‘Søte Aggresjon’ Studie Undersøker Hvorfor Vi Ønsker å Presse Søte Babyer og Dyr

80

Foto: Pixabay

Du har sikkert hørt begrepet “søt aggresjon” kastet rundt i løpet av årene. Den beskriver rart, men tilsynelatende felles trang til å smoosh, bite, eller knip sammen—men ikke vondt—bedårende ting som babyer og dyr.

Forskerne har i mange år vært på jakt i hvorfor noen mennesker rapporterer følelse på denne måten. Katherine Stavropoulos er assisterende professor i spesialpedagogikk ved Universitetet i California, Riverside og medforfatter av en ny studie på søte aggresjon. Hun fortalte Gizmodo av telefonen, ble hun interessert i fenomenet etter hennes venn sendte henne en artikkel om det, oppgir Yale University forskning.

Mens tidligere forskning har fokusert på den atferdsmessige siden av søte aggresjon, Stavropoulos’ forskning tar sikte på å vise at det var en nevrale element som er involvert, så vel. Hun hypotese om at verken belønning eller følelser systemer var involvert, og hennes forskning synes å vise at det er begge deler.

“Dette forholdet mellom hjerne aktivitet og søt aggresjon ser ut til å være påvirket av hvordan du føler deg overveldet,” Stavropoulos fortalte Gizmodo. “Så hvis du føler deg overveldet [når du ser på søte ting], du er mer sannsynlig å ha dette forholdet mellom hjerne aktivitet og søt aggresjon”.

For studien, som er publisert denne uken i tidsskriftet Frontiers in Behavioral Neuroscience, Stavropoulos undersøkt søte aggresjon ved hjelp av EEG lokk, som bruk av elektroder for å plukke opp elektriske aktiviteten på toppen av hodebunnen. Femti-fire personer mellom 18 og 40 deltok i studien, og alle av dem ble vist fire blokker av 32 bilder: “mer søte” dyr (eller smol baby dyr), “mindre søte” dyr (som her menes voksne dyr), og to typer bilder av menneskelige spedbarn.

Må squish!Foto: Pixabay

Baby bilder de brukte var faktisk visuelle stimuli lånt fra andre forskere, med begge settene har blitt manipulert bilde for spesielt søte ansiktstrekk. I det første settet, funksjoner som gjør babyer vises søt var mer uttalt. Stavropoulos sa dette inkluderte større kinn, mindre neser, og store øyne. I andre sett av baby bilder—de samme bilder av samme barn, husk at bare manipulert—bildene ble forskjøvet å ha tynnere kinn, mindre øyne, og så videre.

Deltakerne ble vist bilder i en annen rekkefølge og så hver type bilde for ca tre minutter, før de ble bedt om å fylle ut atferdsmessige spørreskjemaer. Svar som er angitt søte aggresjon inkludert ‘Sa ‘jeg vil spise deg opp!” gjennom gritted tenner,’ og: ‘jeg ønsker å presse noe!’ En ting Stavropoulos påpekt, skjønt, var at forskningen ikke forsøk å sammenligne barn og dyr til hverandre; i stedet, det så ut som på svar til “mer søt” og “mindre søt” tilstand for spedbarn og dyr henholdsvis.

“Det interessante er at vi har så veldig sterke effekter for dyr, slik at barn kontra voksne dyr,” Stavropoulos fortalte Gizmodo. “Vi definitivt så forskjeller i hjerne og atferd, slik at folk rapportert mer søt aggresjon for mer søte dyr versus mindre søte dyr.”

For babyer, men Stavropoulos sa hun og hennes studie co-author, UCR doktorgradsstudent Laura Alba, fant ikke den effekten de hadde forventet. Men de tror at det har å gjøre med forskjeller i metoder.

GAH!Bilde: Pixabay

“Både babyer [vist til deltakerne] var objektivt ganske søt, som er problemet,” sa hun. “Voksne dyr og baby dyr er påfallende annerledes. Men disse bilder av babyer ble faktisk så godt fotografisk manipulert at de er begge ganske søt ute.”

Stavropoulos sa noe hun ønsker å forske i fremtiden er spesifikke scenarier som kan være korrelert med søte aggresjon, for eksempel om å være en forelder kan påvirke dette reaksjon på mennesker til babyer, eller om noen som har en hund kan oppleve søte aggresjon mot husdyr.

For å være sikker, Stavropoulos sa, dette er ikke en universell fenomen. Og de som ikke opplever søte aggresjon kan være skrape hodet på begrepet som ønsker å “bite” et barn. (Det er egentlig ikke liker det!)

“Siden jeg begynte å gjøre denne studien om et år siden, jeg har spurt folk på sosiale sammenkomster, ‘vet du hva dette er? Føler du deg på denne måten?'” Stavropoulos sa. “Det som er rart er det andre 25 til 30 prosent ser på deg som om du ikke har peiling på hva du snakker om. Som, ” Hva mener du du ønsker å slå en søt dyr? Det er mener!'”

Hvis ikke du føle en overveldende trang til å squish noe du finner spesielt søt, du er i godt selskap. Stavropoulos sa den andre 70 til 75 prosent av folk hun snakker om å helt få det.

Deler Denne Historien