Hvorfor 5G Hype Er Ute av Kontroll Denne Uken

39

Er det egentlig om?Foto: Qualcomm

Denne uken har vi blitt overfalt med en kryssild av 5G “nyheter” og kunngjøringer, men uten en virkelig god grunn for hvorfor ting er som skjer nå. Selskaper som Samsung, OnePlus, Xiaomi, og andre har vært ute og snakket stort om å gjøre 5G telefoner, mens wireless carriers—særlig TIL at&T og Verizon—har vært ute lovende celle nettverk med belysning rask nedlasting, lav latens, og nok båndbredde til makten ganske mye hva du gjør på telefonen eller PC—alle kommer snart (TM), en by i nærheten av deg.

Og samtidig som det er mye av bluster og hype å gå rundt, det er en rekke grunner for alt oppstyret. Så her er en rask sjekk på staten 5G å bidra til å kutte ned på støy.

Først og fremst, Qualcomm årlige Snapdragon-Tech Summit skjedde denne uken, og som ett av få selskaper som har en 5G modem klar til bruk på 5G nettverk, det er ikke akkurat en stor overraskelse at Qualcomm prøver å spre denne info så mye som mulig.

Til drivstoff ting enda mer, Qualcomm invitert massevis av gjester til hendelsen, inkludert representanter fra de fleste av de store selskapene og enheter produsenter som Samsung senior vice president Justin Denison, OnePlus co-grunnlegger Pete Lau, Verizon chief nettverk office Nicki Palmer, AT&T senior vice president Kevin Petersen og mer. Alle av dem fikk på scenen på et tidspunkt for å snakke om hvordan investert hvert selskap er i vår 5G fremtiden, som om det var noe som var noen gang i tvil. Ting er alle de kunngjøringer alle slags kokt ned til det samme: 5G kommer, det kommer til å bli kult, og X-selskapet kommer til å bidra til å gjøre det mulig. Vi har sagt det samme i år. 5G er på horisonten, og det vil til slutt gjøre livet ditt bedre.

Det var imidlertid svært lite stoff å finne. AT&T og Verizon begge hadde offisielle kunngjøringer i hovedsak si at hvert enkelt selskap var å samarbeide med Samsung for å opprette en 5G telefonen for sine nettverk som vil være tilgjengelig en gang i 2019, som er noe nesten hvem som helst kunne ha forutsett. Samsung selv viste frem et 5G enheten med en funky front-mot kamera hull, som var fine, men kanskje ikke hva blir lansert neste år.

Her er Sysselmannen på Hawaii peke på noen 5G basestasjoner som er satt opp for Qualcomm tech summit. Bilde: Qualcomm

Verizon og AT&T selv fløy i millioner av dollar verdt av 5G utstyr bare for å sette opp en 5G-nettverket på et enkelt hotell i Hawaii. Bortsett fra det som er deltakere fant raskt ut, faktiske hastigheter for 5G demoer var ikke alle som imponerende. Bærere hevdet demoen var mer for å vise at 5G fungerer snarere enn som en måte å vise frem 5G er sant evner, noe som er greit, men egentlig ikke hva folk var i håp om å se.

Så i utgangspunktet, i en haug av selskaper brukte fjell av penger slik at en håndfull mennesker kunne se en liten 5G-ikonet øverst i hjørnet av en telefon som ikke er til salgs. (For å være rettferdig, en av de demoer brukt en Moto Z3, som er tilgjengelig nå. Imidlertid, 5G Moto mod som faktisk la det koble til Verizon midlertidige 5G-nettverket er det ikke.)

På toppen av det, det var andre ting av info som kom ut som kan ha folk balking, for eksempel OnePlus co-grunnlegger Pete Lau sa at 5G-telefoner kan ha en $200 til $300 premium over telefoner med 4G LTE, som er en mye å be for unge tech som kanskje ikke fungerer så godt ennå.

Hvis du ser på den nåværende tilgjengeligheten av 5G akkurat nå, med mindre du er på en bestemt transportør og bor i et utvalgt antall byer, 5G er ikke engang et alternativ. Og selv om du gjør det, den eneste reelle måten å få 5G for tiden er ved hjelp av en 5G-sone, fordi som jeg har nevnt allerede, det er ingen forbruker 5G telefonene på markedet akkurat nå.

Poenget mitt er, hvis du har sett en haug med 5G-dekning, og noe har vært jobbet opp inn i et vanvidd, ikke bekymre deg, chill out. Ja, 5G er fortsatt kommer, og at det absolutt vil ha en innvirkning på måten folk med å holde kontakten. Men mainstream utrullingen av både 5G nettverk og 5G-enheter er ikke planlagt å rampen opp til midten av 2019.

Helvete, T-Mobile er så nonchalant om 5G som bare nylig, at i stedet for å delta Qualcomm tech summit, T-Mobile administrerende DIREKTØR John Legere nettopp gitt ut en kokebok for treg komfyr oppskrifter. Så nyt ferien, ta en pause, og velkommen tilbake neste år for når 5G dritt begynner å varme opp for ekte.

Deler Denne Historien