Den første enhed, der er baseret på graphen vil være på markedet “i de næste to måneder”

21

Indvandrere fra Rusland, der arbejder i Storbritannien, Konstantin Novoselov og Andrey Geim har skabt en grafén – gennemsigtige lag af kulstof på en atom tyk i 2004. Fra dette punkt, næsten med det samme-og overalt, hvor vi begyndte at høre rosende odes om forskellige mirakuløse egenskaber af et materiale med potentiale til at ændre vores verden og finde sin anvendelse i forskellige områder, fra produktion af kvante computere til fremstilling af filtre til rent drikkevand. Det tog 15 år, men verden er under indflydelse af grafen og har ikke ændret sig. Hvorfor?

Problemet er ikke kun, at grafén til at gøre en meget dyr og vanskelig, (så det er i dag kun er skabt i små mængder), men også i det faktum, at næsten alle graphene, som er tilgængelige i dag på det kommercielle marked, er en forfalskning. Men snart dette kan ændre sig, hvis den retorik, i pressemeddelelsen fra University of Cambridge, som siger, at der er skabt af tidligere ansatte i en af de mest prestigefyldte universiteter i verden det nye selskab Paragraf fundet en måde at masse-kommercielle produktion af dette vidunder materiale.

Virksomheden blev grundlagt i 2018 med tre forskere: Professor Colin Humphries fra Institut for materialelære på Cambridge Universitet, og forskere fra Simon Thomas og Ivor, Gini.

I denne uge på hjemmesiden for Cambridge University, der er oplysninger om virksomheden Paragraf begyndte at fremstille grafén på en kommerciel skala i form af en 8-tommer, (20 cm) graphene plader ved hjælp af et produktions-teknik, der blev udviklet af de tre forskere i 2015. Her, det er præciseret, at selskabet var i stand til at etablere produktion af høj kvalitet graphene plader (wafers), slå ikke kun andre forskergrupper fra hele verden, men også sådanne giganter inden for produktion af halvledere produkter, som IBM, Intel og Samsung, der, selvfølgelig, også arbejde i denne retning.

Hertil kommer, at den pressemeddelelse erklæret, at den første elektroniske enhed baseret på en graphene selskab Paragraf kommer til at introducere i “næste to måneder”.

På trods af det faktum, at kilden er ikke angivet, hvad det vil være for den enhed, det potentielle omfang af anvendelsen af graphen, i det mindste i teorien, er stort set ubegrænsede, fordi det har mange nyttige egenskaber. For eksempel, dette materiale er 200 gange stærkere end stål, og har 10 gange større ledningsevne, i forhold til kobber – leder, som er brugt i produktionen forskellige elektronik.

Desuden sammenlignet med samme silicium (det vigtigste materiale til produktion af forskellige microarrays) graphen har 250 gange højere elektrisk ledningsevne. I pressemeddelelsen fra University of Cambridge også, at hvis du udskifter i øjeblikket anvendes mikrochips baseret på silicium mikrochips, der er bygget på grundlag af grafen, kan vi øge ydeevnen og hastigheden af elektronik baseret på dem snesevis af gange; og bygget på grundlag af grafén med forskellige kemiske og elektriske sensorer, der er 30 gange mere præcise end dem, der er baseret på mere traditionelle materialer.

“Virksomheden Paragraf har potentiale til at konvertere en bred vifte af brancher, herunder fremstilling af elektronik, energi og medicin”, — citerer ord af lederen af virksomheden Colin Humphreys University of Cambridge.

For at diskutere nyheder i vores Telegram chat.