Google Aannemers Zeggen Rapportage Proces voor Seksueel Wangedrag Blijft Gebrekkig

49

Foto: Getty

Vorige week, duizenden van Google stafleden liepen uit hun kantoren en in de straten in wat misschien wel de grootste collectieve protest van technische werknemers in de geschiedenis. De demonstratie, die opgenomen Google-kantoren, verspreid over verschillende continenten, werd aangewakkerd door berichten dat het bedrijf bood lucratieve uitgang pakketten voor meerdere top-executives beschuldigd van seksueel wangedrag. De indrukwekkende solidariteit tussen de Google-werknemers aangegeven de industrie is big Time ‘ s Up moment.

De “women’ s lopen” demonstratie-organisatoren gevraagd om een aantal wijzigingen aan het creëren van een meer inclusieve en veilige omgeving. Een van de eisen is een verbeterd proces voor het melden van seksuele intimidatie en geweld, waar Google op donderdag beloofd om op zijn minst gedeeltelijk-adres. Maar voor duizenden werknemers in opdracht van Google, bronnen vertellen Gizmodo, het proces is bijzonder frustrerend en verwarrend, mogelijk ontmoedigen van aannemers van het indienen van klachten of anderszins tot bezorgdheid. En voor aannemers in het bijzonder, het niet verschijnen van Google heeft een plan om het te verbeteren op elk moment snel.

Er moet gewoon een duidelijk verloop van de actie en een soort van vrede of de zekerheid dat als u een TVC, de status van uw contract zal niet in gevaar komen als u het rapport iets.

Op donderdag, CEO Sundar Pichai een e-mail gestuurd naar alle medewerkers van Google met daarin een aantal wijzigingen in het bedrijf van plan is om uit te rollen in reactie op de walkout en de organisatoren van de’ eisen. Dit omvat eindigt gedwongen arbitrage voor de individuele vorderingen van seksuele intimidatie, aanranding, een verbeterd proces voor het melden van wangedrag en verbeteringen rond de verplichte seksuele intimidatie opleiding, en “meer granulariteit rond seksuele intimidatie onderzoek en de resultaten.” Het bedrijf hield ook een stadhuis op de donderdag voor full-time werknemers van Google. Tijdelijke werknemers, leveranciers en aannemers, werden uitgesloten van Pichai e-mail en zelfs niet toegestaan in de zaal, tijdens Google ‘ s all-handen, volgens een aannemer.

“Ik had het te lezen in de pers, in plaats van rechtstreeks uit de CEO wiens bedrijf heb ik gewerkt voor het afgelopen jaar,” een aannemer vertelde Gizmodo op donderdag.

Ongeveer de helft van Google ‘ s personeelsbestand is naar verluidt gemaakt van tijdelijke, leveranciers of werknemers, beter bekend binnen de industrie als TVCs. Dit is inclusief personen die werken op projecten met een full-time werknemers, evenals de service van werknemers als barista ‘s, bus-stuurprogramma’ s en cafe werknemers. Deze zijn niet officieel in de Google-werknemers, en ze hebben niet dezelfde voordelen of werkzekerheid als degenen die, volgens de aannemers, die sprak met Gizmodo. Bovendien, aannemers zeggen, ze hebben een apart proces voor het melden van wangedrag voor het verwijderen van Google ‘ s betrokkenheid geheel.

Twee aannemers momenteel doet het werk voor Google, die sprak Gizmodo op voorwaarde van anonimiteit voor de angst voor represailles, zeg het proces is momenteel verwarrend en oneerlijk naar een personeelsbestand dat voelt meer kwetsbaar is dan full-time Googlers. Geen van de aannemers die beweerden dat ze ervaren of nodig zijn voor het melden van seksueel wangedrag, maar beide uitgedrukt frustratie over de huidige rapportage proces, die kenmerkend is het zo moeilijk om te navigeren. Ze zei ook dat ze bang zijn dat het melden van een misstand negatieve invloed kunnen hebben op hun beroepsstatus ondanks de geruststelling van represailles.

Een aannemer zei dat hun indruk van Google was niet een van kennelijke nalatigheid of verkeerde prioriteiten. In plaats daarvan, zei hij, blijft voor het onderhouden van een systeem dat kan wegversperringen voor werknemers.

