Snart kommer du inte måste ha ett pass för att komma in i tunnelbanan

24

Autentisering ansiktsigenkänning blir mer och mer populär: vi, till exempel, när jag var på MWC 2019, kom till evenemanget med dess hjälp. Men vad händer om du har installerat ett sådant system på plats med ett mycket större flöde av människor — till exempel i tunnelbanan? Var denna idé som genomförs i Kina, där de boende inte längre har att utföra busskort eller pengar för att gå till den underjordiska kommunikationer.

Tester av tekniken började i staden Shenzhen, där på en station har möjlighet att betala priset… bara ett ansikte. För att komma till tunnelbanan, passagerare nog att komma till en speciell vändkors. Kommer att visas på skärmen som bekräftar inte bara i ansiktet, men också dimension resor, bland annat vistelsens längd i metro.

Innan du använder systemet, måste du registrera dig och binda en metod för betalning, då pengar kommer att dras av automatiskt. Denna typ av “shopping-resa” kan avsevärt snabba upp passagerare flödet i tunnelbanan eftersom priset kommer att gå mindre tid.

I ansiktsigenkänning ligger 5G-nät från Huawei, samt algoritmer som den artificiella intelligensen kommer att känna igen ansikten passagerare. Varför använda ett nätverk? Enligt förvaltningen av metro, 5G gör denna betalningsmetod är mycket mer ekonomiskt för staden.

Naturligtvis, det fungerar bara i testläge, men i framtiden är det planerat att genomföra ansiktsigenkänning och andra passagerare faciliteter. Vad händer om systemet gör ett misstag och istället för att en person erkänner annat inte anges.

Kina är en av pionjärerna på området för ansiktsigenkänning. Så, varje 30 sekunder, det fångar upp de elever som finns i klassrummet på gymnasiet № 11 i Hangzhou. Teknikens uppgift är att bestämma humör för varje student. Hon klassificeret staten som glad, arg, rädd, generad eller upprörd. Dessutom är systemet registrerar åtgärder för eleverna och förstå när de skriver, läsa, möta lärare, eller att sova under en klass.

Vad tror du, är vana vid att sådan teknik i Moskvas tunnelbana? Skriv i vårt Telegram chatt.