Som Dumbass Grensen Veggen GoFundMe Er Nå en Dumbass Selv-Bygningen Kampanje

34

Foto: Getty

Den GoFundMe kampanje for å skaffe penger til å bygge Donald Trump veggen på den sør-AMERIKANSKE grensen aldri hatt en sjanse til å lykkes. Og nå er det vandøde, et offisielt mislyktes innsats for at det er noe liv på. På fredag, den crowdfunding-området annonsert at det vil gi refusjon til givere, siterer kampanjen manglende evne til å oppnå sine donasjon mål.

I desember, konservative aktivist Brian Kolfage lansert en GoFundMe side som heter “Vi som Folk Vil Bygge Veggen” med mål om å øke $1 milliard for å hjelpe med å få den AMERIKANSKE regjeringen i gang med byggingen av muren. Kolfage er en Air Force veteran som kjempet i Irak, og er en trippel amputert. Den dristige plan og Kolfage bakgrunn opprettet en perfekt storm av publisitet, og kampanjen klarte å høyne med $20 millioner kroner. Som gjør den til en blant de mest vellykkede GoFundMe innsats av alle tid, men fortsatt langt unna målet sitt. Fra begynnelsen, givere ble lovet at hvis milliarder dollar mål ikke var oppfylt, skulle alle få sine penger tilbake.

Tidligere i dag, Kolfage lagt ut en oppdatering til GoFundMe side forklarer at hans “svært erfarent team” er “bedre utstyrt enn våre egne myndigheter til å bruke donerte midler til å bygge en faktisk veggen på den sørlige grensen.” I lys av denne åpenbaringen, Kolfage sa at penger fra GoFundMe givere som velger å delta vil bli omdirigert til en ny 501(c)(4) non-profit-selskap basert i Florida, og vil aldri bli gitt til regjeringen.

I en e-post til Gizmodo, en GoFundMe talsperson sitert Kolfage ‘ s løfte om å refundere donasjoner hvis kampanjen ikke å nå målet sitt, og sa at automatisk refusjon vil begynne å rulle ut snart. Talsperson skrev:

Når kampanjen ble opprettet en kampanje organizer er spesifikt angitt på kampanje-side, “Hvis vi ikke nå målet vårt, eller kommet betydelig nært vi vil refundere hver eneste krone.” Han uttalte også på kampanje-side, “100% av dine bidrag vil gå til Trump Veggen. Hvis for NOE grunn til at vi ikke når våre mål vil vi refundere pengene.”

Men det skjedde ikke. Dette betyr at alle givere vil motta en refusjon. Hvis en donor ikke ønsker en refusjon, og de ønsker at deres bidrag til å gå til den nye organisasjonen, må de aktivt velger å omdirigere sitt bidrag til organisasjonen. Hvis de ikke ta det skrittet, vil de automatisk få full refusjon.

I øyeblikket, donasjoner er fortsatt å rulle inn på GoFundMe side (noe som kompliserer den offisielle historien om hva som har utløst refusjon) og Kolfage er langt fra ferdig. Det gjenstår å se hvor mange tidligere givere vil velge å passere sine penger til ny innsats, men Kolfage har satt sammen en rogues gallery of fremtredende konservative grifters til å tjene på sin nye grensen veggkonstruksjon selskapets advisory board. Noen av styrets medlemmer er:

  • David Clarke, den vanærede tidligere sheriff i Milwaukee som er gjenstand for en rekke søksmål relatert til misbruk av de innsatte. Clarke er også en stor fan av seg skinnende pyntegjenstander som ser ut som militære medaljer, men er det ikke.
  • Kris Kobach, Kansas politiker som sprer seg fantasier om velgernes svindel. Kobach tilsyn Trump valget integritet-kommisjonen som ble stengt ned uten å utstede en rapport etter det klarte ikke å finne bevis for omfattende velgernes svindel.
  • Erik Prince, grunnleggeren av Blackwater security group. Prince er en av de shadiest mennesker på planeten og tilsyn med Blackwater når det leiesoldater var ukritisk å begå krigsforbrytelser i Irak.

Det ser ut til at det eneste som mangler fra Kolfage er imponerende styret i imposters og just man er Sebastian Gorka.

Men dette spiller seg ut i fremtiden, Kolfage har skapt en utrolig modell for finansiering av en bedrift som mer eller kan ikke gjøre noe. Og selv om han har lovet å “ikke ta en eneste krone i kompensasjon fra disse bidragene,” ved å skifte mål innlegg langs veien, han har gjort det langt mer sannsynlig at han vil komme unna med å benytte seg av dette stuntet.

Og la oss innse det, har han lært av de beste. President Trump gang med å hevde at han ville bygge en betong vegg betalt for av den Meksikanske regjeringen. I dag, sa han at han trenger penger fra den Amerikanske skattebetaler og han er ikke lenger bekymret for om det er konkrete eller en vegg, eller hva som helst. “De kan kalle det ferskener,” sa han.

[Brianna Sekker, BusinessWire]

Deler Denne Historien