Wereldoorlog I-Tijdperk duitse Onderzeeër Duikt op Uit het Zand Vlakbij de franse Kust

26

UC-61 blijft, hier te zien in December 2018.Foto: Geert Van Pamel (Wikimedia Commons)

De overblijfselen van SM UC-61, een Wereldoorlog de duitse minelaying onderzeeër (ook bekend als een U-boot) is het weer opduiken op de kust van Wissant in de buurt van Calais meer dan een eeuw later werd het verlaten en weggeschoven door de 26-zeiler bemanning in 1917 voordat ze afgestaan aan de franse, de BBC gemeld op zaterdag.

Volgens de BBC was het schip grotendeels begraven in het zand door de jaren 1930, maar het heeft de neiging om te maken een verschijning om de paar jaar voor een korte periode van tijd:

Sinds December, twee secties van de onderzeeër zijn zichtbaar bij laag water over 330ft (100m) van de duinen.

“Het wrak is zichtbaar in het kort om de twee of drie jaar, afhankelijk van de getijden en de wind die leidt tot verplaatsing van zand, maar een goede windvlaag en het wrak zal weer verdwijnen,” zei Burgemeester van Wissant Bernard Bracq.

Een lokale gids, Vincent Schmitt, vertelde de BBC dat het wrak is meestal “meestal verzande en dus onzichtbaar,” maar dit is de eerste keer dat hij kon herinneren dat er zo veel van is gekomen aan de top.

De onderzeeër was vertrokken uit de haven van Zeebrugge in België en aan zijn einde tijdens een poging tot het leggen van mijnen in de buurt van Boulogne-sur-Mer en Le Havre, volgens de BBC. Volgens uboat.net, UC-61 vijf patrouilles, zinken 12 schepen (één van hen een oorlogsschip) en schadelijke drie anderen (waaronder ook een oorlogsschip):

Liep aan de grond in dichte mist in de buurt van Wissant (tussen Calais en Griz Nez) bij 50°54’N, 1°40’E. Geblazen in twee van de bemanning te voorkomen dat het gebruik door de Geallieerden. 26 overlevenden (Geen slachtoffers).

In April 2018, zoeken teams ontdekt een Wereld Oorlog II-tijdperk duitse onderzeeër gekletst te hebben genomen van top-ranking Nazi-Partij ambtenaren naar Zuid-Amerika na de vernietiging van het Derde Rijk, het geavanceerde Type XXI model U-3523, onder 403 voet (123 meter) van het water langs de deense kust. Hoewel (een nogal ongefundeerde) ontstonden er geruchten dat het schip droeg een schat van goud of de organen van ontbrekende Nazi ‘ s, het schip is een beschermd oorlog graf en het zou moeilijk worden om te studeren, zelfs met een op afstand bediende voertuigen, met de betekenis van alle geheimen die het gedragen heeft waarschijnlijk gegaan naar het waterige graf. In 2017, zoeken teams vonden zowel een verzonken Wereld Oorlog I-tijdperk Australische waarvan de onderzeeër zinken blijft een mysterie, evenals de andere Nazi U-boot die gezonken is in 1942.

[BBC]

Deel Dit Verhaal