Fugl Spørgsmål ‘Nedkøling’ Juridiske Trussel Efter Boing Boing Offentliggør Blog om E-Scooter Hack

28

Foto: Steven Senne (AP)

I begyndelsen af December, Boing Boing offentliggjort et stykke om en e-scooter “konvertering kit,” en $30 hotwiring mulighed for brugere, der var, i teorien, kunne købe et antal Fugl, el-scootere og samle støv på city impound masser. Dette tilsyneladende ikke sidde godt med Fugl, som straks udstedt en “meddelelse om påstået krænkelse” anmodning om artiklen fjernes fra Boing Boing ‘ s hjemmeside.

Bird ‘ s meddelelse, der sendes til det selskab, Dec. 20, hævder, at offentliggørelsen af det stykke, som medejer af og bidragyder Cory Doctorow ikke kun krænket på Bird ‘s intellektuelle ejendom, men også Boing Boing’ s egne servicebetingelser ved “at fremme salg/anvendelse af et ulovligt produkt, der udelukkende er designet til at omgå ophavsretlig beskyttelse af Fugle egenudviklede teknologi [ … ], samt at fremme ulovlig aktivitet, der i almindelighed ved at opfordre til hærværk og misbrug af Fugl ejendom.”

Electronic Frontier Foundation (EFF), der fungerer som advokat for Boing Boing ejer Glad Mutanter—er at kalde bullshit. I en blog udgivet fredag, EFF ledende medarbejdere advokat Kit Walsh skrev, at indlæg ikke krænker e-scooter selskabets rettigheder, men også at “den Første Ændring skulle have beskyttet det selv, hvis rapporteret om ulovlig adfærd eller anbefalet for folk til at bryde loven.”

Bird ‘ s motoriserede løbehjul har været reoler op opbevaring gebyrer i byer over hele landet, hvor de har været indført uden officielle byen godkendelse. Et indlæg om hack, der dukkede op i oktober på bloggen Scooter Tale, foreslås det, at enhver, der tages i forvaring scootere teoretisk bortauktioneret ved politiet kunne omdannes med plug-and-play kit. En kilde med kendskab til selskabets tænkning hævder, at brevet ikke var beregnet til at insinuere, at Doctorow var rapportering om ulovlig adfærd—selv om Fuglen gjorde netop det.

I en e-mail-fredag, Doctorow kritiseret for at flytte den som intet mere end en knee-jerk reaktion på en artikel Fugl fandt ikke særlig flatterende.

“Jeg behøver ikke at fortælle nogen fra Gizmodo, hvordan følelsesmæssigt skræmmende det er for et uafhængigt medie-organisation, der modtager en trussel fra et dybt hul modstander, som er svie fra at blive kritiseret,” Doctorow fortalte Gizmodo, som har været ramt af lignende anmodninger og en række retssager for sin rapportering i årenes løb. “Selv med al vores viden og ekspertise om DMCA, og dens anti-omgåelse regler, det er nedslående og nedkøling for at få denne form for trussel.”

Doctorow tilføjede: “Om de oprigtigt mener, at de har en juridisk ret til at lukke munden på deres kritikere eller bare fiskeri efter en let intimideret sucker, denne adfærd, taler mængder om et selskab, hvis tilgang til det offentlige har været “stol på os, vi vil gøre de rigtige ting’, når det kommer til brugen af det offentlige rum.”

I et brev, der svarer til Bird ‘ s varsel, Walsh skrev, at Boing Boing har ingen forpligtelse til og har derfor ingen planer om at fjerne artiklen fra deres site. Walsh tilføjede, at el-scooter virksomhed “kan ikke være glad for, at den teknologi, der findes til at ændre e-scootere, der er forbundet hermed, men det bør ikke gøre grundløse trusler om en retssag til tavshed rapportering om, at teknologi.”

Med rapportering af Dell Cameron.

[Electronic Frontier Foundation via Den Randen]

Dele Denne Historie