Qualcomm infört Snapdragon 855 — chip för flaggskepp 2019

31

Under den andra dagen av toppmötet Qualcomm, tillverkaren har officiellt meddelat lanseringen av den mobila plattformen Snapdragon 855. Chip var den mest effektiva på marknaden för flaggskepp enheter. Plattformen har fått OCTA core-processor som består av tre kluster av atomkärnor Kryo 485: en består av en kärna med en frekvens av 2.84 GHz, och de andra tre kärnor med en frekvens på 2.42 GHz, och den tredje innehåller fyra processorkärnor med en frekvens på 1,8 GHz.

En integrerad del av den nya plattformen var också Adreno-grafik 640, signal processor Hexagon 690 och Spectra 380 — en separat processor, som är ansvarig för bildbehandling. Som väntat, det nya Snapdragon-X50 modem stöd 5G är ett separat chip: så plattformen Snapdragon 855 endast stöd för LTE-nät med data i hastigheter upp till 2 Gbit/s, eftersom dess sammansättning är en kontakt för modem Snapdragon X24. Varför var detta gjort? Så även producenter av billiga smartphones på att använda senaste mobila plattformen Qualcomm vägrade att stödja 5G, men samtidigt behåller alla fördelar S855.

När det gäller prestanda, Qualcomm säger att det har ökat med 45 % jämfört med Snapdragon 845. Prestanda grafik processor på samma tid ökat med 20 %. 7-nm-process teknik har gjort det möjligt att skapa de högst presterande chip, om att ta för jämförelse märkeffekt i watt.

640 GPU Adreno

640 Adreno-grafik uppenbarligen kommer att vara centrum för uppmärksamhet för att använda plattformen i spelet ändamål. Qualcomm berättade att det segment av mobila spel växer och annan plattform för tv-spel antingen “stagnera”, eller som visar en nedgång i popularitet.

Förutom att öka prestanda, Qualcomm säger en hel del om den grafiska funktionerna i plattformen. Grafiken Adreno 640 S855 gör att du kan köra riktiga HDR-spel. Processorn stödjer 10-bitars färgdjup och färgomfång för Rec 2020 för användning av HDR, och även tillåter enheter att upprätthålla S855 format HDR10 + och Dolby Vision, som QC-standarder i hela världen. Med Adreno 640 enheten kommer att vara i stånd att upprätthålla 120fps spel och utan ryck att spela upp videoklipp i formatet 8K (360 grader).

Det är anmärkningsvärt att Snapdragon 855 var den första plattformen för bolaget, som ingår i spelet program Snapdragon Elite Gaming Upplevelse. Här och färgkorrigering på filmer, stödja Vulkan API 1.1, liksom speciella algoritmer för att minska frame rate.

Hexagon 690

Även om den nya plattformen inte har en särskild enhet NPU, det kan fortfarande arbeta med en uppgift för artificiell intelligens. Dessa uppgifter behandlas som GPU och CPU, Hexagon, och andra komponenter. Tillsammans representerar fjärde generationen av motorn AI-Motor, som är tre gånger mer än Snapdragon 845.

Spectra 380

Med AI-Motor Qualcomm också infört en uppdaterad signal processor Spektra 380. Det har blivit mer kraftfulla med tricykliska ISP datorseende (CV). Med den nya acceleratorn Qualcomm vill använda CV-ISP för viss grafik uppgifter på grund av energibesparingar. Bolaget förväntar sig att många av funktionerna i bilden kommer nu att bli tillgängliga för video: HDR-4K-inspelning i 60 FPS, förbättrad stående läge och “djup” för bokeh effekt. Strömförbrukning för 4K-HDR-fotografering kommer att vara 30% lägre än Snapdragon 845.

Inte heller utan stöd av nya generationer av bildfiler. För närvarande JPEG är den primära format för bilder som tas på en smartphone, men en ny S855 kommer att stödja “- filer med hög bild-prestanda” eller helt enkelt HEIF, som kommer att erbjuda många nya funktioner jämfört med JPEG:

 • Storleken på bilderna ska vara 50% mindre
 • HDR-stöd för flera färg-verktyg
 • Data support datorseende
 • Arbeta med RAW
 • Animerade foton
 • Video data format HEVC

Nätverk

Förutom att stödja 5G, plattform kommer att kunna arbeta med Wi-Fi enligt 802.11 ay. Detta kommer att öka hastigheten på dataöverföringen använder trådlösa anslutningar upp till 10 Gbps.

Andra innovationer

 • Codec stöd för aptX Qualcomm Qualcomm Adaptiv och TrueWireless Stereo Plus
 • Möjlighet att arbeta med ett ultraljud fingeravtrycksläsare Qualcomm 3D-Sonic Sensor
 • Bluetooth-Stöd 5.0
 • OpenGL 3.2 och OpenCL ES 2.0 FP
 • Snabb Laddning 4+
 • Du kan använda RAM LPDDR4X med en frekvens på 2133 MHz

Självklart plattformen Qualcomm Snapdragon 855 kommer att finna tillämpning i många flaggskepp 2019. Deras intresse redan uttryckt av Google, Samsung och OnePlus, och då de andra kommer ikapp. Det viktigaste — utan att använda 5G den nya chip kommer att vara tillgänglig för tillverkare av smartphones på medellång prissegmentet.