Hvad vil de Mars satellit-MAVEN i 2020?

32

For de sidste fire år, rumfartøjet MAVEN har nøje studeret atmosfæren på Mars. I al den tid, han fløj en afstand af 196 6 km fra jordens overflade, men i 2020 vil han tage på ekstra opgave, for, som hun skal falde lavere. Det højeste punkt af den elliptiske bane, der vil være fra 6400 til 4500 km — dette vil tillade ham at blive en repeater af signaler fra Mars 2020 Rover til ground control center mission.

Спутник MAVEN

For at reducere dens hastighed, maskinen vil udføre de aerodynamiske bremser manøvre kaldet aerobraking. Dette betyder, at MAVEN vil med jævne mellemrum soderjatsya med den atmosfære af jorden, og taber fart. Denne tilgang vil give ham mulighed for at spare brændstof — det forventes, at der med rimeligt forbrug, det vil vare, indtil 2030.

Спутник MAVEN

Nærmer sig planeten, maskinen vil gøre omkring det, en masse flere omdrejninger og 5.3 gange om dagen i stedet for de tidligere 6.8 gange. På grund af dette, vil han være i stand til at kommunikere med Mars 2020 og videregive oplysninger til Jorden. Nærheden af satellit til Rover er nødvendige for at bond var mest pålidelige. Det er bemærkelsesværdigt, at der i alt dette er det vil ikke stoppe sin forskning mission og vil fortsætte med at studere egenskaberne af planeten.

Det er ligesom at bruge en mobiltelefon — jo tættere du er på den celle tower, jo stærkere er signalet.

Bruce Jakosky, MAVEN principal investigator

Det forventes, at den manøvre af aerobraking vil fortsætte over de næste to og en halv måned. I løbet af denne tid, han kan flyve kloden rundt omkring 360 gange, bremse lidt ved hver kontakt med atmosfæren. På trods af kompleksiteten, denne manøvre, er den bedste måde at bremse rumfartøj med det laveste brændstofforbrug.

Hvis du ønsker at vide mere om videnskab og teknologi, anbefaler vi dig til straks at abonnere på vores kanal i Yandex.Zen. Der kan du finde materialer, der ikke er på hjemmesiden!