Rusland til at Teste, Om Internettet Kan Være løsrevet Fra Resten af Verden

38

Foto: Thomas Kronsteiner (Getty)

Internet-udbydere i Rusland er i færd med at gennemføre øvelser, som vil hjælpe nationen bygge en sti mod mulige internet uafhængighed, i henhold til russiske nyhedsmedier.

Russisk nyheder stikkontakt RosBiznesKonsalting rapporterede forsøg blev sat i gang af et forslag til lov kaldes den Digitale Økonomi Nationalt Program, som folketinget indførte i December sidste år. Testene skal hjælpe de russiske myndigheder bestemme, om data, der anvendes af russiske brugere kan holde sig inden for den russiske grænser. ZDNet og BBC rapporterer, at loven er første udkast kræver, at internet-udbydere til at afskære internettet fra resten af verden, så har de russiske myndigheder kan afgøre, om Rusland internet netværk, Runet, kan fungere uafhængigt af hinanden, hvis det nogensinde afbrudt gennem et cyberattack. Det er imidlertid uklart, fra den oprindelige russiske rapport, hvis internetudbydere vil faktisk fjerner internet i Rusland, som en del af disse tests.

Planen har udviklet midt i NATO ‘ s trusler for at imødegå Ruslands cyberangreb. I oktober 2017, NATO ‘ s generalsekretær kaldt ud Rusland for dets “hensynsløs mønster af adfærd, herunder brug af magt mod sine naboer, er forsøg på indblanding i valg-processer, og udbredt misinformationskampagner.” Og den AMERIKANSKE tilbudt sin cyberwarfare kapacitet til NATO, hvis organisationen har valgt at imødegå Ruslands angreb.

Men Rusland er på vej mod et isoleret lokale internettet i et stykke tid. Landet annonceret planer om at lancere en “uafhængig internet” i slutningen af 2017. Rusland har været at opbygge sin egen lokaliseret Domain Name System (DNS) for et par år nu. En alternativ lokal DNS ville tillade Runet til at fungere uden adgang til servere, der er placeret over hele verden.

ZDNet, der oprindeligt rapporteret nyheder i USA, påpeger, at forsøgene er beregnet til at finde sted, før fristen for Digitale Økonomi Nationale Program lov ændring indlæg, som er 1 April. ZDNet fremhæver også, at i henhold til loven, telecom grupper ville have til at installere et middel til at imødegå et angreb trussel, i høj grad af omlægning af alle russiske trafik til exchange point overvåget af Rusland ‘ s federal communications regulator (og censur mekanisme) Roskomnadzor.

Roskomnadzor vil angiveligt betale for installationen af hvad værktøjer er nødvendige i henhold til denne plan, hvilket betyder, at den russiske regering vil betale for en ny infrastruktur, der vil give det mere kontrol over internettet inden for landet, så Rusland for at komme tættere på den form for internet-forordning, som findes under the Great Firewall of China.

RosBiznesKonsalting rapporterede, at en Kreml kilde fortalte den russiske nyheder stikkontakt, at Præsident, Vladimir Putin, støtter den foreslåede lov.

[RosBiznesKonsalting, ZDNet, BBC]

Dele Denne Historie