Fugl Spørsmål “Chilling” Legal Trusselen Etter Boing Boing Publiserer Bloggen på E-Scooter Hack

31

Foto: Steven Senne (AP)

I begynnelsen av desember, Boing Boing publisert et stykke om en e-scooter “konvertering kit,” en $30 hotwiring alternativ for brukere som var, i teorien, kunne kjøpe et antall Fugl elektriske scootere som samler støv på byen konfiskere masse. Denne tilsynelatende ikke sitte godt med Fugl, som straks utstedte et “varsel om påstått krenkelse” ber om artikkelen fjernes fra Boing Boing ‘ s nettsted.

Bird ‘ s merke til, sendt til selskapet Des. 20, hevder at offentliggjøring av stykket av co-eier og bidragsyter Cory Doctorow ikke bare krenket på Fugl er intellektuell eiendom, men også Boing Boing ‘ s egne vilkår på tjenesten ved å “fremme salg/bruk av et ulovlig produkt som er utelukkende designet for å omgå copyright-beskyttelse av Bird’ s proprietære teknologi […] så vel som markedsfører ulovlig aktivitet generelt ved å oppmuntre til hærverk og underslag av Fugl eiendom.”

Electronic Frontier Foundation (EFF)—som opptrer som juridisk rådgiver for Boing Boing eier Glad Mutanter—er å ringe tull. I en blogg publisert fredag, EFF senior staff advokat Kit Walsh skrev at innlegget ikke bare unnlater å krenke på e-scooter selskapets rettigheter, men også som “den Første Endringen ville ha beskyttet den selv hvis rapportert om ulovlig atferd eller tatt til orde for folk til å bryte loven.”

Bird ‘ s motoriserte scootere har vært reoler opp lagring avgifter i byer over hele landet hvor de har vært innført uten offisielle byen godkjenning. Et innlegg om hack, som dukket opp i oktober på bloggen Scooter Snakke, foreslo at alle beslaglagt scootere teoretisk auksjoneres bort av politiet kan konverteres med plug-and-play kit. En kilde med kjennskap til selskapets tenker krav brevet ikke var ment å antyde at Doctorow var å rapportere om ulovlig atferd—selv om Fuglen gjorde nettopp det.

I en e-post fredag, Doctorow kritisert den bevege seg som noe mer enn en kne-jerk reaksjon på en artikkel Fugl fant ikke spesielt flatterende.

“Jeg trenger ikke å fortelle noen fra Gizmodo hvordan viscerally skremmende det er for en uavhengig media organisasjonen til å motta en trussel fra en dyp-sikret motstander som er det svir fra å bli kritisert,” Doctorow fortalte Gizmodo, som har blitt truffet med lignende forespørsler, og en rekke søksmål for sin rapportering gjennom årene. “Selv med all vår kunnskap og kompetanse på DMCA og sin anti-omgåelse regler, det er skremmende og nedslående å få denne type trussel.”

Doctorow lagt til: “Om de oppriktig tror at de har en juridisk rett til å dempe sine kritikere eller var det bare fiske for et lett skremt sucker, dette oppførsel taler volumer om et selskap som tilnærming til det offentlige har vært” stol på oss, vi vil gjøre det rette ” når det kommer til bruk av det offentlige rom.”

I et brev svarer til Bird ‘ s merke, Walsh skrev at Boing Boing har ingen forpliktelse, og derfor ingen intensjon om å fjerne artikkelen fra sitt nettsted. Walsh lagt til at elektrisk scooter selskapet “kan ikke være fornøyd med at teknologien som finnes for å endre e-scootere at det deployerer, men det bør ikke gjøre grunnløse juridiske trusler til stillhet rapportering på at teknologi.”

Med rapportering av Dell Cameron.

[Electronic Frontier Foundation via Randen]

Deler Denne Historien