Öppen för: Audio-Technica ATH-AD500X

33

Utbud av hörlurar, det Japanska företaget Audio-Technica kan överraska även de mest erfarna audiofil, en kategori som i Hi-Fi tillverkare erbjuder mer än 10 olika modeller. Många av full storlek kabelanslutna hörlurar Audio-Technica är en speciell serie av AD, och den första versionen här är ATH-AD500X, som var hos oss på testning.

Förkortningen AD står för Luft Dynamisk, det vill säga alla linje hörlurar har en öppen design. På samma gång, det är inte bara i utseende utan även ljud: den ANNONS som skiljer sig från de andra, rymliga och “luftigt” ljud som blev möjligt tack vare förare med ljudet spolar med aluminium kärna med koppar beläggning (CCAW) och en öppen akustisk design.

ATH-AD500X har 53 mm förare. Ja, ju större diameter ökar massan (och vem bryr sig om det är hörlurar för hemmabruk) och tvingas att använda styvare material för att minska den snedvridning på grund av deformation av den strålande ytan (för att inte nämna höga krav på förstärkare), men det ökade föraren utgångar typiska hörlurar AD-ljud. Förresten, några av de inre delarna kan även se genom grill: membran med raka hål är täckta med en baksida av metall deflektor. Om du tittar på den andra sidan, du märker att föraren är i en vinkel till ram. Varför var det gjort? Som en regel, att utöka hörbart ljud i rymden, men det finns också en uppfattning att denna design bildar en tre-dimensionell ljudbild.

Mekanismen av pannband — egna 3D-Wing från Audio-Technica. Konstruktionen är gjord i form av två elastiska metallbågsvetsning (lätt aluminium kropp), klädd i en plastslang. Det kräver inte justering för en viss huvudet (två “kuddar” spelat en roll), hörlurarna sitter mycket bekvämt, eftersom det har den lägsta tryck. Ja, när du flyttar huvudet koppar börja glida ner, men detta är uppenbarligen inte hörlurar för löpning, är det inte?

Fastsättning av örat koppar och koppar, gjord av svart plast. Öronkuddar ATH-AD500X är klädda med sammet, medan den del som används för att fästa kuddar till skalen är tillverkade av tunn faux läder. Dämpning en trasa band är deras del, så ersätter vi inte kommer att fungera. Hur lång tid sådant material? Oftast för ett par år om de problem som finns är det möjligt att glömma, och det för att hitta en ersättare kommer inte att vara svårt.

Kabel-oxygen-free copper och icke-flyttbara ensidiga. Du kan behandla detta på olika sätt: Ja löstagbar kabel är lättare att ersätta. MEN! Audio-Technica gör mycket hög kvalitet ledningar som inte behöver uppdateras även efter flera års verksamhet, i synnerhet om vi talar om en enhet som du använder hemma eller i Studion. Och det är inte nödvändigt att påminna om att den extra kontakten är en potentiell källa till problem. Kom ihåg att många tillverkare har redan lidit nog på grund av problem med anslutningar.

Förresten, en trevlig bonus ingår — guldpläterad adapter 6.3 mm. en bra Sak, även om 3,5 mm Jack kabel-ingen tråd för dess fixering. Men om du inte försöker dra kabel med din fot, det kommer att finnas kvar i boet.

Naturligtvis, det viktigaste i hörlurar ser inte (du är inte troligt att vara i dem i tunnelbanan, på gatan, i ett flygplan), och ljudet. Gå över specifikationer och låt oss alla i ordning.

Funktioner

  • Sändare: dynamisk 53mm
  • Akustisk design: öppna
  • Frekvensomfång: 5 — 25 000 Hz
  • Känslighet: 100 dB
  • Impedans: 48 Ohm
  • Högsta effekt: 500 mW
  • Kabellängd: 3 m
  • Vikt: 265 g

Ljud

Som äldre modeller av AD-serien ATH-AD500X gratis och har ett mycket atmosfäriska ljud. Utrymme dessa hörlurar dra mycket bra, ibland även ljudet verkar för lätt, även om den dynamik och rörlighet som han inte håller.

Mycket bas, men utan fanatism. Saknar lite av den övre mitten och höga frekvenser, något som minskar antalet stöds genrer, men basen i sammansättning och metall kommit för att heja. Sång och gitarr ljudet ljusare och mer lättläst samma kan sägas om dans musik. Generellt, den modell som låter mycket kraftfullt — vi kan säkert rekommendera det för körning genrer (sitter vid den öppna spisen, lämna något som ATH-AD900X).

FREKVENSOMFÅNG ATH-AD500X

För att inte nämna att ATH-AD500X minskar avsevärt “lera” i källan. Vi försökte först lyssna till dessa hörlurar med iPhone och Google Pixel XR 2 och blev positivt överraskad av att även med hjälp av streaming-tjänster på en smartphone, du kan få glädje av att lyssna på musik på den här enheten. För långsiktig bakgrund lyssna under en del som inte är alltför viktiga saker.

Sedan i kursen gick tunga artilleriet i form av FiiO M9: Exynos 7270, lite mindre än en Gigabyte RAM-minne, om två gigabyte ROM, touch-skärm från LG, Bluetooth-modul med stöd för alla tänkbara codecs. För ljuddelen av denna modell är lösningen redan testats av företaget i praktiken: ett par AK4490EN och balanserad förstärkare på grundval av OPA-shek. Avkodning av signalen är engagerad i en “specialutbildad” FPGA-shka.

Onödigt att säga, att spelaren omedelbart fram bästa kvalitet. Ljudet blev mer öppet och realistiskt, om än utan den fantastiska effekten av att vara i en Studio eller på konserten. Den femte violinist i den tredje raden för att höra kommer inte att fungera, men det är inte nödvändigt: det dynamiska posterna med ett tätt sound, de fungerar till 100 procent.

Om du använder dessa hörlurar med flit, du kan inte göra utan en stereoanläggning (eller datorn). Vi började testa med Yulong DA9 och Resonessence Labs Concero HP i rollen som av DAC och förstärkare. I det första fallet, det var helt uppenbart att läggas en bit av HF att tillhandahålla leverans närmare neutral. Den andra DAC var nöjd med sin robusthet. Låta samplingsfrekvens och bitdjup, liksom nymodiga DSD poster som visade sig för honom. Att få kontroll över basen, blev det mycket lättare att ställa låten “under sig”, medan MIDs förbli stram och hög — samma kristall.

Så med ATH-AD500X med förstärkare eller hem högtalarsystem — måste ha om du vill till fullo utforska sin potential. I ett extremt fall, du kan göra spelaren. Som för smartphone… bättre att glömma honom. Det är definitivt inte hörlurar för att arbeta i tunnelbanan chase.

Öppen för alla

Kanske ATH-AD500X är ett bra exempel på hur man kan genomföra den öppna utformningen av hörlurar. Stort 53 mm förare har gjort det möjligt att visa den potentiella och bekväm passform, främjar långsiktiga musikupplevelse. Och priset ligger på 11 000 rubel — helt tillräckliga för en sådan enhet, eftersom här är det inte bestäms av lutningen på de komponenter och inte kostnader för material och arbete, utvecklare som ställer upp hela systemet. Och resultatet är verkligen värt det.