Voedselovergevoeligheid Zijn Echt en Moet Je Serieus Nemen

23

Foto: Matthew Mead (AP Beelden)

Eerder deze week berichtten we op een recente voedsel allergie-studie, die misschien niet verrassend, verwekte een lange sterke gevoelens onder de lezers. Het onderzoek wees uit dat ongeveer 10 procent van de volwassen Amerikanen allergisch zijn voor voedsel zoals schaal-en schelpdieren, noten en zuivel. Maar het is ook gebleken dat bijna net zo veel mensen beschreven zichzelf als het hebben van een allergie, maar dan gerapporteerde symptomen die niet overeenkomen met een echte voedselallergie.

Klinkt onschuldig genoeg, toch? Hier zijn enkele van de reacties die we kregen:

“Als iemand die zich bezighoudt met een echte, letterlijke voedsel allergie voor noten zet me in anafylaxie erg snel), ik waardeer een artikel ter illustratie van het verschil.”

“Voor wat voor reden met voedsel allergieën is nu een wenselijke eigenschap. Slechts één checkbox voor anders en uniek is.”

“In Ander Nieuws, mensen willen zich speciaal voelen en zo maken alle soorten verbijsterende omstandigheden, waardoor de vernietiging van de zaken voor mensen die allergisch zijn.”

“[S] [S oms is het gewoon makkelijker om iemand te vertellen die gemaakt is zes platen van op basis van eieren hors d ‘ oeuvres/custards/meringue-overgoten-goodies die ik heb een allergie. Ik ben niet tevreden over het doen van dit, maar het is eenvoudiger en gemakkelijker voor mensen om te begrijpen dan uit te leggen hoe ik liever niet uitgeven van vier uur met een bezwete buik alleen maar om het plezier van hun gevulde eieren.”

“Ja, ik weet dat ik niet een ‘allergie’, maar melk, bepaalde kazen en komkommers zal resulteren in uren van pijnlijke krampen, overgeven en andere onaangenaamheden. Zo veel makkelijker om gewoon te zeggen dat ik een allergie hebt dan een gevoeligheid voor die mensen denken gewoon dat ik ben kieskeurig.”

Lezers, zowel via e-mail en in de commentaar sectie, uitgedrukt maken over wat ze gezien als de studie van de verborgen gevolgen. Als er mensen zijn die zeggen dat ze een voedselallergie heeft, maar geen symptomen die overeenkomen met één, betekent dat niet dat ze in wezen zichzelf voor de gek? Een minderheid van de lezers vond het verder, wat suggereert dat sommige mensen liegen over hun problemen te passen in de nieuwste gezondheid trend. Dat is een gemeenschappelijk canard gooide op de mensen die zeggen dat hun voeding moeten worden gluten-vrij, bijvoorbeeld.

Onze originele artikel zorgde ervoor om te wijzen op mensen die misidentify een allergie niet faken hun problemen, maar dat zou kunnen ervaren van iets anders, zoals een voedsel intolerantie. Maar gezien de intense emotionele reacties van lezers—zowel van degenen die het gevoel hebben dat hun voedsel gevoeligheid wordt niet serieus genomen, en van degenen die het gevoel hebben dat mensen te eten hebben problemen zijn al te kostbaar—het is de moeite waard te onderzoeken waarom we niet afwijzend tegenover mensen die geen klassieke voedselallergie, maar zijn overgevoelig op een bepaalde manier.

Voor een ding, de auteurs van de studie zelf niet te proberen om te minimaliseren iedereen het voedsel van de problemen.

“We zijn helemaal niet zeggen mensen verkeerd zijn. Een op de 10 AMERIKAANSE volwassenen hebben een voedsel allergie en dat is een zeer aanzienlijk aantal. De helft van deze allergieën zijn ontwikkeling in de volwassenheid die is ook erg alarmerend,” hoofdauteur Ruchi Gupta, een professor in de kindergeneeskunde aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine in Chicago, vertelde Gizmodo. “Nog 9 procent was erg geldig voeding gerelateerde omstandigheden en dat is een voedsel allergie, maar de symptomen overlappen met andere voeding gerelateerde aandoeningen.”

De enquête, bijvoorbeeld, vroeg aan mensen met een voedselallergie voor een lijst van de symptomen van hun meest ernstige reactie. En Gupta ‘ s team ingedeeld degenen die minstens een van een aantal goed gedocumenteerde symptomen van een voedsel allergie, zoals netelroos of zwelling van de mond of keel, als het hebben van een echte allergie. Maar vraag mensen te herinneren aan hun verleden is altijd een lastige kwestie. Dus misschien zijn sommige mensen niet geclassificeerd als het hebben van een voedselallergie in de studie eigenlijk wel consistent symptomen maar niet vermelden.

Bovendien, wetenschappers zijn het ontdekken en bestuderen van alle soorten van manieren waarop het lichaam kan reageren slecht om te eten, dat hoeft niet per se als een klassieke voedselallergie.

