Hvorfor pygmæer i junglen er så lav. Syntes mulig forklaring

54

En gruppe forskere fra Institute for advanced study i Toulouse, Harvard University, University of Exeter og University of California og kom op med en teori til at forklare den lave vækst af pygmæer, der bor i junglen. I hans artikel, der er offentliggjort i Proceedings of the Royal society B, forskere har foreslået, at kortere skridt gøre den nedre mennesker, har en evolutionær fordel for livet i junglen.

Forskere har forsøgt at forklare den lave vækst af pygmæer. De fleste af pygmæer fik lav vækst, mens de opholder sig i et tropisk område, fx i Malaysia eller Amazonas jungle. Men hvorfor livet i junglen naturen foretrækker lav vækst? Nogle har antydet, at lille krop forsvinder varmen bedre, eller til bedre at klare høje niveauer af fugtighed. Men sandheden er, at ingen kender det sande årsager. I det nye arbejde, forskerne besluttede at finde svaret. Først kom de for at hypotesen om, og derefter gennemført flere eksperimenter for at teste deres ideer.

Hvorfor pygmæer er så lav.

Hypotesen var, at den nederste mennesker, er lettere at gå i den tætte jungle — tall folk med længere skridt næsten ikke bevæge sig i tætte skove. For at teste denne idé, forskere har bygget modeller, der simulerer opførslen af mennesker af forskellig højde, vadede gennem junglen. Så er de sammenlignet med den konstatering, med rigtige mennesker — at se og registrere, hvordan den høje mennesker og pygmæer gør min vej Ud af Malaysia og Timana i Bolivia.

Forskere rapporterer, at deres model, og deres observationer af mennesker, der rejser i junglen, er i overensstemmelse med hypotese: jo lavere pygmæer er meget bedre lavet deres vej gennem junglen, og årsagen til, at der var en kortere skridt længde. Korte skridt tilladt pygmæer til at bevæge sig gennem den tætte underskov meget hurtigere.

Jeg er enig med disse resultater? Fortæl os i vores chat i Telegrammet.