Etter Lion Air Crash, Boeing Angivelig Vil Advare At 737 Max Kan ‘Brått Dykke’ ved en Feil

62

En skala modell av Boeing 737 er Maks fly.Foto: Stephen Brashear (AP)

Aerospace gigantiske Boeing forbereder seg på å varsle flygere av sin nye 737 Max linje av passasjer jets advarsel om at unøyaktige avlesninger i en om bord i fly-overvåking system kan føre til at fly “til brått dykke,” Bloomberg rapporterte tirsdag, og siterer en kilde med kjennskap til saken.

Ifølge Bloomberg, sikkerhet advarsel er knyttet til krasj på en Lion Air-flyet forrige uke utenfor kysten av Indonesia, drepte anslagsvis 189 personer. Den news agency skrev at “eksisterende prosedyre” kan brukes til å kompensere for problemet, som ser ut til å være resultatet av en alvorlig problem med systemer som er utformet for å forhindre jets fra steiling ved svært høye hastigheter:

Oppslaget fra Boeing varsler flyselskaper som feilaktige målinger fra fly-overvåking system kan føre til at flyene å brått dykke, sa person, som har bedt om ikke å bli navngitt å diskutere detaljene i produsentens planer. Boeing vil advare piloter til å følge en eksisterende prosedyre for å håndtere problemet, den personen sa.

Advarselen er basert på foreløpige funn fra ulykken med en Lion Air jetfly, den personen sa. Under noen omstendigheter, for eksempel når piloter er manuelt flyr, Maks jets vil automatisk prøve å presse ned nesen hvis de oppdager at en aerodynamisk stall er mulig, er det personen sa.

En av de avgjørende måter et fly som avgjør om en stall er nært forestående er en måleenhet kjent som angrepsvinkel, som er en beregning av den vinkelen som vinden passerer over vingene.

Den news agency bemerket at vinkel-til-angrep-feil kan føre til at piloter for å miste kontrollen over flyet og gjøre det umulig å korrigere løpet av et fly, og dette var spesielt et problem når jet-flyet var først inn sirkulasjon. Det er imidlertid uklart om advarsel blir utstedt fordi etterforskerne har endelig fastslått at et fly-overvåking system feil var årsak til ulykken. Slike advarsler er vanlig etter en alvorlig luftfartsulykke, gitt hvor alvorlig de katastrofer har en tendens til å være.

Imidlertid, Bloomberg skrev at pilotene i Lion Air crash rapporterte en “feil lufthastighet indikasjon” etter å ha tatt av fra Jakarta airport og før de smalt i vannet på rundt 600 miles per time, i henhold til Indonesia ‘ s National Transportation Safety Committee.

I henhold til Forsikring Journal, det AMERIKANSKE Federal Aviation Administration har ennå til å kreve at 737 Max jets gjennom inspeksjoner, og problemet har ikke vært rapportert innenlands:

“Enhver handling som FAA ville ta hensyn til at hendelsen ville vente til vi har funn,” agency handler Administrator Daniel Elwell sa mandag etter en diskusjonsrunde i Washington.

Etterforskerne har ikke offentliggjort noen rapporter om andre lufthastighet feil på 737 Max fly. FAA, som regulerer den AMERIKANSKE luftfarten, har ikke fått noen rapporter om lufthastighet problemer som oppstår på modellen i USA, sa en person kjent med kontorets vurderinger. Personen bedt om ikke å bli navngitt fordi han ikke var autorisert til å snakke om problemet.

Over 200 737 Max jets er allerede i bruk i kommersiell luftfart, Bloomberg lagt til, selv om Boeing har ordrer for 4,500 mer.

[Bloomberg]

Deler Denne Historien