De FDA Zou Aankondigen Beperkingen op het Aantal Gearomatiseerde E-Sigaret Producten zodra de Volgende Week: Rapport

42

Foto: Justin Sullivan (Getty)

De Food and Drug Administration binnenkort kunnen afdwingen enorme beperkingen op waar een aantal gearomatiseerde vaping producten kunnen worden verkocht en snel. De beweging is gebracht door het agentschap van de inspanning om te kraken op de verkoop van vaping producten aan minderjarigen.

Het citeren van senior agentschap ambtenaren bekend zijn met de materie, de Washington Post meldde donderdag dat de FDA Commissaris Scott Gottlieb kon aankondigen van een verbod op de verkoop van een aantal gearomatiseerde e-cigs producten—met name smaak cartridges—in “tienduizenden van winkels en tankstations in het hele land” zodra de volgende week:

Gottlieb ‘ s handelingen zijn gericht op een specifieke vorm van vaping product dat de markt domineert — e-sigaretten die gebruik maken van kant-en-klare smaak cartridges, of pods. Dat omvat de razend populaire vaping producten door Juul Labs. De beperkingen zijn niet van toepassing op de “open-tank systemen beschikbaar in vape winkels.

De Post meldde ook dat het agentschap kunnen worden op zoek te handhaven “leeftijd-controle-eisen voor de online verkoop.”

Van deze specifieke smaak e-sigaretten producten, echter, zal naar verluidt blijven afgeschermd van het verbod. De Post meldde dat het agentschap zal toestaan menthol smaken om te verblijven in een deel omdat ze zijn ook toegestaan in de traditionele sigaretten, maar ook omdat “het agentschap niet willen geven van traditionele sigaretten een voordeel ten opzichte van e-sigaretten in de retail.”

Gregory Conley, president van de Amerikaanse Vaping Vereniging, vertelde Gizmodo per e-mail, terwijl hij ermee akkoord dat er geen minderjarigen moeten noemen, van de geruchten beperkingen “zal alleen dienen om het moeilijker te maken voor volwassen rokers om te schakelen naar een minder schadelijk alternatief.”

“Niet elke gemeente heeft een vape winkel, wat betekent dat voor veel rokers, zal het veel makkelijker zijn om pick-up een pak van Marlboros of Kamelen—of zelfs een onbeperkte kersen-smaak van een sigaar—bij een lokale supermarkt dan het zal worden om de overstap te maken naar een vaping product dat echt helpt hem of haar breken hun verlangen naar sigaretten,” zei hij.

Het nieuws van de aanstaande verordening volgt een verslag in September dat de FDA had genomen stappen te kraken op de verkoop van e-cigs voor minderjarigen met een landelijk “undercover blitz” van zowel online en bakstenen en mortel retailers. In wat de FDA gekenmerkt als “de grootste gecoördineerde handhaving inspanning” in de geschiedenis, het agentschap zei dat het meer dan 1.300 waarschuwing letters en boetes voor winkeliers die verkocht vaping producten aan minderjarigen.

“We zijn toegewijd aan de uitgebreide aanpak van verslaving aan nicotine die we vorig jaar aangekondigd,” Gottlieb zei in een verklaring op het moment. “Maar op hetzelfde moment zien we duidelijke tekenen dat de jeugd het gebruik van elektronische sigaretten is bereikt epidemische proporties, en we moeten ons aanpassen bepaalde aspecten van onze uitgebreide strategie om de stam van een duidelijk en aanwezig gevaar. Dit begint met de acties die we nemen vandaag te kraken op de retail-verkoop van e-sigaretten aan minderjarigen.”

[Washington Post]

Deel Dit Verhaal