Detta är den första satellit som kan ställas in i rymden

32

Lanserades i omloppsbana 1962, kommunikationssatelliten Telstar-1 får människor att kommunicera med varandra medan det i motsatt hörn av planeten. Tyvärr, samma utrymme av enheten, som i dagarna har konfigurerats i förväg och inte kunna ändra den uppsättning av frekvenser eller täckning i området medan i rymden. Franska operatören Eutelsat 2018, tillkännagav sin avsikt att rätta till det här problemet, vilket i omloppsbana en Brittisk satellit-Quantum med möjlighet att ändra inställningar direkt från Jorden. Företaget har nästan avslutat sin utveckling och är redo att köra.

Спутник Eutelsat Quantum

All denna tid, Eutelsat Quantum krafter som utvecklats av det Brittiska företaget Surrey Satellite Technology. Han är nästan klar för användning — kan bara producera den slutliga Monteringen, vilket kommer att ta anläggning för produktion av Airbus i Frankrike. Rymdfarkosten kommer att vara försedda med utrustning som gör det möjligt att ta emot kommandon från Jorden, på en höjd av ca 35,786 km — det är där geostationär bana, i vilka satelliter och göra varv runt vår planet.

Eutelsat Quantum kommer att vara den första satellit som kommer att ha möjlighet att dela täckningsområdet i flera små områden och beroende på situationen för att ändra meddelande frekvenser. Tidigare för det var det som krävs för att utveckla en ny satellit, för att be honom nya konfigurationen och starta i rymden. Förslaget till Eutelsat är möjligt att avsevärt öka livslängden av satelliter, och därmed minska kostnaderna för många företag. Även det kommer att påverka renheten i rymden nära jorden — de mindre enheterna kommer att köra, mindre avfall kommer att samlas i omloppsbana.

Спутник Eutelsat Quantum

Det förväntas att Eutelsat Quantum kommer att ge en stimulans till förbättring av kommunikationssatelliter. De enheter, vilket kommer att innebära att liknande teknik kommer att kunna länka vissa områden i Landet, ignorerar de platser där det behövs inte. Exakt datum för lanseringen av Sputnik Quantum är fortfarande okänd, men i början av den sista stadier av Montering anspelar på det faktum att det kommer att ske mycket snart.

Vill ha fler nyheter om vetenskap och teknik? Prenumerera på vår kanal på Yandex.Zen, som publicerar material som inte kommit till platsen!