“Ik denk dat Google zou zeggen … ‘We willen om vrouwen te beschermen, we willen om mensen te beschermen, rapportage seksuele intimidatie zou niet in gevaar brengen van uw contract”,’ zeiden ze, eraan toevoegend dat het gebruikelijk dat aannemers om iemand te kennen in hun team hebben, van wie het contract werd verkort of verlengd zonder opgegeven reden. “Er is gewoon een aantal inconsistenties over wat Google zegt en wat Google doet, vooral rond TVC problemen.”

In reactie op een New York Times artikel, gepubliceerd in de laatste maand waarin wordt beschreven hoe Google naar verluidt stil gehouden seksueel wangedrag beschuldigingen tegen verschillende managers, CEO Sundar Pichai stuurde een e-mail gericht aan de volledige Google-medewerkers met het onderwerp “Rapporteren en onderzoeken van intimidatie.” Hij is opgenomen in een paar regels uitleggen hoe werknemers kunnen meer informatie vinden over hoe om hun bezorgdheid te uiten door middel van interne tools.

Een aannemer vertelde Gizmodo dat TVCs hebben een aparte anonieme web portal voor kwesties op de werkplek. “Er zijn een paar dingen om op te klikken, het is niet super duidelijk wat om te klikken op de eerste,” de aannemer zei van de portal. “Ik heb geen zicht van waar dit naartoe gaat, hoe de dingen gebeuren.”

Volgens de screenshots verkregen door Gizmodo ‘ s van Google support-pagina voor het verhogen van intimidatie op de werkplek problemen, men moet eerst het verhogen van hun zorgen om hun het uitzendbureau, niet van Google zelf. Als een incident betrekking heeft op een ander TVC, de pagina wordt uitgelegd, Google informeert de aannemer de werkgever. Als het gaat om een Google-medewerker, Google stelt dat het “zal zorgen voor het juiste team adressen van de zaak en de follow-up met u op zodra het proces is voltooid.”

Deze pagina bevat ook contact informatie voor een anonieme hulplijn als een sectie zorgen voor natuurlijke personen die ze niet gericht op vergelding voor de verhoging van zorg. “Dit betekent dat Google geen actie ondernemen die een negatieve invloed heeft op iemand die net voor het melden van of deelnemen aan een onderzoek naar een mogelijke schending van onze Gedragscode, het beleid van Google, of de wet,” het staten.

Een e-mail van één van de aannemers uitzendbureau verkregen door Gizmodo is uitgelijnd met het beleid van Google, waarin staat dat de TVC mag geen contact opnemen met hun manager bij Google als ze die nodig zijn om een schadeclaim in te dienen en in plaats daarvan contact op met een HR-e-mail geassocieerd met het agentschap. Google werkt met een aantal verschillende uitzend agentschappen, en een aannemer zei dat de manier TVCs worden behandeld binnen het bedrijf “voelt zeer inconsistent.”

“Er moet gewoon een duidelijk verloop van de actie en een soort van vrede of de zekerheid dat als u een TVC, de status van uw contract zal niet in gevaar komen als u het rapport iets,” zei ze.

Zij zijn onze medewerkers, niet van Google.

Een medewerker van de Crowdstaffing, één van de uitzend bureaus die werken met Google, vertelde Gizmodo dat het zijn eigen werknemer handboek en het beleid en dient als de aannemer de primaire contactpersoon, inclusief de voor de indiening van de werkplek klachten. De vertegenwoordiger zei dat op een bepaald punt in de klacht proces, ze kunnen in de loop van een opdrachtgever, zoals Google, maar dat zou gebeuren “in een later stadium, nadat zij voeren hun eigen onderzoek en assessment.

“Dat is zo ontworpen dat het gewoon als een manier om ervoor te zorgen dat wij zijn degenen die het bieden van ondersteuning,” de vertegenwoordiger zei. “Zij zijn onze medewerkers, niet van Google.”

Het agentschap woordvoerder opgemerkt dat in de afgelopen jaren, Crowdstaffing heeft een personeelsbestand van meer dan 1.000 mensen op Google, en terwijl aannemers hebben opgevoed verschillende onderwerpen in de loop van hun opdracht, zoals betalen, heeft het agentschap “had nooit seksuele intimidatie-zaak.”

“We hadden misschien een of twee situaties waar hebben we gehad werknemers misschien niet samen met bepaalde leden van het team in de organisatie,” de vertegenwoordiger zei, toevoegend dat dit is “om niet te zeggen [seksueel wangedrag klachten] niet bestaan, maar vanuit mijn perspectief, het is al een vrij goede situatie.”

