De AMERIKAANSE Overheid Heeft Vergaard Terabytes van Interne WikiLeaks Gegevens

25

Foto: Frank Augstein (AP)

Eind vorig jaar heeft de AMERIKAANSE overheid per ongeluk bekend dat in een verzegelde klacht had ingediend tegen Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks. Kort voordat deze werd openbaar gemaakt, de FBI bevestigd zijn onderzoek naar WikiLeaks was aan de gang, en de Wall Street Journal meldde dat het Ministerie van Justitie was optimistisch dat het in staat zou zijn om de uitlevering van Assange. Al snel na het delen van de verzegelde afschriften gelekt dat impliceren WikiLeaks en Assange in de regie van hackers tot doel overheden en bedrijven. De aanklacht tegen Assange niet officieel onthuld, maar het is aannemelijk dat de overtredingen zijn in verband met de russische hacken en de DNC e-mails.

De vermeende overtredingen in de klacht in afwijking van, de overheid heeft een overvloed aan gegevens om te werken met: meer dan een dozijn WikiLeaks’ computers, harde schijven, e-mail-accounts, inclusief die van de organisatie van de huidige en voormalige editors-in-chief, samen met de berichten uitgewisseld met vermeende russische hackers over DNC e-mails. Door middel van een serie van een huiszoekingsbevel, een dagvaarding, apparatuur aanvallen, en samen getuigen, de federale overheid heeft geïnd interne WikiLeaks gegevens met betrekking tot de meerderheid van de organisatie van de periode van operaties, van 2009 ten minste door middel van 2017.

Het indienen dat zich een kopiëren en plakken fout onthullen aanklacht tegen Assange.

In sommige gevallen, van de in beslag genomen gegevens zijn geretourneerd en naar verluidt vernietigd, zoals in het geval van David Huis, een technoloog en vriend van Chelsea Manning toen ze beroemd werd een bron voor WikiLeaks. In anderen, de in beslag genomen materialen zijn onder meer de communicatie tussen WikiLeaks en hun bronnen. Sommige van deze discussies zien WikiLeaks over hun andere bronnen en specifiek te identificeren informatie over hen.

Een kopie van een chat-log tussen Chelsea Manning en een WikiLeaks-medewerker IDed als Assange door de officier van justitie en de getuige.

Andere aanvallen gaf de overheid een dieper beeld van de interne werking van WikiLeaks, waaronder een van de vroegst bekende aanvallen van WikiLeaks-gerelateerde gegevens, uitgevoerd op December 14, 2010, toen de berichten en informatie van de gebruikers van de verschillende WikiLeaks-gekoppelde Twitter-accounts werden besteld. Dit zoeken-en-beslag is opgenomen directe berichten geassocieerd met WikiLeaks en zijn oprichter, voormalig Leger private first class en WikiLeaks bron Chelsea Manning, WikiLeaks editor Rop Gongrijp, voormalig WikiLeaks koppelen Jacob Appelbaum, en voormalig WikiLeaks-medewerker en Ijslandse MP Birgitta Jonsdottir, tussen 1 November 2009 en de volgorde van de uitvoering.

Een couet om voor informatie met betrekking tot mensen die met WikiLeaks.

Op 4 januari 2011, een gesloten order neergelegd in het Eastern District van Virginia verzocht alle e-mails, adresboek, abonnee-informatie, en andere account-informatie in verband met Appelbaum e-mail adres ioerror@gmail.com en een andere volgorde zou het doel zijn van het internet verkeer. Appelbaum was een vriend en vertrouweling van Assange als een WikiLeaks-vrijwilliger. In 2010, Appelbaum stond bekend als “de Amerikaanse WikiLeaks hacker,” en hij was in die tijd aangeduid als WikiLeaks’ alleen bekend van de Amerikaanse lid. In een privé-chat in 2015, WikiLeaks beschreven Appelbaum als “een soort van” een deel van de groep, maar na meerdere beschuldigingen van seksueel misbruik, de groep publiekelijk afstand genomen van hem. De e-mails die wordt verkregen door de overheid verlengd vanaf November 2010 ten minste tot en met januari 2011. De timing van de regering de bevestiging van de bestelling, samen met andere vergelijkbare orders, suggereren dat de monitoring van het account kan blijven tot eind 2014, wanneer en verschillende orders werden openbaar gemaakt.

Een kopie van een rechterlijke uitspraak voor informatie met betrekking tot Jacob Appelbaum, een hacker die werkte met WikiLeaks (nu geloofwaardig beschuldigd van meerdere seksuele aanranding).

