SpaceX kommer att avsätta 10% av sina anställda att fokusera på vad som är viktigt

29

Flyg-bolag i privat rymdfart, som kommer att ta oss en dag till Mars, minskar 10% av arbetskraften, nästan omedelbart efter den första lyckade raketuppskjutning för en satellit-operatör Iridium. Nyheten först publicerad av LA Times och bekräftade SpaceX, tyder på att företaget är en ekonomisk press som den försöker lansera två ambitiösa projekt från grunden.

Varför SpaceX sparken

Mer än 6 000 personer som arbetar på SpaceX just nu. Det är inte helt klart vilka enheter som SpaceX kommer att påverkas. Företaget kommer att vara en allvarlig år att uppleva en Besättning Draken för att skicka astronauter till den Internationella rymdstationen, lansera två Falcon Heavy, för att distribuera de första satelliterna Starlink och börja testa den Martian fartyget Starship.

I ett uttalande skickat till Gränsen, SpaceX anfört följande:

“För att fortsätta att uppfylla förpliktelser gentemot kunder och för att lyckas i utvecklingen av interplanetära rymdfarkoster, och det globala utrymmet på Internet, SpaceX behöver för att bli en mer fokuserad verksamhet. Någon av dessa händelser, även om att ta separat, härjade andra organisationer. Detta innebär att vi har en del med några duktiga och hårt arbetande medlemmar i vårt team. Vi är tacksamma för vad de har åstadkommit och deras engagemang för uppdrag av SpaceX. Detta beslut antogs endast på grund av de extremt komplexa problem som ska lösas, annars kommer detta inte skulle vara nödvändigt”.

Uppsägning relaterade till det faktum att företaget som sätter geostationära satelliter i omloppsbana, kräver färre körningar. “Marknaden är mycket mjuk. Han var så under det senaste året, kommer att vara i detta och jag vet inte vad som ska hända härnäst,” sade SpaceX Vd Gwynn Shotwell i September.

SpaceX får cirka 2,5 miljarder dollar per år i intäkter från avtal med organisationer som exempelvis NASA, och företag som Iridium. Exakta siffror kommer ingen att berätta eftersom bolaget är privat.

Skapandet av en ny generation av raketer och lansera system, som de Martian Starship och rymdfarkoster för bemannade uppdrag, händelsen är inte billiga. SpaceX har fått sitt första lån på 250 miljoner dollar förra året och kan vara att försöka locka en annan $ 500 miljoner.

Företaget är också utforska nya källor av kassaflöden, till exempel, rymd-turism. Han skulle kunna bli en enorm källa av inkomst, men för detta behöver företagen för att se till att de har tillräckligt med resurser för att i sin bil tog fart.

Kommer komma ut? Läs vad de skriver om detta i vår chatt i Telegram.