Hedder den anden årsag til eksistensen af flydende vand på Mars

30

I sommeren 2018, NASA forskere har fundet tegn på tilstedeværelsen af flydende søer under isen på sydpolen af Mars. Ifølge radar udstyr, Mars Express, søen ligger i en dybde af 1,5 km, og strækker sig over 20 km. Oprindeligt var det tænkt, at det indeholdt vand, der ikke fryser på grund af de enorme mængder af opløste salte af natrium, magnesium og calcium. Nu har forskerne fundet en ny grund til, hvorfor vandet under den iskolde skorpe med en temperatur på -65 grader er stadig flydende.

Жидкое озеро на Марсе

Det menes, at salt kan ikke være den eneste årsag til dette fænomen. Mest sandsynligt, inde i planeten er en kilde til varme, og den mest plausible løsning på nuværende tidspunkt, er tilstedeværelsen af varm vulkansk magma. Forskerne ved allerede, at engang Mars var en meget vulkansk aktive planet, men i de sidste par millioner år, blev hun meget roligere.

Det faktum, at på overfladen, at der er flydende vand, taler om den aktivitet, der af de vulkaner, til at denne dag. Ifølge beregninger foretaget af forskere, for at opretholde den nødvendige mængde varme, vulkanske aktivitet, der burde have været holdt, for de sidste 300 000 år, og akkumulerer magma i en dybde af ikke mere end 10 km væk. mest Sandsynligt, er den måde, det er.

Dette betyder, at indersiden af Mars er stadig en aktiv dannelse af magmatiske afdelinger, og med dybder af planeten dette er ikke en kold død sted.

Ali Branson, en af forfatterne af undersøgelsen

Hvis Mars havde gyldige muligt ophobning af vand, det kan i høj grad lette gennemførelsen af forsknings-missioner. Astronauterne ville ikke have at bære store bestande af drikke, og de vil have mere plads til mere nyttelast. Det betyder også, at et eller andet sted i det indre af planeten kan være levende organismer, som en dag vil blive kaldt “de første udlændinge”.

Gå ikke glip af de nyeste videnskab nyheder og teknologi! For at gøre dette, skal du blot abonnere på vores kanal i Yandex.Zen, der har eksklusive indhold der er på hjemmesiden!