Skapade en ny service för människor som söker “Vkontakte” bilder

20

För ett par år sedan var en mycket populär tjänst FindFace, som ägs av NtechLab, vilket gör det möjligt att hitta en person i ett socialt nätverk “Vkontakte” har bara ett foto. Det var tillräckligt för att ta en bild, då systemet fann användarens sida. I slutet av förra året, det var stängt eftersom företaget NtechLab började utveckla lösningar för staten på grundval av ansiktsigenkänning. Och alternativ till det var det inte — tills nyligen.

8 februari lanserades tjänsten SearchFace, som funktionellt upprepar FindFace. Efter uppladdning av foton, genererar systemet ett sökresultat från sidan “Vkontakte”, som enligt dess uppfattning överensstämmer med begäran. En av de första upptäckten hittade läsare av “Habra”, som fann att domänen registrerades förra hösten (strax efter stängning FindFace).

SearchFace fungerar mycket bra — vi testade tjänsten genom att ladda upp några bilder och i alla fall gav han det exakta resultatet. Algoritmen fungerar på ett mycket korrekt sätt och inte visa användare med liknande ansiktsdrag: det gör det möjligt att minska resultatet och göra den relevant. Det är anmärkningsvärt att tjänsten finner även stängt profil “Vkontakte”.

Om attityd SearchFace att FindFace — det är inte klart, alla kontakter med utvecklare är dolda. Ja, och att tjänsten ännu inte är liknande till en fungerande version: mest troligt, det var skapat för internt bruk.

Minns att i augusti förra året i Ryssland med hjälp av systemet för ansiktsigenkänning har fångats den första gärningsmannen. Den teknik som gör att kamerorna för att kontrollera upp till 20 personer per sekund. Tidigare system skapat av ryska ingenjörer, har erkänt det bästa i den AMERIKANSKA underrättelsetjänsten.

För att testa tjänsten? Hittade själv? Vänligen dela med dig av dina intryck i vårt Telegram chatt.