Saudi-Teenager, Som var Flygtet fra Familien, og Bad om Hjælp på Twitter Asyl i Canada

27

Rahaf Mohammed Alqunun, højre, går med en ukendt partner i Bangkok, Thailand, fredag, Jan. 11, 2019. Foto: Sakchai Lalit (AP)

Den canadiske Premierminister Justin Trudeau har bekræftet, at Rahaf Mohammed Alqunun, den 18-årige Saudiske kvinde, der undslap hendes familie, og bad om beskyttelse på sociale medier, har fået asyl i Canada.

“De [de Forenede Nationers højkommissær for Flygtninge] har lavet en anmodning fra Canada, at vi accepterer Ms Alqunun som flygtning, og vi har accepteret FN’ s anmodning om, at vi giver hende asyl,” Trudeau sagde fredag. “Det er noget, vi er glade for at gøre, fordi Canada er et land, der forstår, hvor vigtigt det er at stå op for menneskerettigheder, stå op for kvinders rettigheder i hele verden.”

Alqunun angiveligt flygtede hendes familie, som hun er anklaget for at slå hende og truer med at dræbe hende, mens de var på ferie i Kuwait, på hvilket tidspunkt hun bordede et fly til Thailand med det mål at nå Australien. New York Times rapporterede i sidste uge, at ved landing i Thailand, Alqunun blev mødt af myndigheder, der konfiskerede hendes pas, og meddelte hende, at hun skulle til at vende tilbage til sin familie i Saudi-Arabien. Alqunun i sidste ende barrikaderet sig inde på et hotel i Suvarnabhumi Lufthavn i Bangkok, hvor hun har været for omkring en uge.

Alqunun ‘ s situation har vundet stor opmærksomhed i medierne, efter at hun begyndte at twitte hendes historie i begyndelsen af januar. Den unge kvinde, som gentagne gange hævdet, at hun ville blive udsat for tortur eller endda død i hænderne på sin familie, skal hun være tvunget til at vende tilbage. Michael Page, vicedirektør for Mellemøsten og Nordafrika direktør i Human Rights Watch, sagde i en erklæring om, at Saudi-kvinder, der forsøger at undslippe deres familier kan blive udsat for alvorlig vold fra pårørende, frihedsberøvelse og anden alvorlig skade, hvis de returneres mod deres vilje.”

Menneskerettighedsaktivister har påpeget, at Alqunun ‘ s historie, hvilket understreger de farer, der ofte står over for kvinder i Saudi-Arabien, samt den ekstraordinære anstrengelser, som mange skal gå for at undslippe dystre omstændigheder. Forenede Nationers højkommissær for Flygtninge Filippo Grandi i en erklæring sagt, at Alqunun ‘ s historie ydet “et indblik i den vanskelige situation af millioner af flygtninge i hele verden.”

Phil Robertson, vicedirektør for Human Rights Watch ‘s Asia division, tweeted fredag, at Alqunun’ s triumf var “en sejr for alle, der bekymrer sig om at respektere og fremme af kvinders rettigheder.” Alqunun, der har tjent en Twitter efter af 139,000, takkede tilhængere i et tweet for at “støtte mig og [energibesparende] mit liv.”

[Washington Post]

Dele Denne Historie