I “lost” sø i Antarktis fandt resterne af livet

23

Afdække de skjulte hemmeligheder i historien om planeten Jorden, kan kun være det arbejde af mange forskningsgrupper. Hver af dem udfører deres arbejde — for eksempel, SALSA blev omhyggeligt at studere søen, skjult under tykke lag af Antarktis. I begyndelsen af januar, de boret et bredt hul i isen på en isoleret sø Mercer. Resultatet af dette arbejde er allerede bar frugt — forskere har fundet undersøiske rester af ikke kun alger, men også dyr og planter, der lever i store højder.

Озеро Мерсер

Ifølge David Harwood, micropaleontology fra University of Nebraska-Lincoln, opdagelsen af resterne af dyr, der var helt uventet. Tidligere har forskere ikke var i stand til at gøre sådan en opdagelse som den metode for undersøgelsen var, visuelle og ikke ensbetydende med, undersøgelse af vandprøver: de kiggede bare under et tykt lag af is, med hjælp af en radar og andre remote sensing enheder.

Rester af dyr blev opdaget i løbet af undersøgelsen af prøver fra søen gennem et mikroskop. Blandt dem var døde krebsdyr og det væsen, kendt som “vand-bear” eller tihohodka. David Harwood delte, at han var overrasket over opdagelsen af landdyr. For eksempel, i de prøver, der blev fundet otte-benede tardigrade bor i våd jord. Også fundet var de tråde af planter og svampe.

Holdet mener, at disse dyr levede i Transantarctic bjergene, som ligger omkring 50 kilometer fra søen. Det menes, at de blev vasket i søen i løbet af den opvarmning, der fandt sted nogle 120.000 år siden. I løbet af de næste kold snap, de fryse under en kilometer lag af is og opdagede først nu.

Dette er en stor opdagelse for forskere som værende af en sådan kompleksitet, der blev opdaget under isen for første gang i historien. I lake Whillans, som ligger i nærheden af Mercer, tidligere også blev opdaget resterne af levende væsener, men det var bittesmå mikrober.

Skal du have noget at sige om denne nyhed, så vil vi gerne invitere dig til at diskutere det i kommentarfeltet, eller i vores Telegram chat!