Mensen met een zeldzame eosinofiele stoornis, bijvoorbeeld, produceren meer eosinofielen, een bepaald type witte bloedcel, dan ze eigenlijk nodig hebben. Deze overproductie kan vervolgens leiden tot aanvallen van ontsteking. Er zijn verschillende soorten van de stoornis, afhankelijk van waar de overactieve eosinofielen worden geproduceerd. Maar mensen met eosinofiele gastro-intestinale ziekten, wat betekent dat hun eosinofielen kan leiden tot chaos langs de spijsvertering, vaak in verband met voedsel triggers. De meest voorkomende vorm van dit type, eosinofiele oesofagitis, of EoE kunnen een invloed hebben op een in 4.000 kinderen.

En terwijl veel reacties op een trigger voedsel kan onmiddellijk worden en het betrekken van het antilichaam immunoglobuline E, als een typische allergie, niet allemaal. Sommige mensen hebben vertraagd, chronische reacties—zoals maag, chronische buikpijn, en een beschadigde slokdarm—dat het betrekken van andere antistoffen niet gepaard met voedsel allergie, zoals immunoglobuline G, een woordvoerder voor de Amerikaanse Partnerschap voor de Eosinofiele Aandoeningen vertelde Gizmodo via e-mail.

Er zijn andere ingewikkelde immuun aandoeningen die er zijn, zoals mast-cel ziekte. Als met eosinofiele stoornis, mensen met een mast-cel ziekte kan de ervaring van een mix van plotselinge en vertraagde reacties op voedsel triggers. Schattingen van hoe veel mensen hebben mast-cel ziekte zijn moeilijk te maken, maar sommige vormen kunnen van invloed zijn op ongeveer één op de 10.000 mensen. Mensen met coeliakie hebben een vertraagde immuun reactie op gluten. Er is ook de ziekte van Hashimoto, een auto-immune aandoening die geleidelijk schade aan de schildklier en bij 1 tot 2 procent van de mensen in de V.S. Lijden van Hashimoto ‘ s zijn vooral gevoelig voor jodium, die wordt gebruikt voor de productie van schildklier hormoon, dus hebben ze zorgvuldig in de gaten houden hun dieet en het vermijden van te veel van. En natuurlijk, er zijn andere voorwaarden, zoals lactose-intolerantie, waarbij geen sprake is van het immuunsysteem.

De lange en korte van dit alles is dat ons lichaam een beetje vreemd zijn, en we zijn nog maar nauwelijks krassen op het oppervlak van inzicht in de vele manieren waarop het mis kan gaan. Gezien het feit dat, het is begrijpelijk waarom sommige mensen met een lactose-intolerantie, bijvoorbeeld, zou alleen maar willen om hun probleem een allergie, een eenvoudige term die iedereen begrijpt. In andere gevallen, zoals sommige lezers er op gewezen, dat mensen kunnen kiezen om hun complexe voedsel gevoeligheid een allergie om te voorkomen dat het vonnis of nieuwsgierige vragen.

‘We zijn er nog familieleden die zal vragen, ‘Nou, ik kan nog steeds geven ze dit eten?’ Omdat ze niet zien wat het effect is van een trigger,” GM Contreras, oprichter van een support groep voor families omgaan met EoE en de vader van een kind met EoE, vertelde Gizmodo. “Sommige kinderen gewoon bijenkasten. Sommigen krijgen buikpijn. Sommige sterven. Je weet maar nooit wanneer en hoe de impact zal komen.”

Van alle voedsel, de bewegingen, de gluten-vrije trend lijkt te vergaren van de meest in het oog aan het rollen. Onderzoek heeft heen en weer gegaan over de vraag of mensen kunnen ziek worden van het eten van gluten, maar niet daadwerkelijk hebben een tarweallergie of coeliakie. Maar hoewel we niet helemaal zeker hoe het gluten kan worden ziek van deze mensen (of zelfs dat gluten zich is het ware dieet dader), er zijn studies waaruit blijkt dat sommige mensen met een gerapporteerde gluten gevoeligheid echt tonen tekenen van inwendige schade en ervaring verlichting na het snijden van tarwe en andere high-gluten voedingsmiddelen uit hun dieet.

Maar of u nu kiest om te bellen met een gevoeligheid van een allergie bij je afneemt van een schotel op een feestje bent, of u vermoedt dat u een probleem hebt, maar niet weet hoe om te categoriseren, het is zeker de moeite waard om te identificeren waarom je precies niet kunnen verdragen van bepaalde voedingsmiddelen. Terwijl het vinden van een arts bereid om u te helpen beter te begrijpen uw specifieke voedsel-gerelateerd probleem is niet noodzakelijk een eenvoudige of betaalbare taak, het is beter dan zelf-diagnose. Die Gupta zei, is wat ze hoopt dat mensen weg kan nemen van haar onderzoek.

“We wilden benadrukken het belang van het krijgen van een arts de diagnose dus als het een andere food-gerelateerde aandoening ten opzichte van een voedselallergie, ze weet hoe het te beheren, zoals sommigen zijn goed behandelbaar en sommige, zoals voedselallergie, kan levensbedreigend zijn,” zei ze.

Of u al of niet officieel gediagnosticeerd zijn met een allergie, intolerantie of iets anders, als het vermijden van een bepaald voedingsmiddel maakt u zich prettiger voelen, minder ziek, of gewoon all-round beter, dan is er geen schaamte.

Deel Dit Verhaal