Publiekelijk vrijgegeven en de gelekte documenten van Assange en zijn juridische team te beweren dat een aantal laptops en harde schijven, die behoren tot de organisatie werden onderschept door een inlichtingendienst tijdens deze periode. Volgens een verklaring van Assange, “drie laptops … diverse elektronica [en] meer versleutelde harde schijven” werden genomen, samen met zijn koffer aan het eind van September 2010. Assange ‘ s juridische team produceerde een aantal extra verklaringen en ondersteunende documenten waarin het bestaan en van de verdwijning van de koffer. De koffer bevat ten minste vijf harde schijven, die alle werden gecodeerd, volgens Assange. Echter, de overheid heeft acht jaar te raden of vergeten wachtwoorden laat herstellen of breken de encryptie op de harde schijven. Diverse andere stations, talloze e-mails, en ten minste één meewerkende getuige mag hebben geholpen in het proces.

Affadavit van Julian Assange.

Medio 2011 had de FBI ontwikkelde een belangrijke bron die zou op zijn minst hun tweede-informatie met een oog in WikiLeaks’ activiteiten. Al snel na de arrestatie en de samenwerking van Hector Xavier Monsegur, een.k.een. Sabu, zijn het hacken groep (LulzSec) contact gemaakt met WikiLeaks. Sabu en LulzSec zou worden sommige van WikiLeaks’ meest belangrijke bronnen. De Syrië-bestanden en Global Intelligence files LulzSec verstrekt WikiLeaks steeg hun aantal publicaties vertienvoudigd en nog steeds goed voor ongeveer de helft van hun totale aantal publicaties. De communicatie tussen Sabu en WikiLeaks werden gevolgd door de FBI. En een aantal van de groep de communicatie met anderen later werden in beslag genomen in hun arrestatie of overgedragen door Sigurdur Thordarson, een WikiLeaks-vrijwilliger die werd een informant voor de FBI augustus.

Een deel van de veroordeling document voor “Sabu.” Het werd later ID zou worden door WikiLeaks als over hen.

In aanvulling op de briefing van de FBI in een serie van bijeenkomsten, Thordarson, naar verluidt, mits ze met duizenden pagina ‘ s van WikiLeaks chat logs. Verder, in Maart 2012, Thordarson naar verluidt op voorwaarde dat de FBI met acht WikiLeaks harde schijven met maximaal 1020GB van gegevens op grond van een beweerde een FBI-document. Ambtenaren hebben niet bevestigde de echtheid van het document, al is het bedrag van de verstrekte gegevens wordt bevestigd door andere bronnen. In een interview met Ars Technica, Thordarson beweerde dat de Ijslandse autoriteiten in beslag genomen een extra 2 TB van WikiLeaks-gerelateerde gegevens van hem, die hij verondersteld werd vervolgens gedeeld met de amerikaanse Amerikaanse en Ijslandse autoriteiten hadden eerder samengewerkt op Thordarson het geval en delen van de WikiLeaks-onderzoek. Volgens gelekte brieven van WikiLeaks’ legal team, ten minste een deel van de harde schijven had toebehoord aan Assange. Thordarson de eindrapporten en de harde schijven van 3 TB aan gegevens kan bevatten de decryptie sleutels of wachtwoorden nodig is voor het decoderen van de harde schijven Assange vermeende had al eerder in beslag genomen.

Een ontvangstbewijs gegeven aan Sigurdur Thordarson van de FBI voor WikiLeaks harde schijven.

Er zijn een aantal hints over de inhoud van deze stations. Volgens de beëdigde verklaring van Assange, de informatie die op de harde schijven opgenomen, in aanvulling op de mogelijke medewerkers e-mails, chat-communicatie … kopieën van paspoorten [en] video-opnames gemaakt in het geheim.” Na een artikel van Associated Press op basis van een cache van “WikiLeaks e-mails, chat logs, financiële administratie, in het geheim opgenomen beelden en andere documenten” van binnen de organisatie WikiLeaks beweerde dat de cache was dezelfde die is verleend aan de FBI.

In oktober 2011, te midden van Thordarson en Sabu ‘ s carrière als meewerkende getuigen, Amerikaanse autoriteiten afgegeven een huiszoekingsbevel voor de inhoud van WikiLeaks-vrijwilliger Herbert Snorrason het Gmail-account. De warrant verzocht alle account informatie”, met inbegrip van opgeslagen of bewaard gebleven kopieën van e-mails die naar en van de rekening, ontwerp van e-mails, e-mails, e-mails bewaard op grond van een verzoek overeenkomstig 18 U. S. C. § 2703(f), de source en destination adressen die bij elke e-mail, de datum en tijd waarop elke e-mail werd verzonden, en de grootte en lengte van elke e-mail.” De vrijwilliger geholpen had WikiLeaks met een kleine technische probleem. Na het leren van dat zijn account de inhoud was in beslag genomen door de AMERIKAANSE overheid, Snorrason vertelde Moeder Jones dat hij dacht dat “vrijwel iedereen met een Google-account en een WikiLeaks-verbinding zal krijgen van een van die mededelingen uiteindelijk.” Snorrason was juist in die andere WikiLeaks-gekoppelde Google-accounts hadden hun informatie in beslag genomen door de overheid.

