En forskare från NASA medgav att vi kunde besöka utlänningar. Men inte alla så enkelt

30

Nyligen dök det Nätverk information som bokstavligen blåste upp Internet. Forskare Silvano Colombano, NASA har publicerat ett dokument med titeln “Nya Antaganden Guide SETI-Forskningen”. Betänkandet innehåller en del mycket kontroversiella uttalanden, men i de medier som de började upprepa: “Forskare från NASA hävdar att Jorden kan vara besökta av utomjordingar”; “Liten utlänningar kan besöka Jorden.” Men, i själva verket, säger experten på NASA? Let ‘ s deal.

Låt oss börja med det faktum att Colombano, arbetar på Avdelningen för intelligenta system av rymdstyrelsen NASA, som inte tillåter att utlänningar kan besöka Jorden. Men i själva verket är offentliggjort dokument är en annan analys av Fermis paradox. Med andra ord, forskaren frågar: var är alla aliens?

Sett ur synvinkel av omfattningen av utrymme måste finnas många platser där du kan leva komplexa och intelligenta livsformer – universum är oändligt stort. Om vi talar siffrorna, då, till exempel, i ett program “Kepler”, har forskare upptäckt 3848 bekräftat planeter. Bland dem finns det kandidater i systemet, år vilket är ca 11,2 miljarder euro år. Ålder av vårt eget solsystem — ca 4,5 miljarder år. Med andra ord, är det sannolikt att åtminstone en av dessa mycket gamla system har en planet som liknar jorden vars ålder är 6 miljarder år äldre än vår Jord.

Låt oss föreställa oss vad som skulle kunna finnas liv på denna planet. En avgörande faktor i denna fråga, enligt Colombano, kommer att spela gången (i vårt fall 6 miljarder år). Den vetenskapsman som visar att den tekniska utvecklingen på Jorden är att gå vidare med den takt som vi inte kan förutsäga vad som kommer väntar mänskligheten under de närmaste tusen åren, för att inte nämna de 6 miljarder år.

Slutsats Colombano: vår syn på var vi kan vara utlänningar och vad teknik kan spela en avgörande roll i deras upptäckt är baserat på fyra missuppfattningar. Och för att övervinna dessa missuppfattningar kommer att hjälpa oss att äntligen hitta utomjordiska civilisationer. Kort beskrivning av dessa missuppfattningar som presenteras nedan.

Interstellära resor är omöjligt eller mycket osannolikt

Om vi talar om hur långt vi kan resa i Universum, svaret på denna fråga kommer att vara partisk för ett antal skäl. Och det viktigaste är begränsningar av vår teknik och vår förståelse av fysikaliska lagar vid den aktuella tidpunkten. Det längsta han kunde få människan att flyga runt månen på 70-talet. Vi har inte tekniken för att färdas snabbare än ljusets hastighet. Vi som inte ens har en kärnteknisk utrymme motorer. Men ändå.

Men, utlänningar, dessa tekniker kan redan finnas tillgänglig. Så självklara för oss kommer vara att hitta sådana saker som jätte rymdskepp med ion-motorer som kan flyga förbi Jorden. Colombano insisterar på att våra begränsningar i resurser och fantasi bör inte diktera för oss att förstå hur den kan styras med utrymme, energi och utrymme/tid.

Radiovågor är och kommer att vara den viktigaste formen av kommunikation för tusentals och miljontals år

Medan vi har inte hittat ett sätt att resa genom rymden snabbare än ljusets hastighet, så försök att leta efter intelligent liv, som bygger på metoder som tillåter oss att kommunicera på ett mycket långt avstånd. Denna aspekt är en av anledningarna till varför SETI (Institutet för sökning av utomjordiska civilisationer) fortsätter söka för radiovågor från rymden.

Även om radiovågor som en metod för kommunikation som kommer att finnas i framtiden (eller de är tekniskt avancerade utomjordingar), det är sannolikt att dessa kommer att kunna göra mycket mer information än ett sätt att flytta nu, säger Colombano. Med andra ord, “nuvarande, vi” kommer helt enkelt inte kunna identifiera dem är att separera meddelande från “bakgrundsbrus”. Enligt forskare, är denna form av kommunikation i framtiden kan bli föråldrade. En mer avancerad civilisation kommer förmodligen att välja andra sätt att kommunicera över långa avstånd, de som vi inte ens kan föreställa sig.

