Mars One er lukket. Organisationen bag projektet om koloniseringen af Mars, gik konkurs

23

Husk organisationen Mars One? Den samme, der lovede at sende mennesker til at kolonisere Mars og gøre det til et ægte reality TV-show? Så, det er gået konkurs, efter at den finansielle dokumenter, der blev offentliggjort online. De viser, at selskabet er under likvidation. Det viser sig, at Mars En Ventures, kommerciel gren, Mars One, har erklæret sig selv konkurs i januar, men det er blevet kendt først nu, takket være en nysgerrig Reddit-bruger, der har fundet den relevante finansielle rapporter.

Husk på, at co-grundlægger grundlagt i 2012, Mars One er en hollandsk iværksætter Bas Lansdorp, der indtil 2013 næsten fuldt finansieret projektet uafhængigt af hinanden. Ideen om at skabe den første permanente menneskelige koloni på Mars opstod under sine studier på Universitet i Delft.

“Dette vil være en af de største begivenheder i menneskets historie. Vi taler om at skabe en stor mediebegivenhed, meget mere end månen landing eller Ol. Alle de nødvendige teknologier, der allerede eksisterer, eller næsten eksisterer,” — sagde på det tidspunkt, Lansdorp, at tiltrække nye investorer til dit projekt.

Dette kunne ligne levende og videnskabelige moduler af kolonien Mars One

Teknisk set er den organisation, der var opdelt i to virksomheder: non-profit Mars One Foundation Mars One og kommercielle Ventures AG, registreret i Schweiz. Ifølge opdaget netværk finansielle poster, skal sidstnævnte blev erklæret konkurs ved retten i Basel (Schweiz) den 15 januar, og på det tidspunkt blev anslået til næsten 100 mio.$. Den Britiske gren af Mars En Ventures PLC vises i de dokumenter, som et hvilende selskab, der ikke fører nogen aktiviteter. Regnskaberne indeholder mindre end 20 000 Britiske pund.

Desværre, det dokument, der siger noget om de non-profit firma Mars-En Foundation, der har finansieret sig gennem licensafgifter fra sin kommercielle partnere.

Journalister portal Engadget bedt om kommentarer til Bas Lansdorp, hvortil han svarede, at de Mars One Foundation er stadig fungere, men kan ikke udvikle sig uden yderligere investeringer i projektet. At give alle andre bemærkninger, han nægtede, tilføjer kun, at værker med sine partnere “på at finde en løsning på den nuværende situation”.

Den fedeste reality show på tv-historie

De vigtigste finansielle støtte til udvikling af projektet, Lansdorp havde håbet at opnå gennem salg af rettigheder til TV-udsendelse. Det blev antaget, at Mars Man vil være den dyreste reality show på tv-historie, som vil give seere, der ligger på sofaen, med interesse for at observere, hvordan processen med kolonisering af den røde planet. De ekstra midler, selskabet ønskede at inddrage bekostning af plads lancerer videnskabelige udstyr interesserede virksomheder.

I 2018, Mars One har planlagt at lancere den demonstration mission: send en lander, for at teste sol-teknologi til at udvinde vand fra Mars jord, samt lanceringen af den kommunikation, satellit-24 timer i døgnet, 7 dage om ugen til at sende billeder, videoer og andre data fra overfladen af Mars. Op til 2026 det var planlagt at sende til den Røde planet, 2 blokke, 2 blokke med life support-systemer, 2 fragt/opbevaring enhed, samt flere satellitter og andre videnskabelige udstyr.

I parallel, inden for rammerne af projektet var det planlagt at holde fire runder for udvælgelse af kandidater, der i fremtiden kolonister. De første “nybyggere” virkelig tog derfra. Virksomheden tog ud på en dokumentarfilm, og besluttede at rejse yderligere midler til projektet gennem salg af materiale til tv-selskaber på samme tid at vække interesse i projektet fra det offentlige. Som træning og forberedelse til flyvning til Mars med en udvalgt gruppe var planlagt til at være placeret i flere måneder på lukkede betingelser, der simulerer en lang flyvetur til den røde planet, såvel som længere ophold på det. Landing af den første gruppe af kolonister var planlagt til at blive gennemført i 2027, og derefter årligt øge antallet til 2035 (i alt ønskede at sende 20 mennesker).

En af de design-valg af bolig for Mars One-projektet

Det blev antaget, at kolonisterne kan bo i temmelig godt forhold

Til at hoppe over en hoved

Alle de seneste nyheder fra organisationen Mars One udkom i juli 2018. Så det blev kendt, om undertegnelse af finansieringsaftalen med Phoenix Virksomheder. Sidstnævnte lovet i løbet af året til at støtte projektet med 12 millioner euro (omkring $ 14 millioner på det tidspunkt). De penge vil blive brugt til fornyelse af licensen Mars One Foundation, re-entry Mars En Ventures på Frankfurt stock exchange, samt finansiering videreførelse af udvælgelse af kandidater til kolonisterne.

Det skal bemærkes, at alt for ambitiøse planer af Mars Man allerede, da meddelelsen blev anerkendt af eksterne eksperter for urealistisk, især i betragtning af de foreslåede budget reality-shows og omkostninger af plads lancerer. Mit eksperter på det tidspunkt sagde, at planen Lansdorp er selvmord for dem, der vælger sådan. Men denne konklusion blev virkelig rimeligt, i betragtning af at alle kolonister var nødt til at acceptere at gå til Mars uden mulighed for at vende tilbage til Jorden – det var en af betingelserne. Den Lansdorp i 2015 i et interview med den samme portal Engadget sagde, at han vil lykkes.

Diskutere denne artikel i vores Telegram chat.