Hvorfor Eksperter Er Skeptiske over for IBM ‘ s Nye Kommercielle Quantum Computer

36

En dramatisk gengivelse af IBM Q-System OneIllustration: IBM Research (Flickr)

IBM har annonceret udgivelsen af Q-System, eller som IBM team beskriver det således: “verdens første fuldt integrerede universal quantum computing system designet til videnskabelig og kommerciel brug.”

IBM ‘ s meddelelse kommer med en masse billeder af en meget smuk-søger tilfældet for sin quantum processor, lige i tide til Consumer Electronics Show i Las Vegas. Men på trods af det ser ud, kan maskinen ikke bringe os meget tættere på at quantum computing forskere’ løfter, og er det stadig kun er adgang til via den cloud, i henhold til andre rapporter.

Virksomheder ofte pitch quantum computere som den næste grænse i it—snarere end beregning med bits, deres kvante-bits interagere ved hjælp af den samme fysik bag elektroner kredsende atomer. Forskerne håber, at nye quantum processorer vil simulere fysik som aldrig før, eller bidrage til at skabe nye molekyler, der kunne helbrede sygdomme. Ledere håber, at kvante-computere, der kan optimere deres virksomheder og regeringer til at tænke, at de måske en dag blive et våben for cyber-krigsførelse, knække koder, som bruges til at kryptere data.

Selvom de har avanceret ud over teori papirer og labs, kvante-computere, der endnu ikke kan gøre meget, og vi ofte sammenligner nutidens udstyr til vacuum-rør æra af almindelige computere. Qubits’ kvantetilstande bukke under for nemt at uden forstyrrelser, gøre dem til almindelige bits. Den lille, upræcise quantum computere i dag har endnu til at finde en rigtig “killer app”, og praktiske anvendelser kunne være en til flere årtier væk. Men jeg kan godt lide at skrive om dem, fordi de er cool.

Den nye IBM-enhed anvender IBM ‘ s 20-bendt chip, og ser super smarte, der integrerer alle de komponenter i en computer, så det er “designet til kommerciel brug.” Det indebærer, at nogen kunne potentielt en dag købe en af deres egne, men selv denne nye enhed kan kun være tilgængelig via skyen. Ingen ord endnu om, hvad det kan koste. Jeg vil bemærke, at IBM tilbyder allerede cloud-baseret adgang til sin Q erfaring, som omfatter de 20-bendt chip.

Quantum forskere, jeg spurgte om den nye enhed, der var skeptiske over for, hvor nyttigt det ville virkelig være.

“Jeg tror, det er absolut væsentligt, at kvante-computere bliver mere og mere tilgængeligt, mere til det punkt, at du kan købe din egen integreret system, der vil lade dig undersøge mulighederne for kvantecomputere,” Andrew Childs, co-direktør for det Fælles Center for Quantum Information og Computer Science (QuICS) ved University of Maryland, fortalte Gizmodo. “I sidste ende, selvom jeg synes, regne ud, hvordan at lave en masse low-noise qubits er meget mere vigtigt end at regne ud, hvordan at sætte dem i en smuk pakke.”

Christopher Monroe, en anden University of Maryland fysiker og stifter af quantum computing selskab IonQ, påpegede vigtigheden af IBM ‘ s cloud-produkter til at give adgang til lille kvante-computere. Han var skuffet over, at meddelelsen ikke kommer med oplysninger om computerens ydeevne.

Andre, som Helmut Katzgraber, ledende forsker hos Microsoft Quantum, tænkte på det som en “historisk milepæl for at være i stand til kommercielt erhverve en digital enhed, selvom teknologien er i sin vorden.” Men han troede ikke, at dette system ville være for meget brug ud over forskning og PR.

For at være fair, national labs ligesom Los Alamos og firmaer som Lockheed Martin har købt D-Bølge kvante-computere med henblik på forskning med henblik på at måle og teste deres kapaciteter. Den nye Q-System, Man beskæftiger fremskridt, der gør det mere velegnet til brug i omgivelser som disse.

Men nej, på trods af IBM ‘ s prangende annonceringen, men vi er ikke tættere på at have en bredt anvendelig, fejl-rettet quantum computer.

Dele Denne Historie