Rimliga civilisation kommer att vara baserad på koldioxidutsläpp form

Enligt författaren av rapporten, är en av de största missuppfattningarna. Vi har länge förlitat sig på vår föreställning om att det finns liv i Universum är baserat på vissa råvaror, utan vilka det inte kommer att vara möjligt. Vi bara envist ignorera möjligheten att Universum kan finnas mycket olika former av liv. Vårt ekosystem-baserad kol, sade Colombano kan vara bara en liten första steg i en pågående evolution, vilket kan tyckas rimligt liv form vida överlägsna oss och på samma tid (eller aldrig i princip) inte baserad på kol.

Mycket bekvämt att anta att allt liv i Universum kan förekomma i liknande situationer som den i vilken våra liv i solsystemet. Men sannolikheten att utvecklingen av varje organism kommer att vara densamma och följa samma regler – det är osannolikt. Från detta perspektiv, våra intressen och försök att hitta livet måste gå utöver den så kallade beboeliga zonen hos stjärnorna. Det är svårt att föreställa sig hur det kommer se ut livsformer som lever under sådana förhållanden, hur de kommer att bete sig och vilka metoder för kommunikation kommer att användas, men de är inte som oss. Även på distans.

I själva verket ovanstående aspekter kan påverka allt annat i listan. Till exempel, samma tekniskt avancerad civilisation, som inte bygger på kol, kan få tillgång till den interstellära resor, eftersom det inte kommer att begränsas av de begränsningar som vi har till oss själva, till exempel, livslängd eller fysiska dimensioner.

Vi gjorde inte delta och inte delta i

När du söker efter utomjordiskt liv, sade Colombano, i stort sett ignorerat den potentiella betydelsen av UFO-fenomen, främst på grund av det faktum att majoriteten av dessa meddelanden inte är “falska”, och bland de företag som det finns en tydlig brist på intresse och skepsis i förhållande till dessa händelser. Men i stället för en sådan position, expert sa att forskare bör fokusera på att hitta den riktiga “signaler” mitt i allt detta “brus”.

Huvuddelen av “brus” i rapporter om Ufo: n kan dölja även om små, men riktigt “signaler” som visar på fenomen som inte kan förklaras, och de bör därför inte ignoreras. Om vi kan enas om, och accepterar en ny uppsättning av antaganden om vilka former av högre intelligens eller tekniker vi kan hitta några av dessa fenomen kan användas som ett konkret exempel för dessa antaganden eller, åtminstone, att stimulera till en djupare analys och utredning.

Vad som behöver förändras i och med att det flyttas från en död punkt?

Colombano ger flera förslag som skulle möjliggöra en mer “aggressiv” – metod för att söka efter utomjordisk intelligens inom SETI-programmet.

För det första, fysik bör ägna mer uppmärksamhet åt “spekulativa fysik” — fortfarande är baserad på verkliga teorier och bevis, men tillåter oss att utöka vår förståelse av tid och energi. Samtidigt som forskare behöver för att mer aktivt engagera teknisk personal, som undersökt förutsättningarna för utveckling av vissa teknologier, speciellt sådana som rör artificiell intelligens, liksom frågor som utforskar förhållandet mellan människa och maskin. Dessutom, hjälp och diskussionen bör innefatta sociala forskare som kan, om inte förklara så åtminstone att föreställa sig vad samhället kan uppstå i sådana teknologiskt avancerade civilisationer, och genom vad medel för kommunikation i dessa företag kan använda. Sist men inte minst är det nödvändigt att ägna mer uppmärksamhet åt UFO-fenomen, verkligen värd att studera i samband med den låga kvoten av “signal/brus”.

Vad av allt detta kan vi dra slutsatsen? Mot bakgrund av ovanstående – inklusive det faktum att livet i rymden kan ta en helt okänd form, att vi återigen står inför nya frågor. Som nya infallsvinklar, åsikter och uppfattning av vissa sannolikheter kommer att hjälpa oss i att etablera kontakt med utomjordiska civilisationer, till skillnad från de som vi hade föreställt oss för all evighet? I detta måste vi också förstå, eftersom detta är ett annat hinder i vägen för våra upptäckter.

Diskutera artikeln i vår Telegram chatt.