multippel sklerose. Det selger 4oz flasker sodium chlorite som “sakramentale cleansing water” for $15, noe som gir instruksjoner om hvordan å blande det med sitronsyre for å gjøre chlorine dioxide.

The Guardian kontaktet Grenon til å spørre hvorfor han var peddling industrielt blekemiddel som er beskrevet av FDA som potensielt farlig som en mirakelkur, men han gjorde ikke umiddelbart svare.

Genesis II event på Facebook-statene “i Donasjon for registrering er $450 per person; $800 for par; og $400 for retur seminar elevene.”

ABC News rapporterte i 2016 som grunnleggeren av Genesis II, Jim Humble, “er en tidligere Scientolog som hevder at han er en milliard år gamle gud fra Andromeda galaksen”, og at han oppdaget stoffet i en Sør-Amerikanske jungelen. Ydmyke var, som i slutten av 2016, som bor i nærheten av Guadalajara, Mexico, som ABC foreslått var en del av et forsøk på å leve “utenfor rekkevidden av Amerikansk lov.”

Som the Guardian separat skrev, Ydmyke har sitert Katolske sex-skandaler, misbruk som en modell for kirker å unngå rettslig gransking, og hevder å ha brukt chlorine dioxide løsning for å behandle tusenvis av pasienter over hele Afrika og Mexico.

I 2015, BBC fikk en lab for å teste sodium chlorite og saltsyre selges av Genesis II kirke, finne at de var “57% og 45% sterkere enn den annonserte konsentrasjon hhv.” Leon Edwards, en figur som er forbundet med kirken, fortalt en forsker som møtte ham på vegne av BBC at stoffet kan “rense” sykdommer, og at “jeg legger den i øynene, nesen, ørene mine, bade i det, drukket det, pustet det i lungene mine. Jeg fikk injisert i min rumpe med det.”

Salg av stoff til humant konsum er ulovlig i USA; i 2015, og en jury i eastern district of Washington dømt en 45-år gammel mann ved navn Louis Daniel Smith for konspirasjon, innføre feilmerket rusmidler i mellomstatlig handel med hensikt å svindle eller villede, og uredelig å smugle varer inn i USA for å selge mirakel medisinsk løsning. En dommer dømte ham til over fire års fengsel.

Ifølge the Guardian, en profesjonell video for arrangementet på lørdag som ser ut til å ha blitt filmet i Uganda viser “et spedbarn som lå i hans eller hennes mors armer som er laget for å drikke en kopp blekemiddel. Barnet skriker når væsken er svelget.”

I Mars, Amazon dyttet noen bøker reklame miracle mineral solution, samt chelation behandlinger, som brukes til å rense tungmetaller som kvikksølv, etter Kablet rapportert både at bøker var tilgjengelige på nettstedet, og at en Amazon talsperson hadde “nektet å bekrefte at det hadde noe system på plass for å hindre medisinsk farlige informasjon fra å bli solgt på sin hjemmeside.”

[The Guardian via Daily Beast]

Deler Denne Historien