Voormalige Tesla Werknemer Belast Met Embezzling $9,3 Miljoen Van Muskus Bedrijf

43

Afbeelding: Justin Sullivan (Getty)

Een voormalige Tesla werknemer in rekening gebracht door een federale grand jury vandaag van embezzling ongeveer $9,3 miljoen van Elon Musk ‘ s electric car company in de loop van twee jaar. De aanklacht komt als het resultaat van een FBI-onderzoek.

De werknemer, 32 jaar oud Salil Parulekar, naar verluidt bezig met een regeling die betrokken zijn het doorschakelen van betalingen, het vervalsen van facturen, diefstal van identiteit, en zich voordoen als een medewerker van één van Tesla ‘s leveranciers, volgens het United States Attorney’ s Office for the Northern District van Californië op donderdag:

Volgens de aanklacht, Parulekar geleerd in januari 2017 die Tesla had beëindigd door leverancier relatie met Schwabische Huttenwerke Automotive GmbH (“SHW”). Op het moment van de beëindiging, SHW had slechts een beperkt aantal proeven van producten, in het bijzonder, motor pompen, aan Tesla. Parulekar naar verluidt wist de beëindiging betekende dat Tesla was roerende toekomstige betalingen aan de SHW en dat Parulekar was niet toegestaan om in strijd met deze beslissing. Ondanks deze feiten, Parulekar doorgestuurd van een reeks betalingen bedoeld is voor een andere leverancier, Hota Industriële Vervaardiging Co., Ltd. (“Hota”), en liet hen worden betaald aan de SHW.

Parulekar wordt opgeladen met negen graven van draad fraude en een telling van de verergerd identiteitsdiefstal. Volgens het amerikaanse ministerie van justitie, elke telling van draad fraude draagt een maximale straf van 20 jaar in de gevangenis en een $250.000 boete; de maximale boete voor het verergerd identiteitsdiefstal betaling is twee jaar in de gevangenis en een $250.000 boete.

Een LinkedIn-pagina verschijnen behoren tot Parulekar geeft aan iemand met dezelfde naam werkte voor Tesla al meer dan vier jaar, en, indien de daar gepresenteerde informatie correct is, bleef er maar kort geleden, in December vorig jaar.

Gizmodo heeft bereikt zowel Tesla en de vervolging voor commentaar en zal dit artikel updaten als we horen terug.

[Ministerie van Justitie]

Deel Dit Verhaal