Hvad er Girobus (ikke bus), og hvorfor de er farlige for liv

28

I dag er næsten hver bil producenten forsøger at opnå nul udledning af skadelige stoffer til atmosfæren. For at gøre dette, er de på vej væk fra forbrændingsmotorer og flytter til elektriske kolleger, men kun få mennesker ved, at miljøvenlig transport blev opfundet i 1950-erne. Det var dengang, på gaderne i Schweiziske byer syntes deres — øko-venlig, rolig og jævn offentlig transport, der kører på kinetisk energi fra det roterende svinghjul.

Гиробус

Begrebet transport, der ikke er afhængig af ledninger og dermed overstiger de evner trolleybusser, der blev foreslået af en ingeniør af Oerlikon Bjarne Storsand i 1946. Han indså, at motoren kan fungere fra el-generator og holde den inde roterende høj hastighed svinghjul.

Гиробус

For at fremme dette svinghjul blev brugt på ladestationen, som mødte på hele ruten. Deres var forbundet med dem ved hjælp af tre stænger, og de dreje svinghjulet op til 3000 rpm. Den energi, der var nok at køre med en hastighed på 50-60 kilometer i timen i en afstand af 6 km. Hvis der var et par passagerer, køretøjer kunne køre endnu 10 km.

Гиробус

Størrelsen af svinghjulet har nået 160 centimeter og vægten var 1,5 tons — for at mindske den modstand, han blev placeret inde i salen med reduceret pres og med masser af brintgas. Fremme stoppede svinghjul, det tog omkring 40 minutter, men hvis han var aktiv for en fuld opladning er nok til 5 minutter. På grund af den overflod af ladestationer i hele ruten af problemet med energi er næsten ikke er der — for eksempel, en 4,5 km fra den Schweiziske by Barnebarn til Yverdon-Les-Bains, blev installeret 4 ladestationer.

Ulemper ved deres

Det ser ud til, at med alle disse fordele, deres var dømt til at kæmpe succes, og i dag er de nødt til at køre på gaderne i stedet for trolleybusser. Desværre, de havde nogle svage og endda farligt side, der har tvunget folk til at opgive dem. For det første, drivere ofte skære ned på deres vej gennem snavs veje, der førte til sammenbruddet af gyrolejer. For det andet, ingeniører indset faren for bevægelse af en tung stål hjul i tilfælde af brud på en komponent, der kan skade mennesker. Efter alt, er den lineære hastighed på kanten af svinghjul 900 kilometer i timen, og hvis det er hægtes af, kan konsekvenserne være meget alvorlige.

Коробка с маховиком

På grund af problemer, der findes, deres produktion blev stoppet. Til dato er der kun en version af dette øko-venlige transport af det sidste århundrede — det er gemt i den Flamske Museum sporvogne og busser i Antwerpen. Nogle grupper af ingeniører havde til hensigt at oprette en ny version af transport, men intet er sket — i 2005, University of Texas i Austin center for transport og miljø begyndte at lede efter en sponsor, men aldrig fundet.

Heldigvis, i dag er forsøg af virksomheder til at skabe miljøvenlig transport er ganske vellykket. Desuden er de fleste af dem næsten helt er skiftet til elektricitet, og viser fremragende evne til selvstændig drevet og bruger meget mindre energi end konventionelle busser.

Har du kendskab til eksistensen af deres? Hvad synes du om dem? Del dine svar i kommentarfeltet, eller diskutere miljøvenlig transport i vores Telegram chat.