De Keus is U niet Gegeven In de Zwarte Spiegel: Bandersnatch

22

Screenshot: Netflix

Wanneer de Zwarte Spiegel: Bandersnatch werd uitgebracht op Netflix, afgelopen December, was het vrij duidelijk is dat de kies-je-eigen-avontuur experiment vertegenwoordigd een nieuwe stap in het verzamelen van gegevens voor de streaming service. Nu, een onderzoeker heeft aangeboden het bewijs dat Netflix is de opslag en winning van uw keuzes. Verrassend, dat is eigenlijk een goede reden om te voelen optimistisch.

Voor degenen die niet bekend zijn, Bandersnatch is een aflevering van de techno-dystopische anthology-serie Black Mirror. Het biedt kijkers de mogelijkheid om binaire beslissingen op specifieke punten van de aflevering dat een effect had op hoe het verhaal vorderde en dat het beëindigen van een viewer zou zien. Het is een nieuwe ervaring die perfect past in het grotere thema ‘ s over de moderne wereld.

Alleen de tijd zal leren of het publiek daadwerkelijk wilt zien van dit soort verhalen aanpak herhaald. Maar het werd onmiddellijk herkend als een apparaat met het potentieel om te helpen Netflix meer gegevens te verzamelen over de voorkeuren van de gebruiker. Michael Veale, een technologie beleid onderzoeker aan de University College London, wilde precies weten hoe Netflix was de behandeling van zijn Bandersnatch gegevens bekijken, dus hij gebruikt zijn recht onder de Europese Unie GDPR gegevens verordening verzoek om informatie van Netflix.

Veale volgde de GDPR recht van toegang proces voor het indienen van zijn verzoek, en Netflix uiteindelijk terug dat het bekijken van gegevens via een versleutelde e-mail. Veale dan geplaatst op de resultaten van zijn verzoek om Twitter voor ons allemaal te ontdekken. De bottom line is dat Netflix is het opnemen en opslaan van de keuzes die mensen maken wanneer ze kijken naar de aflevering.

Veale vertelde Moederbord dat is moeilijk te zeggen of het proces van het krijgen van Netflix te overhandigen van deze gegevens zou zo glad zijn voor iedereen. Hij zei dat hij had specifiek te zijn in zijn verzoek om de gegevens die hij op zoek was en dat hij vermoedt Netflix was zeer coöperatief, omdat hij bekend staat in Europa voor het maken van het recht te verzoeken om toegang en publicatie van de resultaten. “Te weten wat ‘uw gegevens’ is, en wat het bedrijf de definitie van ‘uw gegevens’ niet zijn, is het grootste deel van de uitdaging,” vertelde hij Moederbord.

We bereikten Netflix om te vragen of deze gegevens zou worden opgenomen als een burger van de EU gewoon gevraagd “alle” van de gegevens Netflix winkels over hen, maar we hebben niet ontvangt onmiddellijk een antwoord. Veale tweeted een correspondentie die hij had met een vertegenwoordiger van de streaming-dienst waarin ze legde uit dat de keuzes worden alleen gebruikt op individuele basis te informeren Netflix aanbeveling algoritme. Netflix zei dat de keuzes gemaakt in de totale hulp van de besluitvorming zal maken op toekomstige wijzigingen in de kies-je-eigen-avontuur tools.

Netflix uitleg maakt een zekere mate van gevoel, en wanneer u dit vergelijkt met de verzameling van informatie die Facebook en Google heimelijk verzamelen over de gebruikers, het lijkt echt een kleine zorg. Maar hey, wijzen op kleine zorgen vroege helpt voorkomen dat ze uitgroeien tot grote problemen. Op een gegeven moment in Bandersnatch, kunt u kiezen tussen twee fictieve granen die de hoofdpersoon zou kunnen hebben voor het ontbijt. Het is gemakkelijk om te denken aan een gelijkaardig scenario waarin de granen zijn niet fictief en uw keuze is verkocht aan een adverteerder voor gerichte marketing.

Dit is de reden waarom ik zeg dat Veale het verhaal is eigenlijk best optimistisch. Dit is een goed voorbeeld van de GDPR geven van de Europeanen krachtige nieuwe tools voor bescherming. De regeling moet alleen zijn plaats sinds afgelopen Mei, en er is nog niet een betrouwbare consensus over de vraag of GDPR is een succesvol programma. In mijn eigen ervaring bij het surfen hier in de VS, ik zeker uitvoeren naar websites die vragen of ik hun cookie-beleid. Het is vervelend als de hel, en ik kan me niet voorstellen dat het doet heel veel goed. Dat is niet om te zeggen dat ik denk dat de cookie openbaarmaking beleid slecht is, alleen dat het niet vonkend een soort van grote anti-cookie revolutie. Maar de rechts-naar-beleid heeft veel potentieel te houden tech giganten in de regel gewoon uit angst om gepakt te worden.

In de Verenigde Staten, tech bedrijven zijn zwarte dozen dat de neiging om te houden van hun activiteiten zo veel mogelijk geheim. Maar recht te verzoeken om toegang geven Europese gebruikers de kans om de vraag welke informatie een bedrijf is het verzamelen van over hen. Vervolgens kunnen zij vertellen ons alles over en hopelijk, is dat het toevoegen van een extra kleine niet-worden-het kwaad aandacht te schenken aan het proces van besluitvorming.

En hoewel het moeilijk te krijgen ook opwinden over Netflix studeren viewer gewoonten maken het programmeren van beslissingen, er is iets vreemd aan het bedrijf beweert dat het nodig heeft om een link naar deze gegevens om persoonlijke rekeningen in orde te brengen en zijn persoonlijke aanbevelingen. Als u besluit dat een karakter moeten doden van een ander, doet Netflix toevoegen van een “films die sociopaths liefde” categorie? Het is volstrekt begrijpelijk dat het wil de gegevens gebruiken voor het verfijnen van de instrumenten, maar ik zie niet in hoe het zou zeer waardevol zijn voor de aanbevelingen.

Als het knip de aanbeveling een deel van de vergelijking, kan het volledig anonimiseren van de verzamelde gegevens en in een perfect aanvaardbare positie vanuit een privacy perspectief. De ironie is dat Bandersnatch maakt gebruik van de kies-je-eigen-avontuur verwaandheid als onderdeel van een meta-vertelling over vraagtekens bij de aard van de vrije wil. Als de aflevering vordert, wordt het duidelijk hoe boxed-in de kijker keuzes zijn en dat is gespiegeld door de tekens’ toenemende besef dat ze gedoemd zijn door het lot. Het feit dat Netflix niet verzoek van de gebruiker toestemming voor een link en opslaan van deze informatie is de soort subtiele twist die de show makers zeker genieten.

[Moederbord]

Deel Dit Verhaal