Verslag: NASA en Yuri Milner Samen te Werken op het Leven-de Jacht Missie om Enceladus

52

Afbeelding die pluimen op Saturnus maan Enceladus.Afbeelding: NASA/JPL-Caltech

Het lijkt alsof de NASA zal bieden miljardair ondernemer en natuurkundige Yuri Milner helpen op de eerste privé-deep-space mission: een reis ontworpen voor het detecteren van het leven, als het bestaat, op Saturnus maan Enceladus, volgens de documenten overgenomen door New Scientist.

Nieuwe Wetenschapper Mark Harris rapporten:

Overeenkomsten die door de NASA en Milner ‘ s non-profit Doorbraak Starshot Stichting in September blijkt dat de organisaties werken op wetenschappelijke, technische en financiële plannen voor de ambitieuze missie. NASA heeft begaan meer dan 70.000 dollar om te helpen bij het maken van een conceptstudie voor een flyby missie. De middelen worden niet besteed aan Doorbraak, maar vertegenwoordigt het agentschap van de eigen personele kosten op het project.

De teams werken in het project plan en concepten door middel van het volgende jaar, New Scientist rapporten.

Ijzige manen in een baan om Saturnus en Jupiter zijn intrigerende kandidaten voor buitenaards leven. Jupiter ‘ s maan Europa bewijs heeft van het water in de vorm van pluimen spuwen waterdamp uit barsten in de ijzige oppervlak. Afgevaardigde John Culberson (R-Texas), die onlangs werd weggestemd, was een groot voorstander voor een NASA-missie naar dit ijzige wereld.

Enceladus heeft specifiek bewijs van een warme oceaan en complexe organische moleculen, volgens de Cassini-gegevens, maar het draait Saturnus, die verder van de Aarde en Jupiter. Misschien is het leven zich heeft ontwikkeld onder het ijs rond warmte uitgespuwd van vulkanische openingen, zoals sommige dieren hebben gedaan in de Aarde diepe oceanen.

De Doorbraak Initiatieven project zoekt een antwoord op de diepste vragen over de ruimte, waaronder de vraag of we alleen zijn in het universum. De raad van bestuur omvat miljardairs Yuri Milner en Mark Zuckerberg (facebook), en voorheen natuurkundige Stephen Hawking, die overleed in Maart. Het bevat missie concepten zoals een zonne-zeil te bereiken van de meest nabije sterren, de ontwikkeling van de technologie te vinden, Aarde-achtige exoplaneten, en het versturen van een bericht bedoeld is voor vreemdelingen, vergelijkbaar met de Arecibo message.

New Scientist meldt dat Baanbrekende Initiatieven zou leiden en betalen voor een Enceladus fly-by missie, met raadpleging van de NASA.

Gizmodo heeft bereikt NASA en Baanbrekende Initiatieven voor commentaar en zal deze post updaten als we horen terug.

[New Scientist]

Deel Dit Verhaal