Startups på utvinning av mineraler på asteroider började att nära en och en

27

Om du, som oss, såg utvecklingen av gruvdrift på asteroider, kommande nyheter du kommer naturligtvis inte att vara lycklig. För de sista två månaderna, den Amerikanska utrymme start har officiellt övergett denna idé och var slut absorberas av ett större företag, enligt portalen Utrymme Granskning. Minns att i November förra året, den första förändringen av inriktningen av arbetet, sade bolaget Planetary Resources. Nu nedläggning och sammanslagning med ett större företag som är verksamma i en intilliggande sektorn, sade Deep Space Industrier.

De senaste tio åren, eldsjälar, entreprenörer och statliga tjänstemän diskuterar aktivt utsikterna för kommersiella lokaler utveckling, och i synnerhet frågan om gruvdrift på asteroider, månen och andra planeter i solsystemet. En av pionjärerna inom detta område var två amerikanska start — up Planetens Resurser och Deep Space Industrier, meddelade viljan att genomföra dessa idéer tillbaka under 2012 och 2013.

Under de senaste åren, ingenjörer Planetary Resources var att kunna lansera flera sonder, som utarbetades av den teknik som krävs för att hitta, fånga och utvinning av naturtillgångar på asteroider. Företag har även lyckats locka till sig uppmärksamhet från en av de Stater. Sådana projekt är intresserad av Luxemburg, som även tecknat ett avtal med Deep Space Industrier och har avsatt medel för utveckling av tips-och medelinkomsttagare Xplore det senare, och en Promemoria av samarbete med andra, liknande företag.

Utrymme Granskning konstaterar att trots stort intresse från allmänheten, både företag som i slutändan inte kan locka till sig betydande investeringar, vilket skulle tillåta dem att gå framåt i utvecklingen av denna sektor. Brist på medel har försenat genomförandet av de planer och massa uppsägningar av anställda. Titta på denna bild, i slutändan, den Luxemburgska regeringen vägrade att fortsätta samarbetet. Om det var den sista punkten — som inte redovisas, men det blåser för både företag, till synes, var mycket allvarliga.

I slutet, som nämnts, både “ändrade vektor för utveckling” och absorberades av två större företag — Bradford Utrymme och ConsenSys. Intressant, den andra i allmänhet inte deltar i rymden sektorn (och, troligen, inte planering), och fungerar på marknaden av cryptocurrency transaktioner. Den första är baserad i Europa och deltar i utvecklingen av motorer för micro-satelliter och andra rymdfarkoster.

Om sammanslagningen av Deep Space Industrier med Bradford Utrymme meddelade i början av januari:

“Vi tror verkligen på utvecklingen av forskningsresurser i solsystemet och skulle vilja bli en av dem som skulle vara villiga att göra det. Å andra sidan, att uppnå denna dröm kräver en mer steg-för-steg och metodiskt arbetssätt. Vi kom fram till att det måste lösa en massa mer problem än ursprungligen förväntat”, kommenterade köp av DSI VD Bradford Utrymme Ian, Fichtenbaum.

Fichtenbaum noteras att köpa DSI kommer att hjälpa företaget att tränga in på den AMERIKANSKA marknaden och öka sortimentet som erbjuder både offentliga och privata utrymme företag runt om i världen. Chefen för Bradford Utrymme betonar att många lovande projekt, som har utvecklats i DSI, kommer att fortsätta att utveckla inom Bradford Utrymme. Det är, till exempel, om motorn. på den unika vatten-bränsle, liksom sonden Xplorer. Men nu utvecklingen kommer att riktas inte mot prospektering av asteroider och deras mineraler, och skapandet av satelliter för rymden nära jorden.

Det verkar som att de spricker i en annan bubbla. Eller bara tanken på gruvdrift på asteroider kom tidigt? Vad tror du? Jag kan dela tankar, inte bara i kommentarer, men i våra Telegram chatt.