Zeldzame Spin Fossiele Behoudt De 100-Miljoen-Jaar-Oude Gloeiende Ogen

22

Dit is een carbon kaart die laat zien waar het preparaat koolstof moleculen zijn gelegen, Selden uitgelegd aan Gizmodo. Foto: Tae-Yoon S Park

Een nieuwe spider fossiele ontdekking opgenomen een verrassende ontdekking: de resten van reflecterende oogweefsel.

Hoewel common vandaag, spinnen niet veel voorkomt in de fossiele record omdat hun zachte lichamen niet bewaren goed, volgens het artikel gepubliceerd in het Tijdschrift van Systematische Paleontologie. Dit is de eerste keer dat een familie van spinnen gespot buiten van oranje, en de eerste keer dat de reflecterende ogen van het weefsel van een spin is gevonden in een fossiel.

“Het is de opening een hele nieuwe wereld over hoe deze dingen leefden en hoe zij hun prooi hebben gevangen,” Paul Selden, een van de papier-auteurs en directeur van het Paleontologisch Instituut van de Universiteit van Kansas, vertelde Gizmodo.

Een koreaanse hoge schooler en amateur fossiele hunter genaamd Kye-Soo Nam voor het eerst gevonden fossielen in de 112-miljoen-jaar oude Krijt-periode rots, genaamd de Jinju Formatie in Zuid-Korea. De formatie heeft opgeleverd ton van andere fossielen, planten, weekdieren, vis, en dinosaurussen, en een niet-geïdentificeerde fossiele spin soorten.

Het nieuwe onderzoek geanalyseerd 10 spider modellen in de donker grijze leisteen, bekijken en meten ze onder microscopen. De wetenschappers vastgesteld dat zij vertegenwoordigd zijn zeven verschillende soorten. Dat is op zich al verwonderlijk, en toont aan dat er waarschijnlijk veel meer uitgestorven spider soorten die er nog om ontdekt te worden.

De spider specimenPhoto: Paul Selden

Sommige van de fossielen afkomstig van de Lagonomegopidae spider familie, de eerste keer dat een dergelijke fossielen zijn gevonden buiten van amber. Maar het vinden van de spider bewaard in stenen, in plaats van in amber, laten de onderzoekers structuren zien dat ze nog niet eerder gezien, zoals de reflecterende ogen van het weefsel. Deze ontdekking konden de onderzoekers afleiden dat een beetje over deze spinnen’ gedrag.

De monsters toonde “heel opmerkelijk behoud” van kano-vormige stukken van reflecterend weefsel in de spiders’ ogen, zowel blijkbaar zichtbaar in de fossiele zelf en benadrukt wanneer de onderzoekers analyseerden de chemische samenstelling van het fossiel. Zij interpreteren dit reflecterend weefsel als het tapetum, die de ogen van sommige dieren (maar niet de mens) gebruik voor het zien bij weinig licht. Dat is de reden waarom huisdieren en andere zoogdieren hebben vaak licht -, laser-achtige ogen in foto ‘ s genomen met flits.

Je vraagt je misschien af hoe de onderzoekers vast dat ze waren op zoek naar het tapetum en niet iets anders. Volgens het papier, omdat de spider tapetum is gevormd uit kristallen van het molecuul guanine, zou het meer waarschijnlijk te worden bewaard gebleven dan andere zachte weefsels. “Bovendien, de vorm van de structuur—duidelijk kano-vormige,” bevestigde hun vermoedens, schrijven ze.

Elke nieuwe fossiele ontdekking voegt meer details aan het verhaal van het leven op Aarde—een verhaal dat kan nooit volledig zijn. Maar naast het leren van meer over oude spiders, is het geweldig om te zien de gloed van 112-miljoen-jaar-oude spidey ogen.

Deel Dit Verhaal