Interval og længerevarende faste: fordele og ulemper

23

“Nu, der er mange metoder til healing og vægttab, der lover hurtige resultater med store fordele for kroppen,” siger Elena Cullen, psykolog, ekspert i psykologi vægttab forfatter uddannelse vægttab. “Blandt dem er interval kost, som indebærer perioder med faste. Under periodisk faste betyder, at de bevidst begrænsning af måltider for at hjælpe din krop til at forbedre dit helbred og holde sig selv ren.”

Hvad er intervallet faste?

Essensen i denne metode er, at den person, der spiser noget mad på bestemte tidspunkter af dagen, og så i en periode af tid og nægter mad og drikke kun vand. I dag er der forskellige måder interval af faste – 16/8, 2/4, 24/0, 14/10. For eksempel, 16 timers faste, 8 timer med at spise. 16 timers faste, der kun drikker vand. Men i den periode, måltider, restriktioner på sammensætningen af den mad, ikke kan spise noget mad, herunder kalorier.

Vores ekspert, Helen Callen fremhæver følgende fordele ved faste interval:

 • Renser kroppen af toksiner og urenheder. Under faste, begynder kroppen at bruge fedtreserver, og sammen med deres smeltende er et udvalg af toksiner, som vises i perioden vand;
 • Hjælper med at reducere vægten. Ja, interval faste vil hjælpe dig med at tabe vægt, hvis den periode af det såkaldte vindue, du vil spise nyttige fødevarer og i de mængder, som kroppen har brug for. Der er, ikke spise for meget. Hvis der i disse 8 timer til at spise så meget mad, som blev spist i dag, vil denne virkning blive;
 • Øger hjernens aktivitet. Det menes, at faste positivt påvirker hjernens aktivitet og bidrager til at arbejde mere effektivt.
 • Øger niveauet af energi. Når strømmen er tilstrækkeligt, men ikke for stor for den krop, den krop, der er let, der er en bølge af styrke og energi.
 • Forsinker ældning. Ikke faste bidrager til at øge modstanden i organismen til oxidative processer, som fører til aldring.

På samme tid, bør det bemærkes, og negative sider af intervallet af at faste. Blandt dem:

 • Denne metode er ikke for alle. Hvis du har kroniske sygdomme, sygdomme i mave-tarmkanalen, graviditet eller amning, det er ikke din metode. Graviditet og amning der er risiko for utilstrækkeligt udbud af næringsstoffer fra mor til foster eller barn. I kroniske sygdomme faste kan få dem til at tilbagefald og forværre situationen;
 • Mangel på essentielle næringsstoffer. Som med enhver begrænsning af mad, sult fører til mangel på næringsstoffer, der kan påvirke hud, hår, negle, nervesystem;
 • Hormonelle forstyrrelser. Med langvarig praksis for faste hormonale forstyrrelser og overtrædelser. Dette er på grund af ændringer i kroppen, når du ændrer power mode;
 • Den opbremsning af stofskiftet. Sult bremser stofskiftet, og derfor er de fedt-brænding proces at bremse ned, og metaboliske processer i kroppen, er til at gå på nedsat hastighed, hvilket yderligere kan føre til vægtøgning;
 • Opdelinger, søvnløshed, irritabilitet.

Før du begynder at intermitterende fastende, bør du rådføre dig med din læge. Dette vil spare dig penge, tid og helbred.

I virkeligheden, faste vil ikke have

Nikolay Karpov, Professor i anatomi og fysiologi af mennesker og dyr, Tyumen state University, mener, at faste kan ikke kaldes:

