Stop met het Voeden van de Hot Duck

48

Screenshot: ABC News

Hot Duck mania in zijn greep heeft het internet. Het is verzonden birding twitter atwittering, en de New York City news media lijkt te hangen op de eend elke beweging. Op dit punt, de eend kan worden van een semi-permanente bevestiging van Central Park, en het is goed dat zo veel mensen houden van het.

Maar waag het niet respecteren van de Hot Duck.

Specifiek, stop de voeding van het brood. Stop de voeding van alle eenden brood.

Het verhaal van de Hot Duck is nu net zo oud als een zoute krakeling drijvend in een vijver, maar hier is een samenvatting toch. Op 10 oktober vogelaar Gus Keri zag een Mandarijn eend in Central Park, dan de eend verdwenen voordat weer twee weken later, op basis waarvan het begon een sociale media en nieuws media storm. De New York Times schreef over alsof het was een zeldzaamheid, hoewel het Mandarijn eenden zijn een veel voorkomende sier huisdier en zoo functie, en u kunt kopen een paar voor $125. Onze Hot Duck zeker van iemand, het heeft een tag om zijn been.

Als het een huisdier eend, who cares? We doen het, omdat het een hot duck. Kijk maar—hij regenboog gekleurd, met een gezicht van satijn, een volle baard en een zachte textuur buik. Het is ongetwijfeld een van de hot duck. En, terwijl de eindeloze gezever van afschuwelijke nieuws verder op, de Hot Duck blijft een sexy baken.

Zie, Hot Duck. Niet voeden hem brood.Foto: Ryan F. Mandelbaum (Gizmodo/Flickr)

Mensen zijn nu geobsedeerd met de Hot Duck. Toen vloog naar een andere locatie voor een dag, een handvol van nieuwszenders gemeld dat het was verdwenen (het weer nu). Het is uitgegroeid tot een New York City toeristische attractie. Maar sinds de New York Times vertelde dat vogelaar David Barrett klom rond een boom en probeerde op te voeden een zoute krakeling aan de eend (en omdat mensen altijd letterlijk feed eenden in het park), enkele van de duizenden verwachte bezoekers hebben hetzelfde gedaan. Andere eenden hebben gekregen van de boodschap, en de vijver is nu veranderd in een case study van zo Center for Investigative Reporting journalist Aaron Sankin vertelde me, trickle-down duckonomics.

“Na de eend in de buurt was een heleboel gewone eenden. Standaard New York eenden,” zei hij, over zijn recente reis naar de eend. “Ze waren allemaal in hetzelfde gebied, en omdat het is echt moeilijk om nauwkeurig te gooi een stukje brood, alle andere eenden waren het oppakken van de restjes.”

Er zijn tal van vogel-Twitter-discussie over hoe het publiek is de behandeling van deze eend, want wanneer een vogel is niet een huisdier, vogelaars houden aan een set van ethiek. Vogelaars zijn verondersteld om de vogels te beschermen’ habitats voorkomen, benadrukken ze uit, “het beperken van het gebruik van de opnamen en de andere methoden van het aantrekken van vogels.” De vraag omringt of deze ethiek van toepassing op de ontsnapte Mandarijn eend—maar het geldt zeker voor het park van de inheemse wilde eenden en houten eenden.

Maar dit gaat niet alleen over dieren in het wild—het gaat over respect. Brood maakt eenden ziek. Kom je in mijn stad en eten brood om mijn Hete Eend. Hoe zou u het vinden als ik in uw huis gekomen en gooide hondenvoer bij je kinderen?

Ik vroeg veteraan vogelaar en auteur Kenn Kaufman voor zijn nemen over de vraag of het goed is om te voeden de Hot Duck. “Ik zou willen dat ze om het te doen op een bewuste manier, met de juiste voedingsmiddelen,” vertelde hij aan Gizmodo. “Eenden mogen niet worden gevoed brood, snoep, of junk food, maar het is goed om hen maïs of granen, of mealworms. Sommige dierenwinkels en boerderij aanbod winkels verkopen feed mixen speciaal ontwikkeld voor eenden en ganzen. In het wild, Mandarijn Eenden voeden zich op een verscheidenheid van dingen zoals eikels, noten, granen en sommige kleine dieren zoals slakken en insecten.”

In het kort: “het Brood is slecht”, zei Kaufman. “Zeker stoppen met het gooien van brood naar de eenden.”

Misschien overwegen het niet voeren van de eenden op, want ze doen het prima eten wat ze in de vijver. “Er zijn een heleboel redenen waarom je niet mag voeden de eend, maar de gnarliest betrekken ziekte,” Martha Harbison, content redacteur bij de National Audubon Society, vertelde Gizmodo. “Wanneer je feed eenden, hebben ze de neiging om te blijven in het gebied waar het voedsel is, dan zoeken over een breed gebied. En bijeen eenden bedoel bijeen eend kak, die ze dan eten, samen met dat brood je gooide het op de grond.”

Ik heb gelezen ton eend discours, en probeert al weken om te schrijven over de eend als één van de twee vogelaars over Kinja. Het is geweldig dat er mensen zijn enthousiast over de Hot Duck, pet of niet. Maar Central Park was een van de beste vogelgebieden bestemmingen in de stad in voor Hot Duck kwam. Eenden zijn een favoriet voor sommige, en door het gooien van brood aan de Mandarijn eend, je mogelijk schade toebrengen aan de inheemse eenden in de vijver. Je verpest het voor ons allemaal.

Respect voor onze stad. Respect voor onze Hot Duck en al onze hot eenden.

Deel Dit Verhaal