7 viktigaste symptomen av cancer

33

Cancer är bland de farligaste sjukdomarna i världen. Sannolikheten för att återhämta sig från den dödliga sjukdomen beror på fas — ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto mer sannolikt att helt bli av med det. Tyvärr, många av symtomen kan förväxlas med enkla åkommor och att förlora honom tidigt, så experter från Cleveland clinic identifierat de 7 vanligaste symtom som du bör uppmärksamma och bli undersökt av en läkare.

Медицина

Idag finns det ungefär 200 olika typer av cancer. De vanligaste är: bröstcancer, lungcancer, prostatacancer och tarm. Naturligtvis, beroende på typen av symtom kan variera, men forskarna valt de egenskaper som förekommer oftast och är gemensamma.

7 vanliga tecken på cancer:

 1. Olika sjukdomar i tarmen och urinblåsan,
 2. Icke-läkande sår.
 3. Ovanlig blödning eller ansvarsfrihet.
 4. Knölig förtjockning i bröstet eller någon annanstans.
 5. Matsmältningsbesvär eller svårigheter att svälja,
 6. Uppenbara förändringar i vårta eller mullvad;
 7. Tung hosta och heshet.

För att stötta cancerpatienter Macmillan erinras om att dessa symtom kan vara orsakade av något annat än av cancer, men fortfarande råder att titta på läkare.

Om du har varit med din läkare, men symptomen kvarstår, se till att re-examination.

Statistik säger att varje år i STORBRITANNIEN en fruktansvärd diagnos 360 till tusentals människor, men med rätt strategi, 4 av 10 fall av sjukdomen kan förebyggas. Forskarna delade också sex regler för att minska risken för sjukdom.

Regler för förebyggande av cancer:

 • Sluta Rökning.
 • För att bibehålla optimal kroppsvikt;
 • För att minska konsumtionen av alkohol.
 • Använda solkräm grädde;
 • För att upprätthålla en aktiv livsstil.
 • Hålla sig till en sund och balanserad kost.

Tyvärr finns det fall där en fruktansvärd sjukdom har kommit tillbaka även efter en lyckad bota. Forskare kämpar för att skapa ett botemedel för återfall, och i December 2018 har till och med utvecklat en speciell spray. Det har rapporterats att den stimulerar immunförsvaret och minskar risken för återfall.

Vill du hålla sig à jour med nyheter inom vetenskap och teknik? Så se till att prenumerera på vår kanal på Yandex.Zen!