Dubai polisen kommer att använda ryska hoverbike

43

Dubai är den största staden i Förenade Arabemiraten fortsätter att aktivt integrera ny teknik i sitt dagliga liv. Vi har redan hört talas om den armé av polisen robotar brand-kommandon med hjälp av en jetpack, liksom om obemannade fordon som patrullerar stadens gator. Nu är staden som regeringen vill ge företrädare för lag och ordning i en annan futuristiska uppfinning hoverbike.

Mer än ett år sedan hölls i Dubai teknik utställning GITEX, det ryska bolaget Hoversurf kom till demonstration av prototypen, målade i den officiella färger av den lokala polisen (grön och vit). Så intresserad av denna utveckling, och man var överens om att överväga hur man skall utrusta sådana enheter poliser.

Och nu, ett år senare, i Dubai tog en ny version av den flygande maskin med kapacitet för vertikal start och landning (eVTOL). Tack undertecknat ett år tidigare avtal, Dubai polisen, den första serieenheten, som används för att utföra utbildning av officerare.

Enligt chefen för Avdelningen för utveckling av smarta tjänster, Dubai polisen Överste Abdul Nasser al-Razouki, användning av eVTOL möjliggör mycket snabbare att svara på de utmaningar och få till svåråtkomliga ställen. Ministern tillade också att den aktiva användningen av hoverbikes det är planerat att ordna till år 2020.

“Hittills, vi har redan två lag som har utbildning lotsa hoverbayk. I en nära framtid vi har för avsikt att öka detta antal,” sade al-Razouki i en intervju med CNN.

Enligt den Verkställande Direktören Hoversurf Joseph Segura Conneh, hård träning kommer att göra det enkelt att hantera hoverbayk. Han tillade också att Dubai polisen har exklusiv rätt att för så många enheter som behövs.

“I nästa månad eller två att de skulle kontakta oss och säga om de behöver mer hoverbike. Vill 30-40 – do,” kommenterade Segura Conneh CNN.

En vanlig person sådan glädje kommer att kosta 150 000 euro per enhet. Order tas emot nu, men Segura Conneh säger att den flygande fordon som överförs till människor endast i de fall då företaget är övertygad om behörighet för ägaren att hantera det.

Test av företaget Hoversurf, som hölls i Dubai 2017

Enligt vissa experter utifrån, sådana enheter som faktiskt “är mycket begränsade möjligheter att” om vi talar om direkt polisens arbete, men “att rida en av dessa saker är riktigt roliga.” De viktigaste begränsningarna är de som är förknippade med batteri teknik. För att förbättra situationen i framtiden bör användning av batterier, nya material, till exempel, samma grafen.

Företrädare Hoversurf kommenterat detta uttalande vad som redan arbetar med frågan. Effektiviteten av enheten kan höjas antingen genom att nya batterier, antingen genom effektivare kraftverk. När det gäller det senare, har företaget utvecklat ett system av ringen-fans, som är mindre, tystare och framförallt mer effektivt än propeller system med en liknande inriktning. Men för att integrera det nya systemet planeras endast i framtida modeller.

Produktionen är planerad att starta i flera länder. En av de förenade ARABEMIRATEN och Dubai. Bolaget är noterat edition modell, avsedd för två passagerare. Det kommer att införa “under de kommande fyra till fem månader” och kommer att börja sälja 2020.

För att diskutera nyheter i våra Telegram chatt.