“Det er egentlig ikke fasten i den sandeste betydning af ordet, da det er dagen delt op i to intervaller: den periode, indtagelse af mad og periode uden mad. Dette filer oftest giver mulighed for opdeling i 8 og 16 timer, fordi det er den mest blide og passende tilstand. Følgerne af at anvende denne metode til vægttab svarer til at bruge lav-kulhydrat ketogen kost. Det så skete, at de første organismer, som en energi underlaget med de kulhydrater, som det kan udskyde i form af glykogen i lever og muskler som en reserve. På trods af den fedtreserver, som kan være flere hundrede gange mere. Kun når bestanden carb begynder at køre, vil kroppen foretage lipolyse, først dem i leveren og derefter monterer fedt depoter. Interval faste periode uden mad er mindst 16 timer. I løbet af denne tid lager carb vil gå væk, fordi de lagrede glykogen ikke ske en masse, og det kan vare op til en halv dag. Fra et biokemisk synspunkt, er fordelingen af fedtsyrer til energi formål er ledsaget af dannelsen af de såkaldte ketonstoffer. Dette er en normal proces. Celler nemt absorbere dem, så deres koncentration i blodet forbliver uændret. Selv hjerne celler er i stand til at få energi fra ketonstoffer, og ikke kun fra glucose. Men glucose de også har brug for. Det vigtigste i kettiya ikke glemme, om indtagelse af kulhydrater. Og at ‘ s grunden. For at få energi fra ketonstoffer, de bør kommunikere i et bur med oxaloacetate, som er dannet fra kulhydrater. Den manglende oxaloacetate at begrænse fordelingen af ketonstoffer, som kan føre til forskydninger i syre-base balance. Så fra det synspunkt af biokemi fra sunde voksne faste interval, vil det ikke medføre et problem. Men fra det synspunkt af fysiologi, i første omgang vil der være nogle effekter forbundet med ændringer i måltiderne. Det faktum, at mave-tarmkanalen, der anvendes til tidsplanen. Men det vigtigste — er vant hjernen, især de centre af sult og mæthed i hypothalamus. Derfor vil der forekomme prøvetid til den nye tidsplan for omkring 3 — 7 dage”.

Også glem ikke, at i enhver kost det er vigtigt at overholde den korrekte forholdet mellem makronæringsstoffer, og omfatter fiber, fordi at spise junk food med varierende grader af sult, er det usandsynligt, at bringe dig stor glæde. Om fordele og farer af fiber skrev vi i en separat artikel, men det ville være nyttigt her, Rådet Eugenia Smirnova, grundlægger af levering af sund spise God Mad Academy:

“Vi har lært, at kvaliteten og længden af liv er bestemt af livsstil, miljø, genetiske disposition til sygdommen, arvelighed og den mad, vi spiser. Dette kan være tilskrives til og Generelle psykiske og følelsesmæssige tilstand, og “niveau af lykke”.

Hver af disse variabler er lavet af mange komponenter, og dens variation kan give en meget mere virkning, end man sædvanligvis tror. For eksempel, at kvaliteten af maden, påvirker sammensætningen af mikrofloraen i os, hvilket igen ikke kun påvirke fordøjelsen og udslæt på huden, men også på muligheden for forskellige sygdomme, herunder astma og åreforkalkning.

De fleste se på den rolle af bakterier i kroppen er at regulere fordøjelsen, men det er mere end det: vægt af bakterier i os, kan være op til 2 kg ren masse, og de nøje at interagere med den menneskelige krop, der producerer anti-inflammatoriske lægemidler, vitaminer (fx vitamin K2).

I en undersøgelse i 2011 af en gruppe forskere under ledelse af Gary D. Wu fandt, at sammensætningen af mikrofloraen af den gennemsnitlige Eu er ganske varierer afhængigt af typen af mel: Europæerne normalt foretrækker vegetarisk mad, der er domineret af en slægt af bakterier, Bacteroides, og spise en masse af vegetabilske fødevarer, korn med et højt fiberindhold er sammensat af mange Prevotella bakterier. Som det blev fastslået, vores landsmænd (især dem, der bor uden for byen) er domineret af slægten Firmicutes, som udvikler sig på grund af den overflod af kost kostfibre fra korn (boghvede og havregryn) og grøntsager. Kostfibre, der kommer ind i kroppen med mad er ikke kun nærende miljø for disse gavnlige mikroorganismer, der til gengæld fremhæver de forskellige stoffer har en indvirkning, herunder om graden af tilpasning og trivsel i værtslandet. Herunder hastighed tilpasningsevne, og det at lære nyt og på samme tid, og tilpasse sig til forskellige eksterne begivenheder og ændringer.

Således, det høje fiberindhold i kosten påvirker ikke kun den hastighed og kvalitet af fordøjelsen, som er almindeligt antaget, men også på hastigheden af tilpasning af organismen til ændringer i niveauet af stress og hukommelse. Og disse parametre, der direkte påvirker kvaliteten og varigheden af liv.”

Langvarig sult, eller bare simpelthen indlæg: hvad er forskellen mellem interval faste?

Som vi har set, er det interval, der normalt observeres fastende til 16, 18 eller 20 timer i døgnet, men der er særlige fordele, du får som følge af at faste i længere perioder (24-72 timer).

Men langvarig sult, på trods af de sundhedsmæssige fordele, skal være udført korrekt, og under tilsyn af en læge. Faste i for lang tid (over 7 dage) er ikke anbefalet, og ikke meget mening — meget bedre til at overholde regelmæssig indlæg på en daglig basis på mindst et par måneder, før du prøver noget mere ekstrem.

