Marriott Ansikter Massive Class Action Søksmål Over Hotell Datainnbrudd

31

Foto: Getty / Scott Olsen

Marriott, verdens største hotellkjede operatør, har vært slapped med en class action søksmål over datainnbrudd nå sies å påvirke i overkant av 300 millioner mennesker. Dress-brakt av mer enn 150 forbi hotellets gjester, ifølge Vox, er minst andre til overflaten siden bruddet ble offentliggjort i slutten av November.

Arkivert i Maryland federal district court i januar 9, massive passer inkluderer saksøkerne i dusinvis av stater hvor det påstår lover ble brutt. Det er anklaget Marriott av involvering i “villedende, skandaløst, og vesentlig skadelig praksis.” I tillegg til å søke erstatning og andre former for lindring anses hensiktsmessig av retten, passer søker en rettslig kjennelse til å forby Marriott fra “fortsetter å engasjere seg” i “ulovlige handlinger, unnlatelser og praksis…”

Saksøkerne er representert ved fem advokatfirmaer: DiCello Levitt & Casey LLC, Hausfeld LLP; Cohen Milstein Selgere & Toll PLLC; Cohen & Gresser LLP, og Kramon & Graham PA.

Gizmodo har nådd ut til å Marriott for kommentar på sak og vil oppdatere når vi hører tilbake.

I sin siste oppdatering på januar 4, Marriott International sa personlige informasjon med færre enn 383 millioner kroner tidligere gjester kan ha vært benyttet uten tillatelse. Selskapet har ennå til å gi noen detaljer om årsaken til bruddet, men det sa omtrent 345,000 unexpired betalingskort som er lagret i databasen kan også være kompromittert. Den første inntrenging sies å daterer seg tilbake til 2014.

Brudd på Marriott ‘ s Starwood reservasjoner i systemet er en av de største i nyere historie, og potensielt dwarfing den 2017 Equifax hendelsen med mer enn hundre millioner ofre. Hotel chain opererer over 6,700 egenskaper i nesten 130 land og territorier, ifølge selskapet.

Marriott ‘ s avsløring, som er vanlig nå, etter et brudd i denne størrelsesorden, bedt om fornyet samtaler for Washington lovgivere for å møte behovet for en nasjonal data, rett til privatliv, noe Demokratene har sagt er en topp prioritet i 2019 følgende partiets overtakelse av Representantenes Hus.

Marriott var tidligere saksøkt i Maryland av et eget advokatfirma, Morgan & Morgan, i slutten av November. John Yanchunis, en advokat for firmaet, fortalte Gizmodo det var både sjokkerende og skremmende” at det tok år for selskapet å oppdage brudd.

“Store, sofistikert selskaper som Marriott, er ikke blind for de farer som følger av cyber kriminelle, som stadig forsøker å infiltrere bedrifter som lagrer sensitiv kundeinformasjon,” sa han.

Deler Denne Historien