De Google organisatoren’ specifiek gevraagd “een duidelijke, uniforme, wereldwijd omvattend proces voor het melden van seksueel wangedrag veilig en anoniem”—die TVCs. De verwarde, onsamenhangende proces van het indienen van klachten nauwelijks inspireren geloof in een systeem dat is ontworpen om te beschermen en te verzekeren van een bedrijf werknemers, een van de aannemer zei, in het bijzonder de meest kwetsbare.

“Er was geen communicatie over de TVC rapportage proces in elk van Sundar’ s e-mails, alles uit mijn manager, of iets in teamvergaderingen,” een aannemer vertelde Gizmodo.

Gevraagd naar commentaar op de vraag of het beleid dat het uitgerold op donderdag van toepassing op TVCs, Google, bedoeld Gizmodo naar een citaat uit een interne mededeling van November 8, die beweert dat Google heeft het uitzend-bureaus werkt met de standaarden. Het luidt:

T-V-Cs zijn een belangrijk onderdeel van onze uitgebreide gemeenschap. We onderzoeken alle zaken waarover een klacht wordt ingediend door een T-V-C tegen een werknemer, en eisen dat de leveranciers hetzelfde te doen voor klachten tegen T-V-Cs, en verslag uitbrengen aan ons op eventuele klachten. Daarnaast zijn we onlangs uitgebreid het bereiken van onze Gedragscode en vereisen Google leveranciers te “demonstreren van een verplichting tot het identificeren, meten, weten en verbeteren van een cultuur van diversiteit en inclusie door alle aspecten van de werkplek beheer.” Deze overeenkomst houdt ook leveranciers verantwoordelijk voor het handhaven van “een programma dat biedt werknemers met een middel om verslag grieven anoniem en zonder angst voor vergelding, tenzij dit wordt verboden door de wet”. We blijven routinematig het bekijken van onze leveranciers voor de naleving van deze bepalingen. Voor die leveranciers die gebruik maken van Google ‘ s T-V-Cs, beschouwen we de bevindingen van deze beoordelingen in de evaluatie van het al dan niet voortzetten van onze relaties met leveranciers.

In reactie op Pichai de aankondiging op donderdag dat Google zou het verbeteren van het proces voor het melden van seksuele intimidatie voor full-time werknemers, de walkout organisatoren zei dat de stappen waren veelbelovend, maar niet voldoen aan hun eisen. Ze benadrukte ook de noodzaak tot verbetering van het proces voor TVCs in een Middelgrote post gepubliceerd op donderdag avond, waarin staat dat TVCs “het uitvoeren van essentiële functie binnen het bedrijf, maar krijgen wel een paar van de voordelen die samenhangen met tech bedrijf van de werkgelegenheid. Ze zijn ook grotendeels van mensen van kleur, immigranten en mensen uit de werkende klasse achtergronden.”

Stephanie Parker, een beleidsmedewerker van Google en een van de walkout organisatoren, zei in de post: “We eisen een werkelijk rechtvaardige cultuur en Google leiderschap kan bereiken door de invoering van de werknemer vertegenwoordiging in de raad van bestuur en het geven van volledige rechten en bescherming aan werknemers, onze meest kwetsbare werknemers, van wie velen zijn Zwarte en Bruine vrouwen.

Terwijl de beide aannemers spraken we met overeengekomen met de vele eisen beschreven door de walkout organisatoren, ze zeggen dat een aantal full-time medewerkers kunnen niet volledig begrijpen, hoe gering hun posities te voelen. Een van de aannemers zegt dat er tijdens de walkout in New York, ze hoorde andere aannemers—u kunt ze gemakkelijk herkennen door hun rode insignes erop te wijzen dat hun werkzekerheid, en hoe die van invloed zijn op hun motivatie voor het melden van wangedrag, was niet echt besproken tijdens de walkout of in de pers.

“Ik heb het gevoel alsof ze bedekt de benodigdheden,” een aannemer zei, toevoegend dat een duidelijke lijn op hoe aannemers kunnen verhogen van kwesties op de werkplek is niet “een leuk-om-te-hebben, het is een must-have.”

Heb je informatie over Google ‘ s hantering van wangedrag beschuldigingen en kwesties op de werkplek? Je kunt me mailen op melanie.ehrenkranz@gizmodo.com. U kunt ook contact met ons opnemen anoniem via SecureDrop.

Deel Dit Verhaal