Jorden kan være helt berøvet af insekter i de næste hundrede år

31

Fauna af insekter er faldende så hurtigt, at det kan forsvinde helt i det næste århundrede, hedder det i rapporten forskere fra Sydney og Quislings universiteter og det Kinesiske Academy of agricultural Sciences i Beijing. Efter at have studeret offentliggjort i de sidste tredive år 73 videnskabelige arbejde om reduktion af antallet af insekter, forskerne har analyseret årsagerne til, at. Resultaterne, der er offentliggjort i tidsskriftet Biological Conservation skuffende: den samlede insekt befolkningen er reduceret med 2,5 procent om året. Dette er en katastrofal tempo.

Rapporten fastslår, at antallet af 40% af arter, der er faldet med en tredjedel af dem er truet med udryddelse. I pattedyr, fugle og krybdyr, sats af udslettelse under otte gange, forskere slår alarm.

“Hvis du ikke stopper forsvinden af insekter, vil det have katastrofale konsekvenser for menneskehedens overlevelse,” siger en af forfatterne til rapporten Francisco Sanchez-Bayo af University of Sydney.

“To og en halv procent årlige tab over de sidste 25-30 år er chokerende. Det er meget hurtigt. I 10 år vil vi have en fjerdedel mindre insekter i 50 år vil kun være det halve, og efter 100 år, vil de ikke rigtig.”

Den vigtigste årsag til dette fænomen, som forskerne kalder et tab af levesteder, der er på grund af den intensive landbrugs-aktivitet af mennesker. Hertil kommer, at forskere har identificeret andre årsager til udryddelse af insekter: forurening af syntetiske pesticider og gødning, biologiske faktorer (udsættelse for patogener, ødelæggelse eller substitution af fremmede arter), og klimaændringer. Den sidste faktor, der påvirker især de tropiske områder, men alt i alt, spiller den vigtigste rolle, rapporten bemærkes.

Kædereaktion

Forsvinden af insekter starte en kæde reaktion. Fejlernæring vil dræbe mange arter af fugle, krybdyr og padder. Desuden mangel på fødevarer kan føre til, at nogle arter af fugle (mere specifikt, at 60 procent af fugle, der kun spiser insekter), vil begynde at gå på jagt efter andre fuglearter. Undersøgelsen konstaterer, at dette allerede var i Australien. Manglende insekter har ført til, at fuglene begyndte at angribe hinanden. De insekter, vil også føre til afskaffelsen af mange arter af planter. Forskere anslår, at omkring 80 procent af de vilde planter, der bestøves af insekter.

Ramt landbruget selv. Insekter ikke kun bestøve planter, men også bytte om andre skadedyr. Uden deres beskyttelse, skadelige insekter kan ødelægge afgrøder og hindrer vækst af planter.

Hvordan til at løse situationen

Forfatterne til rapporten mener, at menneskeheden har brug for at genoverveje de måder, hvorpå dyrkning af fødevarer. I særdeleshed, forfatterne kalder for en væsentlig reduktion i anvendelsen af pesticider og bevæge sig i retning af mere økologiske metoder til dyrkning af fødevarer.

“Hvis vi ikke ændrer vores metoder til produktion af fødevarer, insekter som helhed vil næsten forsvinde i et par årtier. Det har konsekvenser for økosystemerne af planeten vil være forfærdeligt,” advarede undersøgelse.

For at diskutere nyheder i vores Telegram chat.