Stephen Hawking ‘ s Rolstoel en Proefschrift Verkopen in Miljoenen Dollar Veiling

37

Een boek ondertekend met een duim afdrukken van Stephen Hawking.Foto: Frank Augstein (AP)

Een selectie van werken en eigendommen van de late theoretisch natuurkundige Stephen Hawking had honderden duizenden dollars per item op een recente Christie ‘ s veiling. Onder de items die verkocht werden zijn gemotoriseerde rood lederen rolstoel en een kopie van zijn proefschrift Eigenschappen van de Uitbreiding van Universes—een van de vijf bekende exemplaren die verkocht voor 296,750 ponden ($387,402) en 584,750 ($763,381) respectievelijk.

De items werden opgenomen in de Christie ‘ s veiling “Op de Schouders van Reuzen”, die liep Okt. 31 tot en met November. 8 en opgenomen handgeschreven documenten van collega ‘ brainiacs Isaac Newton, Charles Darwin, en de kerel met de naam Albert Einstein. Veiling items die behoren tot Hawking ook een exemplaar van zijn boek Een Korte Geschiedenis van de Tijd, ondertekend met zijn vingerafdruk die worden verkocht voor 68,750 ponden ($89,751), zijn Alpha Industries bomber jas die verkocht voor 40.000 pond ($52,219), en een verzameling van medailles en onderscheidingen die worden verkocht voor 296,750 ponden ($387,402).

Naast Hawking ‘s, persoonlijke documenten en voorwerpen, is een originele productie script voor Stephen Hawking’ s laatste verschijning op De Simpsons—waarin hij werd afgebeeld als een disc jockey met gouden kettingen en een Kangol hoed—ook verkocht 6,250 ponden ($8,157). Een uitnodiging om zijn beroemde Receptie voor Reizigers snagged 11,250 ponden ($14,682).

Foto: Frank Augstein (AP)

“Stephen Hawking was een enorme persoonlijkheid wereldwijd,” Thomas Venning, hoofd van de Boeken en Manuscripten afdeling bij veilinghuis Christie ‘ s in Londen, vertelde Reuters voorafgaand aan de veiling. “Hij had een geweldige mogelijkheid om te verbinden met mensen.”

Hawking ‘ s rode stoel werd onder een van de vroegste rolstoelen hij gebruikt nadat hij werd gediagnosticeerd met amyotrofe laterale sclerose (ALS). Het werd verkocht voor bijna twintig keer meer dan wat werd verwacht te rukken op een veiling en de verkoop ten goede zal komen aan de Stephen Hawking Stichting en de Motor Neuron Disease Association.

Volgens de Guardian, de gewaardeerde natuurkundige dochter Lucy Hawking zei de veiling was een kans voor zijn bewonderaars “het verwerven van een memento van onze vader buitengewone leven in de vorm van een kleine selectie van suggestieve en fascinerende punten.”

[Christie ‘ s via Associated Press]

Deel Dit Verhaal