Vores Søn Kunne En Dag blive Til en krystalkugle

30

En kunstners opfattelse af et krystal hvid dværg.Illustration: University of Warwick/Mark Garlick

I slutningen af sit liv, vores Søn kunne ende op som en krystal—og fysikere nu har observationelle beviser til at bakke op, at en teori.

Forskere har forudsagt, at i som hvide dværge cool, de kan krystallisere i en fase overgang lidt ligesom vandet fryse til is. Ny forskning fra forskere i STORBRITANNIEN, USA og Canada, som giver bevis for, at denne overgang i en undersøgelse i nærheden af hvide dværge. Dette er især interessant for os, fordi, som vi har rapporteret, forskere forudser, at vores egen Sol ‘ s skæbne er at blive til en hvid dværg.

Hvide dværge er små, svage, og utrolig tæt stjerner, resultatet af stjerner som Solen løber tør for brændstof, der driver deres nuklear fusion. De har masser rundt om Solen, men er kun omkring på størrelse med Jorden. De består af en tæt pakket plasma-af atomer og deres elektroner. Elektroner er ikke tilladt at udveksle nøjagtige medlemsstaterne regler om kvantemekanik, så de udøver et tryk, som holder stjernerne fra at kollapse.

Selvom de er plasmaer, forskere har længe forudsagt, at disse mast atomer skal med tiden krystallisere, begyndelsen på stjernerne ” centre. Der har været indirekte observation af krystallisering, men nu forskere hævder at have observeret den proces direkte. De beskriver deres resultater i en artikel publiceret i Nature.

Modeller tyder på, at når hvide dværge krystallisere, de frigiver varme for at indtaste den lavere energi fase, den måde, varme energi, der forlader vandet, da det fryser til is. Dette ville forsinke stjernens køling, en effekt, som forskerne kan observere direkte.

Holdet har analyseret et katalog af 15,109 hvid dværg kandidater inden for 100 parsec (326 lys-år) af vores Solen ved hjælp af data fra Gaia-satellitten. Og ja, de har fundet en “bunke-up” af stjerner på visse steder langs et plot af farve versus lysstyrke. Det er bevis på stjernerne for at gå gennem den fase overgang fra plasma til krystal, ifølge papiret.

Dette er naturligvis afhængig af modellering, og måske andre forklaringer kan forklare de data, der er bedre. Men det er spændende ting og sager—det ville betyde, at mange hvide dværge, der kunne være ældre end forskere troede, da krystallisering bremser aldringsprocessen.

Og en dag, at vores Søn også kan være en smuk krystal kugle. Og vi vil være døde.

Dele Denne Historie