Alt Som Skjedde Med Huawei Mens Du Sov

47

Foto: Gizmodo

Huawei ‘ s chief financial officer Meng Wanzhou ble arrestert i Canada på vegne av USA sist helg, og hendelsen tok den globale søkelyset etter arrestasjonen ble avslørt offentlig onsdag kveld. Meng ble pågrepet for angivelig brudd på USAS sanksjoner mot Iran, men vi vil ikke offisielt høre kostnader til henne kausjon høre senere i dag i Vancouver.

Kina har krevd at Meng bli løslatt umiddelbart, mens Amerikanske forretningsfolk blir advart om å reise til Kina. Det er en rask bevegelse historie som har trukket oppmerksomheten til alle fra bankfolk på Wall Street for å teknologer i Silicon Valley. Men hva skjer videre? Vi har fått en oppsummering av alt du savnet, mens du sov.

File bilde av Huawei administrerende DIREKTØR Ren Zhengfei tale på en konferanse i St. Petersburg, Russland på juni 22, 2012Photo: AP

American tech ledere advart om å reise til Kina

Ansatte i tech industrien blir advart om å reise til Kina som noen eksperter spekulerer i at den Kinesiske regjeringen kan ta hevn over arrestasjonen av Huawei Meng. Den 46 år gamle Meng, som noen ganger går under navnet Sabrina eller Cathy, er ikke bare FINANSDIREKTØR i Huawei. Hun er også datter av grunnleggeren Ren Zhengfei, som har nære bånd til folkets frigjøringshær, navnet for Kinas væpnede styrker.

Shaun Rein av Kina-Markedet Research Group fortalte Sydney Morning Herald i dag, “Hvis jeg var en høyt nivå exec på Google eller Cisco jeg ikke ville besøke Kina når som helst snart.”

Bill Biskop, forfatter av Asia-sentriske nyhetsbrev Sinocism, synes å tro at Kina ville være dumt å arrestere en Amerikansk exec, men hekker sin innsats på potensialet for en arrestasjon:

Jeg har sett spekulasjoner om at Kina kan gå til motangrep ved å arrestere en OSS tech executive. Det ville sikkert være eksplosiv, men jeg er ikke sikker på Beijing ville gjøre det uten et klart juridisk sak som det ville undergrave den massive propaganda kampanje Partiet har forpliktet seg til å skildre PRC som åpner for utenlandsk virksomhet, og som forsvarer av det globale handelssystemet. Imidlertid, hvis jeg var en AMERIKANSK tech executive jeg ville forsinkelse reise til Kina for en bit eller gå på en ferie hvis basert på det…

Jeg antar takeaway, er at hvis du er en Amerikansk forretningsmann som ønsker å gå til Kina, vet du risikoen akkurat nå. Og det er nok bare ikke verdt det til ting roe seg ned.

[Sydney Morning Herald og Sinocism]

HSBC gren i Hong Kong på februar 20, 2018Photo: AP

Faktisk, det kan være om bank svindel

Hvorfor var Meng arrestert? Grunnen til at vi holder høre er at Huawei har brutt AMERIKANSKE sanksjoner mot å gjøre forretninger med Iran. Men det er kanskje ikke hva Amerikanerne myndigheter til slutt bruke til å straffeforfølge Meng. Hun kan meget vel bli belastet med bank svindel.

Reuters rapporterer:

Usa har vært på jakt siden minst 2016 inn om Huawei levert AMERIKANSK opprinnelse produkter til Iran og andre land i strid med USAS eksport og sanksjoner lover, Reuters rapporterte i April.

Mer nylig, sonden har inkludert om selskapet brukte HSBC Holdings Plc til å gjennomføre ulovlige transaksjoner som involverer Iran, folk sa.

