Tidligere Tesla Ansatt siktet for å ha underslått $9,3 Millioner Fra Moskus Selskap

45

Bilde: Justin Sullivan (Getty)

En tidligere Tesla ansatte ble belastet ved en føderal grand jury i dag for å ha underslått omtrent $9,3 millioner fra Elon Musk er elektrisk bil-selskap i løpet av to år. Tiltalebeslutningen kommer som følge av en FBI forespørsel.

Den ansatte, 32-år gamle Salil Parulekar, angivelig engasjert i en ordning som er involvert viderekobling av betalinger, forfalske fakturaer, identitetstyveri, og utgir seg for å være en ansatt i en av Teslas leverandører, ifølge the United States Attorney ‘ s Office for the Northern District of California torsdag:

I henhold til tiltalebeslutningen, Parulekar lært i januar 2017 til at Tesla hadde avsluttet sin leverandør forholdet med Schwabische Huttenwerke Automotive GmbH (“SHW”). På tidspunktet for oppsigelsen, SHW hadde bare gitt et begrenset antall eksempel produkter, spesielt, motor pumper, til Tesla. Parulekar angivelig visste oppsigelse innebar at Tesla ble tilbakeholdt fremtidige utbetalinger til SHW, og at Parulekar ikke var autorisert til å være i strid med denne avgjørelsen. Til tross for disse fakta, Parulekar omdirigert en serie av betalinger som er ment for en annen leverandør, Hota Industriell Produksjon Co., Ltd. (“Hota”), og fikk dem til å være betalt for å SHW.

Parulekar blir belastet med ni tilfeller av wire svindel, og en opptelling av grovt identitet tyveri. I henhold til DOJ, hver teller wire svindel bærer en maksimal straff av 20 års fengsel og en $250 000 i bot; den maksimale straff for grove identitetstyveri kostnad er to år i fengsel og en $250 000 i bot.

En LinkedIn-siden ser ut til å tilhøre Parulekar indikerer at noen av samme navn jobbet for Tesla i mer enn fire år, og hvis den informasjon som presenteres i det er nøyaktige, fortsatte å jobbe der så sent som i desember i fjor.

Gizmodo har nådd ut til både Tesla-og påtalemyndigheten for kommentar og vil oppdatere denne artikkelen hvis vi høre tilbake.

[Department of Justice]

Deler Denne Historien