Så fordelene ved løbende faste (på mange måder de vil krydse med de fordele af faste interval, eller endda formere dem):

Vægttab

Den første og mest indlysende fordel stammer fra de uundgåelige konsekvenser af en afvisning af at spise i lang tid. Langvarig sult fører til hurtig vægttab. Når du fast i flere dage, kan du tabe tre vigtigste grunde:

 • Tab af glykogen. Da du ikke spise mad (især kulhydrater) vil du tabe reserver akkumuleret glykogen i musklerne, og det er en hurtig energikilde for dem.
 • Tab af vand. Når du er faste i et par dage, tab af glykogen (eller sukker) i dine muskler vil føre til tab af vandforsyninger, der også vil resultere i vægttab.
 • Fedt-tab. Efter leveren forbrænder glykogen, kroppen vil kaste sig ud i en dyb tilstand af ketose. I denne tilstand, kroppen forbrænder fedt til energi.

Længerevarende faste er en sikker måde at tabe mere vægt end normalt faste interval. Men det betyder ikke, at du skal sulte bare af hensyn til vægttab, fordi der er andre fordele.

Faste øger autophagy

Når du fast i en længere periode i kroppen øge proces af autophagy. Autophagy er, når kroppen genbruger cellulære affald, snavs og døde celler (som forkert foldning af protein), hvilket resulterer i åbenlyse fordele for dig. Autophagy genbruger svage skrald af cellen og eliminerer enhver oxidativ stress. For opdagelsen af den proces, autophagy, Yoshinori Osumi modtog Nobelprisen. Ifølge Naomi Whittel, autophagy er nyttige for kroppen følgende:

 • Forbedrer kvaliteten og varigheden af liv
 • Forbedrer stofskiftet
 • Og reducerer inflammation
 • Forbedrer muskel-tal
 • Forbedrer immunitet
 • Forbedrer hudens kvalitet
 • Forbedrer fordøjelsen
 • Fremmer et sundt vægttab
 • Minimerer apoptose (celledød)

Længerevarende faste er godt for hjernen

Lad os forestille os, at vi er i naturen, hvor der ikke er nogen fast-food, shopping — noget. Hvis maden er ikke nok, naturligvis, det organ, der er på udkig efter nogen måder at få det til at overleve. I vores situation, at vi vil øge evnen til at tænke og til at formulere strategier for anvendelsen af en kreativ tilgang til at søge føde. Faste forbedrer kognitive evner, især har holdt i længere perioder af tid. Længerevarende faste stiger såkaldte hjerne neurotrofisk faktor hjernen (BDNF), der fungerer som gødning for de nye neuroner. Synaptisk plasticitet er forbedret, og hjernen bliver mere modstandsdygtig over for stress.

At faste i flere dage giver dig tid til at tænke

Hvis du lider af alvorlig sygdom (selv om man nødt til at bruge en masse af forskning), hvis du er skadet eller ikke lider af diabetes, lad os være ærlige, et par dage uden mad (men ikke uden vand) vil ikke såre dig. Faste har været en spirituel praksis for mange religioner og kulturer over hele verden i tusinder af år, og ikke kun. Vi bruger så meget tid på at tænke over mad, maden i sig selv og søge efter noget lækkert at kunne gøre mange nyttige ting, hvis jeg havde andre. Længerevarende faste giver mulighed for at reflektere og bruge tid alene med dig selv. Lang fasten er en tid til selv-refleksion og fordybelse.

Længerevarende faste stiger, vil power

En uerfaren person, der er vanskelige at tilbringe et par dage uden mad. Ja, praktiserende interval faste og specielle diæter (keto, paleo), bliver det lettere at tolerere langvarig mad afsavn, men det første indlæg vil være vanskeligt. Og det gør os stærkere. Længerevarende faste er en fantastisk måde at træne viljestyrke. Hvis du kan leve flere dage uden mad, men de fleste mennesker aldrig gøre det med vilje), vil du være i stand til at gøre noget. Viljestyrke og disciplin vil altid hjælpe dig i alle andre områder af vores liv. Efter en længere tids interval på fastende fastende vil virke som en ren bagatel.

Faste fornyer immunsystemet

Ifølge forskere ved University of southern California, hver gang du fast i en længere periode, nedsættelse af hvide blodlegemer, der øger hastigheden af regenerering af nye immunceller. En seks-måneders undersøgelse hos mennesker og gnavere, der gennemgår kemoterapi, har vist, at faste for 72 timer førte til en betydelig forbedring i sundhed på grund af udvaskning fra kroppen blodlegemer og andre giftstoffer.

Som du praksis interval eller langvarig faste? Fortæl os i vores chat i Telegrammet.