Selskapene er utestengt fra å bruke det AMERIKANSKE finansielle systemet til å kanalisere varer og tjenester til godkjente foretak. Hvis mobiltelefonen og telekom utstyr maker gjennomført slike transaksjoner, og deretter villedet HSBC om deres sanne natur, det kan være skyldig i bank svindel, sier ekspertene.

Huawei, som har utnevnt Leder Liang Hua som konstituert CFO, mens Meng er i forvaring, må adlyde Amerikanske sanksjoner mot å gjøre forretninger med land som Iran, hvis det ønsker å ha en lovlig tilstedeværelse i Usa. Og hvis de bruker Amerikanske banker å bryte sanksjoner, som blir et problem for dem.

[Reuters]

Japans Statsminister (høyre) ler i nærheten av Amerikansk president og unindicted co-bens Donald Trump på November 30, 2018 i Buenos Aires, ArgentinaPhoto: Getty Images

Japan for å forby Huawei og ZTE fra offentlige kontrakter

Japan vil angivelig forby kjøp av Huawei-og ZTE-teknologi (både Kinesiske selskaper) for offentlige kontrakter, et trekk som blir vurdert i andre AMERIKANSKE justert land som New Zealand.

CNBC, siterer Japansk i avisen Yomiuri, sier at anskaffelsen regler kan endres ved å Japan så tidlig som mandag neste uke. Ingen offisiell uttalelse har blitt laget av den Japanske regjeringen.

Ikke navngitte kilder i Japan angivelig sitere den samme sikkerheten som andre land som Australia, STORBRITANNIA og Canada. Disse bekymringene innebære nære bånd til Huawei og ZTE for den Kinesiske regjeringen og frykten for at Kinesiske elektronikk som kan brukes til å spionere på, ikke bare Japanske borgere, men Japanske myndigheter så vel.

[CNBC]

Kinas President Xi Jinping møter med President Donald Trump 1. desember 2018, samme dag som Meng var arrestedPhoto: AP

Gjorde President Trump vet pågripelsen skulle skje?

Kanadiske statsministeren Justin Trudeau sier at hans regjering ikke var involvert i arrestasjonen av Meng, men at han ble gjort oppmerksom dager før. Men hvor mye fikk President Trump vite om pågripelsen da han gikk inn i hans arbeider middag møte med Kinesiske President Xi Jinping i løpet av helgen? Svaret? Han visste ikke mye.

President Trump angivelig hadde ingen anelse om at Huawei exec ville bli arrestert. Minst som er hva nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton antydet til National Public Radio sent i går.

Fra NPR:

[NPR]: All right. Gjorde presidenten vet på forhånd at denne arrestasjonen kommer?

[John Bolton]: vet Du, jeg vet ikke svaret på det. Jeg visste på forhånd, men dette er noe som er, som vi får fra Justisdepartementet og slike ting skje med en viss frekvens. Vi absolutt ikke informere presidenten på hver og en av dem.

OK. Så du visste at middagen så over helgen med Kinas president at denne arrestasjonen fant sted?

Vel, du vet, det er en masse ting som venter på et gitt tidspunkt. Du vet ikke nøyaktig hva som kommer til å skje i form av en bestemt law enforcement handling, som avhenger av en rekke andre forhold.

Trump har ennå å tvitre direkte om Huawei tilfelle, men det er ganske utrolig at vi har en situasjon der presidenten kan ha vært helt i mørket om denne situasjonen—en internasjonal hendelse som ikke kommer bort helst snart, og har store implikasjoner for det AMERIKANSKE aksjemarkedet og den Amerikanske teknologi sektor mer generelt.

I stedet, Trump ser ut til å være veldig interessert i Robert Mueller gransking denne morgenen.

Og det var alt i mindre enn en time.

Kanskje presidenten kan presse inn en kommentar om Meng saken og vår Nye Kalde Krigen mellom rage-tweets om Russland etterforskning. Men vi er ikke holde pusten. Han virker som han har hendene fulle i dag.

[National Public Radio]

Deler Denne Historien