Zes maanden na de bestelling, voor Snorrason de e-mails werd uitgegeven, een trio van search orders werden uitgevaardigd voor de e-mail accounts van senior WikiLeaks personeel. Op April 5, 2012, verzegeld warrants werden uitgevoerd voor de Google-accounts die van WikiLeaks redactie Sarah Harrison en Joseph Farrell, als ook om-woordvoerder en toekomstige editor-in-chief Kristinn Hrafnsson op verdenking van spionage en het schenden van de Computer Fraud and Abuse Act, evenals de samenzwering en diefstal van eigendommen van de regering. De warrants lijken te hebben bedekt het geheel van de rekeningen en werden bekendgemaakt door Google aan het einde van 2014.

Een rechterlijk bevel om informatie met betrekking tot Kristinn Hrafnsson, de huidige hoofdredacteur van WikiLeaks, op verdenking als de kosten met inbegrip van maar niet beperkt tot spionage.

Eind oktober 2017, een nieuwe vraag van de regering werd uitgegeven voor het delen van WikiLeaks’ communicatie. Een brief van Sen. Diane Feinstein verzocht Twitter kopieën van alle directe berichten die werden meer dan 180 dagen, of van de accounts die op WikiLeaks, de WikiLeaks Task Force, “Guccifer 2.0,” Assange, en Margaret Ratner Kunstler. Zoals geschreven, de aanvraag zou zijn een aantal van mijn communicatie met WikiLeaks en “Guccifer 2.0.” Uiteindelijk, ten minste sommige berichten tussen WikiLeaks en de “Guccifer 2.0” werden verkregen door de AMERIKAANSE regering, maar de methode van communicatie voor deze berichten blijft onbevestigd.

Op basis van wat informeel bekend als “de GRU aanklacht,” WikiLeaks verzonden Guccifer 2.0 een bericht op 22 juni 2016. Het bericht geïnstrueerd Guccifer 2.0, een persona de AMERIKAANSE regering van mening dat werd gebruikt door de russische arbeiders, om nieuw materiaal te sturen naar hen, dus het zou “een veel grotere impact.” Op ongeveer 6 juli, de organisatie stuurde nog een bericht te moedigen Guccifer 2.0 verzenden “iets [H]illary verwante” in de tijd voor de Democratische Nationale Conventie, die WikiLeaks dacht Clinton zou gebruiken voor het stollen van steun. De geciteerde gedeelte van de beurs eindigt met WikiLeaks te zeggen dat ze dacht dat het conflict tussen Sen. Bernie Sanders en Clinton zou worden “interessant.” Deze uitwisseling over het maximaliseren van de impact en de schade, relevant zijn voor een van de theorieën van Assange ‘ s mogelijke vervolging beschreven door de bekende nationale veiligheid journalist Marcy Wheeler.

Een fragment van een Müller-elektronik gmbh & aanklacht.

Als de beschuldigingen tegen Assange zijn in verband met de russische hacken en de Democratische Nationale Comité e-mail lek, deze uitwisseling kan een van de meest waarschijnlijke stukken van het bewijs te worden van direct belang voor de eerste aanklachten tegen hem. Echter, het geheel van de regering van het bewijs, inclusief materialen in beslag genomen van de vermeende Vault 7 leaker Jozua Schulte en de vermeende opnames van hem overbrengen van extra bestanden op WikiLeaks met betrekking tot de organisatie, kan worden gebruikt om te helpen de zaak. Afgelopen verklaringen en communicatie kunnen worden gebruikt voor het vaststellen van een werkwijze, een patroon of een intentie. Zoals opgemerkt door de AP, sommige van de materialen kunnen wijzen naar het begin van Assange ‘ s gerapporteerde relatie met Rusland. Gelekt kopieën van verzegelde bestanden, verklaringen van mensen die bekend zijn met de grand jury ‘s en documenten vrijgegeven door de FOIA door onafhankelijke journalist Alexa O’ Brien, die ook gewezen op een aantal verzegelde zoeken bestellingen—alle aangegeven dat uit het onderzoek van gebundelde en gegroepeerde bewijs op keer. De overheid informatie kan verder worden aangevuld met recente toezicht van Assange in de Ecuadoriaanse Ambassade, waar hij leefde in het asiel sinds 2012, de vruchten van kunnen hebben naar verluidt zijn gedeeld met de Verenigde Staten.

Ongeacht wat de aanklacht tegen Assange zijn, heeft de regering terabytes aan gegevens die te proberen te maken van de gegevens die komen uit de WikiLeaks-aanhangers, de bronnen, de belangrijkste medewerkers en Assange zelf. De volledige diepte van de overheid bronnen, echter, moet nog worden onthuld.

Emma Beste is een van de nationale veiligheid verslaggever en transparantie activist. Ze publiceerde miljoenen pagina ‘ s van documenten van de overheid en is een lid van de lek collectieve Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets).

Deel Dit Verhaal